- Berichten
- 67
Na lange tijd van wikken en wegen is het er afgelopen weekend toch een keer van gekomen.
Bij Beef en Steak heb ik een speenvarkentje van 6-8 kg besteld als verjaardagsmaal.
Aangezien het te klein was voor ca 20 ? 24 man ook nog een stukje Boston Butt gehaald van 5,5 kg..
Vrijdag na het ophalen direct begonnen met het rubben van de Boston Butt en deze in het folie in de koelkast gelegd.
Direct daarna begonnen met het wassen van het varkentje (was al ontdaan van ingewanden) en na het droog maken begonnen met de binnenkant in de rub zetten.
Ook deze is de koelkast direct weer ingegaan tot zaterdag morgen.
Zaterdag om 07:00 de bbq aangestoken en om 07:30 ging de Pulled Pork erop.
Samen met het rookhout en nog een beetje extra oregano.
Daarna rustig begonnen met de groenten schoonmaken voor in het speenvarken ( en wat over was is los opgebakken en in de serveerschaal gegaan..)
Na het vullen het varkentje dichtgenaaid en aan het spit geprikt.
Pootjes vastgemaakt en op de weber grill? Je raad het al.. dat ging niet zonder problemen :-/
De rug van het varkentje is hoger dan de ruimte tussen de grill rand en de deksel?
Gelukkig had ik nog een extra ring van de spiesen die als opvulling gediend heeft.
Na diverse malen insmeren met ketjap met geperste knoflook erdoor rustig laten draaien.
Na ca 3 uur waren de oortjes al wat donkerder dan de rest aan het worden, dus ingepakt met folie.
Na ca 6.5 uur kon het varkentje eraf, nog even nagaren en opdienen met uiteraard de appel..
Al moest de appel wel iets kleiner gemaakt worden omdat het bekje niet zo groot was..
Ondertussen was ook de Boston Butt klaar, ( na diverse keren nog even insmeren) en kon deze ook even nagaren. Daarna uit elkaar gaan trekken tot een heerlijke schaal met pulled pork.
De salade?s , soep en stokbrooden op tafel en aanvallen maar.
Vond het totaal aardig geslaagd en veel complimenten ontvangen van de familie en vrienden.
Feestje geslaagd !
Bij Beef en Steak heb ik een speenvarkentje van 6-8 kg besteld als verjaardagsmaal.

Aangezien het te klein was voor ca 20 ? 24 man ook nog een stukje Boston Butt gehaald van 5,5 kg..

Vrijdag na het ophalen direct begonnen met het rubben van de Boston Butt en deze in het folie in de koelkast gelegd.

Direct daarna begonnen met het wassen van het varkentje (was al ontdaan van ingewanden) en na het droog maken begonnen met de binnenkant in de rub zetten.
Ook deze is de koelkast direct weer ingegaan tot zaterdag morgen.
Zaterdag om 07:00 de bbq aangestoken en om 07:30 ging de Pulled Pork erop.

Samen met het rookhout en nog een beetje extra oregano.


Daarna rustig begonnen met de groenten schoonmaken voor in het speenvarken ( en wat over was is los opgebakken en in de serveerschaal gegaan..)

Na het vullen het varkentje dichtgenaaid en aan het spit geprikt.
Pootjes vastgemaakt en op de weber grill? Je raad het al.. dat ging niet zonder problemen :-/

De rug van het varkentje is hoger dan de ruimte tussen de grill rand en de deksel?
Gelukkig had ik nog een extra ring van de spiesen die als opvulling gediend heeft.
Na diverse malen insmeren met ketjap met geperste knoflook erdoor rustig laten draaien.


Na ca 3 uur waren de oortjes al wat donkerder dan de rest aan het worden, dus ingepakt met folie.
Na ca 6.5 uur kon het varkentje eraf, nog even nagaren en opdienen met uiteraard de appel..


Al moest de appel wel iets kleiner gemaakt worden omdat het bekje niet zo groot was..


Ondertussen was ook de Boston Butt klaar, ( na diverse keren nog even insmeren) en kon deze ook even nagaren. Daarna uit elkaar gaan trekken tot een heerlijke schaal met pulled pork.


De salade?s , soep en stokbrooden op tafel en aanvallen maar.

Vond het totaal aardig geslaagd en veel complimenten ontvangen van de familie en vrienden.
Feestje geslaagd !