BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte hesp spek

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Ik ga zeker nog wachten.
Weet dat het alleen maar lekkerder zal worden.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Vandaag mijn hesp spek aangesneden.
😲😲😲😲😲😲😲
Nog nooit zulk een lekker stukje vlees geproefd denk ik.
Zout perfect, kruiden mix mooi waarneembaar op de achtergrond.
Nu ik het ook flinterdun kan snijden komen de smaken nog beter uit.
Vlees is aan de vetkant iets minder ingedroogd.
Gewicht was nu 1980 gr. Dus mooi droog nu.
Ik ben zeer tevreden.
Ik ben blij dat ik ditmaal echt alles heb afgewogen en de bewerking heb opgeschreven.
Dit maak ik zeker opnieuw.

IMG_20220401_152111.jpg


IMG_20220401_151255.jpg
 

Zzzjon

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.111
Dat ziet er fantastisch uit!

Ik kom morgen bij jou mijn boterhammen smeren. 😋😋
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.297
ziet er fantastisch uit.
Is het vet ook wat zachter/smaakvoller geworden?
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Ook nog zeker een dikke dank u aan allen die mij tips gaven om dit tot een goed einde te brengen.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Vet is ook zeer lekker.
Niet uitgehard zoals soms bij de slager zijn ham.
 

Wilco-G

Gemarineerd
 
Berichten
1.030
Wat een mooi verslag, en wat een mooi stuk vlees bij de start en een fantastisch einde als resultaat.
Respect dat je het geduld op kan brengen, ik heb al moeite met een week voor mijn Zeeuws spek project .. 😁
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Wat geduld betreft.
Zorgen dat je tegelijkertijd ook dingen doet die minder lang duren😉
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Hoe zou ik nu best het vlees bewaren?
Als ik ze hier in de keuken laat liggen is ze te snel op😉
Wil zeker binnen 3 maand ook nog vrienden laten proeven met mijn verjaardag.
Porties in diepvries?
Of gewoon in koelkast.
Ik kan vacuüm trekken.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Na even te rekenen kom ik op een gewicht verliest van ongeveer 30%.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
2de opinie.
Familie vind het vlees zeer lekker maar iets te zout.
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.297
Hoe zou ik nu best het vlees bewaren?
Als ik ze hier in de keuken laat liggen is ze te snel op😉
Wil zeker binnen 3 maand ook nog vrienden laten proeven met mijn verjaardag.
Porties in diepvries?
Of gewoon in koelkast.
Ik kan vacuüm trekken.

aangezien het gezouten/gerookt/gedroogd is kan je hem gewoon vacuum trekken en in de koelkast bewaren.
Kan je verschillende maanden laten liggen en op die manier wordt het drogingsproces gestopt.

Uit de vacuum en direct opeten vind ik meestal iets minder lekker.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar de dag op voorhand uit het vacuum en dan pas opeten.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Bedankt voor de tips.
Ik ga dat dan zo doen.
Denk dat er al een 500 Gr op is 🙂
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Omdat het vorige winter zo goed is gelopen met mijn hesp avontuur wil ik dit opnieuw gaan doen.
Heeft er iemand nog een tip voor een 2de bereiding?
Andere kruiden mix of zelfs een ander stuk vlees.
Er is natuurlijk teveel om op te noemen wellicht, vandaar mijn vraag.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Vandaag dus terug vlees in de pekel gestoken in onze koelkast.
4 stuk, allen rond de 1.6 kg.
3 hetzelfde als vorig jaar.
1 met een andere pekel, deze is met ketjap en Worcester en chilipeper poeder

IMG_20230104_133749.jpg
 
Laatst bewerkt:

Cheflustikniet

Vuurmaker
 
Berichten
50
Ik heb even je hele avontuur van vorig jaar teruggelezen. Waar en op welke temperatuur heb je uiteindelijk gedroogd? En is dit droogkast er inmiddels?

Man man man, dit is fantastisch! Succes!!
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Droogkast is er nog niet
Die gaan altijd voor teveel geld.
Vorige bleef het vlees gewoon in de smoker hangen buiten.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
669
Het vlees daarnet in de rook gehangen.
Deze morgen al afgespoeld en terug in koelkast om te drogen.
Het verschil in pekel is goed zichtbaar, ook geur is helemaal anders, was te verwachten natuurlijk 🤔, die foto is mislukt ☹️,
ik heb de vetlaag nu ook licht ingesneden, dan trekt het vlees niet zo krom hoop ik.

IMG_20230117_185346.jpg
 
Bovenaan Onderaan