- Berichten
- 3.153
Al jaren werk ik met dezelfde messenset die we in 1976 hebben aangeschaft toen we trouwden. Van alles een beetje, en door de jaren heen uitgeleefd en nu aan het einde van het latijn.
Regelmatig loop ik tegen de beperkingen aan als gevolg van de slijtage, zo ook afgelopen week toen ik maar ter nauwernood de verse zalm met vel zelf in mootjes kon snijden.
Het loopt weer tegen Sinterklaas en Kerstmis en echtgenote/kinderen/kleinkinderen willen dat ik iets uitzoek....
Op mijn "verlanglijstje" wil ik 1 stuks uit een goede messenset zetten.
Ik overweeg zelf daarna de aanschaf van een aantal andere messen uit de Classique serie van Diamond Sabatier.
o.a. een paar "alleskunners" zoals de Santoku 18cm en het koksmes 20cm uit dezelfde serie.
Aanvullend dan in een 2e fase het officemes 9cm, het trancheermes 19cm, het broodmes 21cm en het schilmes 8cm (gebogen).
Diamond Sabatier wordt (nog steeds) veelvuldig ingezet in koksopleidingen en in het professionele circuit en is daarnaast ook zeer geliefd bij de "hobbykoks" .
Voor alleen BBQ lijkt het een beetje "overkilled" , maar ik ben toch benieuwd wat er zoal in ons BBQ wordt gebruikt om te fileren, te trancheren etc.......
Net zoals een Primo voor velen de aanschaf is die een leven lang mee gaat, geldt dit volgens de kenners ook voor de Sabatier messen die ik wil gaan aanschaffen.
Ik ben benieuwd in hoeverre fervente BBQ-ers hier op het forum ook met deze Sabatier produkten bekend zijn....
Regelmatig loop ik tegen de beperkingen aan als gevolg van de slijtage, zo ook afgelopen week toen ik maar ter nauwernood de verse zalm met vel zelf in mootjes kon snijden.
Het loopt weer tegen Sinterklaas en Kerstmis en echtgenote/kinderen/kleinkinderen willen dat ik iets uitzoek....
Op mijn "verlanglijstje" wil ik 1 stuks uit een goede messenset zetten.
Ik overweeg zelf daarna de aanschaf van een aantal andere messen uit de Classique serie van Diamond Sabatier.
o.a. een paar "alleskunners" zoals de Santoku 18cm en het koksmes 20cm uit dezelfde serie.
Aanvullend dan in een 2e fase het officemes 9cm, het trancheermes 19cm, het broodmes 21cm en het schilmes 8cm (gebogen).
Diamond Sabatier wordt (nog steeds) veelvuldig ingezet in koksopleidingen en in het professionele circuit en is daarnaast ook zeer geliefd bij de "hobbykoks" .
Voor alleen BBQ lijkt het een beetje "overkilled" , maar ik ben toch benieuwd wat er zoal in ons BBQ wordt gebruikt om te fileren, te trancheren etc.......
Net zoals een Primo voor velen de aanschaf is die een leven lang mee gaat, geldt dit volgens de kenners ook voor de Sabatier messen die ik wil gaan aanschaffen.
Ik ben benieuwd in hoeverre fervente BBQ-ers hier op het forum ook met deze Sabatier produkten bekend zijn....