Lieve BBQ-Vrienden!
Zaterdag was het dan ein-de-lijk zover... we gingen voor de Foodporn Factory Pastrami Party!
Daarvoor maakte Jeroen een fantastische boule van eigen zuurdesem Bep en bloem van de molen:
Mooi opbollen na de tweede rijs:
Check dat brood mensen...
We besloten te gaan voor een koude en een warme variant, dus daar kwam wat kookgeweld bij kijken... bring out the gimp:
Er mocht het een en ander aan condiments bij:
Duizend eilanden herrie van Domi:
Mooie koude plakken snijden:
En de hele boel lekker assembleren:
Tot het mooie broodje met koud vlees en Thousand Islands dressing:
Echt zalig:
Eat this, NYC poesjes:
Toen de warme variant (uit de stoompan dus) met mooie eigen mosterd van Jeroen:
Allemachtig, die rockte echt zwaar:
Het vetje geleerde mooier, fijnere structuur, dit was de bom:
Man wat zalig:
Nou vooruit, er was ook bier bij:
Een mooie vatgerijpte rakker van Uiltje met veel hop (Nitro IPA en veel tonen van aarbei in het gist) die heerlijk binnen rolde!
Het was echt een geweldig avontuur en een ronduit zalige kruidige pastrami. We vonden hem warm allemaal het lekkerste. Warm met 1000 eilanden dressing is waarschijnlijk het allerlekkerste dus dat is het goede nieuws... dit gaan we nog een keer doen samen. Het was namelijk zalig!
PS eerlijk is eerlijk, de stap van het ontzouten die Jeroen en ik beide hebben overgeslagen werd echt niet gemist. Het was echt niet te zout. In het geheel niet. Prachtige smaak!
Voor de twijfelaars, MAAK DIT! het is echt zalig en een super leuk projectje zo al met al.
Nogmaals dank voor de inspiratie lieve Jet en Rick et al...
Bedankt voor het meekijken, it was our pleasure!