BasBQ
Beef en Steak

Pastrami... we zijn onderweg!

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Ridevi71 zei:
Hans zei:
Iedere dag draaien toch :-/
....

Eigenlijk stelt het ook niets voor  :)|

Precies... vlees ligt onder de pekel en gewoon af en toe schudden is ook prima... wekelijks checken en een mooi bier drinken... Happy Days!
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Nou Party-People, daar gaan we dan weer...

txQRXhF.jpg


De dikke vette modderfokker mocht vandaag (na ruim 4 weken) uit de pekel en in de kruidenrub!

Wi5iaJa.jpg


Even grof door het molentje halen en dan lekker die rakker de moeder rubben:

Moet je zien wat een prachtige kleur:

dR9XYmp.jpg


vdd64z2.jpg


En de vetkant net zo:

u2hblxP.jpg


En in die rub:

BIFC2ux.jpg


En een close-up special voor alle fans:

d06oCPn.jpg


Toen zachtjes onder het lichtst-mogelijke vacu?m in het plastic:

YePyBwR.jpg


Daar gaat 'ie 1 a 2 nachtjes rustig klaar liggen voor een lekker rookje in de smoker... denk dat ik dat lekker vrijdag ochtend ga doen!

Maar nu eerst een heerlijke schuimkop op de goeie afloop:

wewXq0w.jpg


Duim maar voor ons!  :)
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Wat een machtig mooi project is dit lieve mensen!
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Die van mij was helemaal verbrand. Ik ga 'm weggooien
43611fb070a7106ac3d74e2450ccbb23.jpg
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Was er nog bier over?
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
Wat ging er uiteindelijk mis dan, Temperatuur of te lang op de Q ?  :-/
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.558
Sander, je hebt hem toch wel gespoeld in water?
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.313
Ewald zei:
Sander, je hebt hem toch wel gespoeld in water?

daar dacht ik ook aan. het onderdeel ontzouten mis ik even......
en anders lekker zout = extra biertje  :D
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Ewald zei:
Sander, je hebt hem toch wel gespoeld in water?

Neen ik heb niet.

Bewust niet. Ik wil alle smaak behouden!
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Hans zei:
Wat ging er uiteindelijk mis dan, Temperatuur of te lang op de Q ?  :-/

Niks Hans, er ging niks mis... dat is humor om te lachen...
 

Hans

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
5.554
Sander72 zei:
Hans zei:
Wat ging er uiteindelijk mis dan, Temperatuur of te lang op de Q ?  :-/

Niks Hans, er ging niks mis... dat is humor om te lachen...

Oh, laat ik nou denken dat je het echt meende. :p
Je bent een echte grapjas. :D
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Hans zei:
Sander72 zei:
Hans zei:
Wat ging er uiteindelijk mis dan, Temperatuur of te lang op de Q ?  :-/

Niks Hans, er ging niks mis... dat is humor om te lachen...

Oh, laat ik nou denken dat je het echt meende. :p
Je bent een echte grapjas. :D

Ja Hans, wij zijn mij er eentje!
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
4.558
Sander72 zei:
Ewald zei:
Sander, je hebt hem toch wel gespoeld in water?

Neen ik heb niet.

Bewust niet. Ik wil alle smaak behouden!

Dan vrees ik dat hij zo zout zal zijn als een zoutberg :-S  Overal wordt gezegd dat het ontzouten een essentieel onderdeel van het proces is. De Pastrami van Jet was na 8 uur ontzouten best nog wel hoog in het zoutgehalte.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
We zullen zien en proeven!
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
9.313
Sander72 zei:
Ewald zei:
Sander, je hebt hem toch wel gespoeld in water?

Neen ik heb niet.

Bewust niet. Ik wil alle smaak behouden!

Zeer interessant.
Ik moet zeggen dat ik het top vind dat je dat doet.
Ergens kan ik me wel vinden in je gedachten gang.
Ben erg nieuwsgierig naar het resultaat.
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Dank je Rick, we zullen zien... ik heb er ook best lang over nagedacht hoor, maar mijn overweging is met name dat het vlees bijna 5 weken gepekeld is geweest. Dat betekent dat de zoutbalans binnen het vlees veel evenwichtiger is dan wanneer je een paar dagen pekelt (en daarom vaak met een zoutere pekel). Het hogere zoutgehalte aan de buitenrand moet je dan met water verlagen door te ontzouten. Met het terug lopen van dat zout aan de buitenrand ben je die andere lekkere smaken (die so wie so al minder diep penetreren dan het zout) helaas ook een beetje kwijt. En ik kies er daarom voor om niet te ontzouten. Maar dit wordt zeker niet mijn laatste pastrami, ik vind het heerlijk om te doen, dus ik kan altijd nog anders doen de volgende keer.
 

El Fumarole

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.128
Ik heb de mijne ook niet ontzout. Na roken geproefd en het is prima broodbeleg. Dat moet sowieso wat hoger op smaak zijn dan normaal vlees.
Gaat helemaal goed komen Sandertjooo!
 

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Gisteren was het vrijdag en dat werd een hele fijne rokerige dag!

Het was mooi helder - strak blauw en echt lekker fris in de tuin:

59RJSSD.jpg


hjBCZtz.jpg


PhGVvIt.jpg


De buurtjes waren gewaarschuwd dus we mochten rook gaan maken!

ZiLrcD8.jpg


Ik had vooraf al bedacht dat ik lekkere zware eikenrook wilde hebben:

C2qjumB.jpg


SByWG8F.jpg


Dus die kreeg ik!

Mooie lappie vlees erop, Maverick erin een gaan:

n08hOWG.jpg


w6uSfBj.jpg


Eerste uurtje gekozen om langzaam aan op te warmen zodat de rook het meest effectief is, na een uurtje zat ik op het setpoint:

UCy9mM2.jpg


Na vijf uurtjes was er al een hele fijne rokerige korst:

CbtiVuE.jpg


Dus heb ik na een uurtje stabiel hoog in de 60 graden de boel ingepakt:

12aHO70.jpg


Dat inpakken heeft als voordeel dat je het vlees mooi vochtig houdt, maar als nadeel dat je een deel van je mooie kruidige krokante bark weer kwijt raakt... tja:

zIOACZs.jpg


Ik was toch wel erg tevreden!

Na het afkoelen lekker vacuum getrokken en nu lekker de rook laten doortrekken en het vlees rijpen.

Het proeven doen we officieel met alle toeters en bellen, dus dat laat nog even op zich wachten...

Oh ja, hebben jullie nog stickers?  :D

CLCU8B5.jpg


Bedankt voor het meekijken en -leven!
 
Bovenaan Onderaan