BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door coelho

  1. coelho

    Help csg is vanacht uit gegaan ?

    Ik had de laatste keer dat ik eikenmot niet aankreeg en beukenmot wel. Beiden geleverd door de sponsor, maar beukenmot leek wat fijner te zijn (meer zaagsel waar eikenmot meer op schaafsel leek).
  2. coelho

    BGE op de grond?

    Als je maar zorgt / laat zorgen voor voldoende ondersteuning direct onder het ei. Het is toch een heel gewicht dat gedragen moet worden en pallets worden niet uit hardhout gemaakt...
  3. coelho

    BGE op de grond?

    De aspan en de pook gebruik ik elke keer. Pizzasteen wordt hier ook regelmatig gebruikt. Platesetter is zoals je zegt een must have. Wel zou ik je keuze voor een medium nog eens overwegen. Je gaat een aanschaf voor het leven doen en voor iets meer heb je een Large. Die is qua rooster even groot...
  4. coelho

    Mooi stuk vlees, maar wat is het?

    Ik heb het kleinste stuk ontdooid in de koelkast. Toen bleek dat de diverse spiergroepen toch behoorlijk omvliesd waren. Ik heb geprobeerd om ze zo goed mogelijk schoon te maken en heb vervolgens een proefstukje afgesneden om als biefstuk te grillen (350 graden tot kern 42, onder folie...
  5. coelho

    BGE op de grond?

    In afwachting van een tafel heb ik een half jaar vanaf de grond gewerkt, lees met een tegel eronder en de BGE op drie keramische pootjes. Dat ging goed. Nu ik echter een tafel heb wil ik niet meer anders. De belangrijkste twee voordelen zijn de werkhoogte die een stuk prettiger is en de...
  6. coelho

    Mooi stuk vlees, maar wat is het?

    Ik las net dat de achterbout van een kalf/jaarling vaak gebruikt wordt voor biefstukjes. Snel maar eens een stukje ontdooien om de kwaliteit van dichtbij te bekijken. Geen vervelend geschenk in ieder geval, en als ik de kiloprijzen op internet zie mogen we de schenker best een extra bedankje sturen!
  7. coelho

    Mooi stuk vlees, maar wat is het?

    Kijk, daar heb ik mijn forumvriendjes voor!  :D Zou het omdat het hier om een kalf gaat ook sappiger zijn dan bij het volwassen dier? Stoof is zeker een optie, maar wellicht zijn er nog meer mogelijkheden?
  8. coelho

    Mooi stuk vlees, maar wat is het?

  9. coelho

    Hoe het beste zalm koud roken op een ei.

    Makro gaat er deze week onderdoor (10-24 december) met ?9,95/kg ex.
  10. coelho

    Grillworst, eerste ervaringen

  11. coelho

    Foodsaver v2860 of de v3840

    Heb de mijne ook van Pixmania. Voordeel van deze site is dat er nogal eens kortingscodes op het internet staan. Ook hier is Google je hulp.
  12. coelho

    Hoe het beste zalm koud roken op een ei.

    Hier gaat er de kiloknaller op van de Sligro/Makro/Hanos, net waar het in de aanbieding is. Je betaalt dan zo'n ?10 per kilo. Mijn zalm gaat altijd volgens het recept van Mac. Met platesetter ertussen op de BGE Large omdat ik ??n keer zonder heb gedaan en het stuk boven de CSG toch wat gegaard...
  13. coelho

    Spiffs from scratch

    Lekker hoor! Met welke tool van je kitchenaid meng je vervolgens de kruiden door het gehakt? De deeghaak? Hij zit er zo ver in op de foto dat ik het er niet uit kan halen.
  14. coelho

    Speenvarkentje 8 kg en Boston Butt 5.5 kg :)

    Had je een roedel hongerige wolven op je feestje?
  15. coelho

    Pulled pork kroketten

    Volgende keer maak ik 2 procureurs waarbij er ??n direct de bestemming bitterbal krijgt. Die vinden we hier fijner dan kroketten (meer korst en ook kleinere porties waardoor het als borrelhapje ook nog kan. Kroketten zijn daar te groot voor volgens de vrouw des huizes...)
Terug
Bovenaan Onderaan