BasBQ
Beef en Steak

Pastrami... we zijn onderweg!

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.749
El Fumarole zei:
Dominique zei:
El Fumarole zei:
Zeg Dooms, is die saus zaterdag nog wel goed dan?  Straks zijn we op zondag allemaal  dood!

Het moet even fermenteren, dat is hip en happening tegenwoordig.....
Nee joh, da's zoooooo juni 2018!

Dan is het inderdaad een vooropgezet plan om zoveel mogelijk pastrami te kunnen scoren. ? Wegens overlijden af te halen, 6 kilo pastrami?....
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.181
HALLO!!!
Leven jullie nog?  :D
Hoe was het? ~X(
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Ridevi71 zei:
HALLO!!!
Leven jullie nog?  :D
Hoe was het? ~X(
Leven is een groot woord, maar we zijn in elk geval nog ademend :)
Sander, hadden we de foto's nog? 
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.077
Gelukkig hebben we de foto's nog... ogenblikje!
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.077
En dat nemen we HEEL serieus...  ;)

gOcIp1k.jpg

 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.077
Lieve BBQ-Vrienden!

Zaterdag was het dan ein-de-lijk zover... we gingen voor de Foodporn Factory Pastrami Party!

Daarvoor maakte Jeroen een fantastische boule van eigen zuurdesem Bep en bloem van de molen:

brp5lSS.jpg


Mooi opbollen na de tweede rijs:

AAE5Qez.jpg


Check dat brood mensen...

5fEBAe8.jpg


ZFD2Dow.jpg


We besloten te gaan voor een koude en een warme variant, dus daar kwam wat kookgeweld bij kijken... bring out the gimp:

aR8ci4Q.jpg


Er mocht het een en ander aan condiments bij:

eVhzYrb.jpg


Duizend eilanden herrie van Domi:

Y0KS0wL.jpg


Mooie koude plakken snijden:

nxAK7h6.jpg


En de hele boel lekker assembleren:

Nyu8O6d.jpg


Tot het mooie broodje met koud vlees en Thousand Islands dressing:

RwwYIBy.jpg


Echt zalig:

uPg9imJ.jpg


Eat this, NYC poesjes:

FsF5OVm.jpg


Toen de warme variant (uit de stoompan dus) met mooie eigen mosterd van Jeroen:

m7dybD2.jpg


Allemachtig, die rockte echt zwaar:

gAMj19x.jpg


Het vetje geleerde mooier, fijnere structuur, dit was de bom:

KZobvzN.jpg


Man wat zalig:

BvoEEzU.jpg


Nou vooruit, er was ook bier bij:

HFGDFby.jpg


Een mooie vatgerijpte rakker van Uiltje met veel hop (Nitro IPA en veel tonen van aarbei in het gist) die heerlijk binnen rolde!

Het was echt een geweldig avontuur en een ronduit zalige kruidige pastrami. We vonden hem warm allemaal het lekkerste. Warm met 1000 eilanden dressing is waarschijnlijk het allerlekkerste dus dat is het goede nieuws... dit gaan we nog een keer doen samen. Het was namelijk zalig!

PS eerlijk is eerlijk, de stap van het ontzouten die Jeroen en ik beide hebben overgeslagen werd echt niet gemist. Het was echt niet te zout. In het geheel niet. Prachtige smaak!

Voor de twijfelaars, MAAK DIT! het is echt zalig en een super leuk projectje zo al met al.

Nogmaals dank voor de inspiratie lieve Jet en Rick et al...

Bedankt voor het meekijken, it was our pleasure!
 

vogels

Pitmaster
 
 
 
Berichten
817
Sander72 zei:
Voor de twijfelaars, MAAK DIT! het is echt zalig en een super leuk projectje zo al met al.

EN OVERGEHAALD  :D
 

Maus

Stoker
 
 
 
 
Berichten
462
Wat een prachtig resultaat heren. Krijg spontaan zin om gewoon weer bezig te gaan met een pastrami. Hmm. Water loopt mij in de mond. :blush:
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.181
Diepe buiging voor dit verslag.
Wat een geweldig foodporn feestje moet dat geweest zijn.
Helemaal top.

@ Sander & Jeroen: volgende keer laat ik het ontzouten ook achterwege. Thnx voor het proberen.

Ben nu ook wel erg benieuwd naar de 1000 eilanden dressing....... (of staat het recept al op het forum?)

Nogmaals, geweldige repo. Heb ervan genoten.
Groeten
Rick.
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.181
Ik las trouwens per ongeluk pyjama party  :-?
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.749
Ridevi71 zei:
Ben nu ook wel erg benieuwd naar de 1000 eilanden dressing....... (of staat het recept al op het forum?)

Omdat je het zo aardig vraagt.... Komt ie!

125 gr mayonaise ( natuurlijk wel hatseflats, geen enge remia ofzo)
75 gr tomatenketchup
25 gr Sriracha
1 teen knoflook uit de pers
1 heel fijngesnipperd sjalotje
2 volle eetlepels zeer fijngehakte augurk
1 eetlepel augurkensap
2 eetlepels fijngehakte rode paprika
Scheutje tabasco naar smaak
Versgemalen zwarte peper.

Alles mengen, op smaak brengen en een paar uur lekker op elkaar in laten trekken.

Eet smakelijk. 
 
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.077
Jij Topper, jij!
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.960
WoW fantastisch verslag. Diepe buiging mannen.
En respect dat jullie zo lang hebben kunnen wachten met proeven.
Pastrami gaat er zeker komen. Ik ben nu onderhand wel zo razend benieuwd
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.181
Dominique zei:
Omdat je het zo aardig vraagt.... Komt ie!

125 gr mayonaise ( natuurlijk wel hatseflats, geen enge remia ofzo)
75 gr tomatenketchup
25 gr Sriracha
1 teen knoflook uit de pers
1 heel fijngesnipperd sjalotje
2 volle eetlepels zeer fijngehakte augurk
1 eetlepel augurkensap
2 eetlepels fijngehakte rode paprika
Scheutje tabasco naar smaak
Versgemalen zwarte peper.

Alles mengen, op smaak brengen en een paar uur lekker op elkaar in laten trekken.

Eet smakelijk. 

Dank u wel  :)
Hoe genereus. Nu MOET ik hem wel maken.

Thnx
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.077
Of je haalt een potje Sandwich Spread!  :D
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Sander72 zei:
Of je haalt een potje Sandwich Spread!  :D
Vaarwel man. Altijd van je gehouden
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.482
Ziet er allemaal voortreffelijk uit Sander, en mooi dat hij niet te zout was.
Wij vonden hem ala rueben sandwich ook het lekkerst maar dan koud. Jet had de russische dressing gemaakt die lijkt heel veel op de 1000 eilanden herrie van Domi.
 

kapteyn

Kooltjesharker
 
 
Berichten
216
Poah wat een fijne broodjes! De volgende keer wel even het genootschap uitnodigen! ;)
 
Bovenaan Onderaan