BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte hesp spek

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
714
Er lijkt nog meer vocht uit het vlees te komen.
Vrijdag gaat het uit de vacuüm zak en in de rook.
IMG_20220207_155955.jpg
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
714
Deze morgen de hesp uit de vacuüm zak genomen en goed afgespoeld.
Wat een heerlijke geur heeft die nu al 👍 nu enkele uren in koelkast drogen en dan straks in de rook.
IMG_20220211_113149.jpg
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
714
Ja zeker steviger geworden.
Ga het straks nog eens wegen voor ik het in de rook hang.
Denk dat het richting 500 Gr lichter gaat zijn aan de hand volume vloeistof eruit is gekomen.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
714
Ik heb nu 5 x CGS gebruikt.
6de bezig.
Mijn vlees krijgt weinig kleur.
Komt dit door het nitriet zout?
Of is het te koud geweest, ben niet boven de 10 Gr C geweest.
Ik overweeg nu een klein vuurtje te maken in de vuurbox van mijn Oklahoma.
Wat denken jullie?
Alvast bedankt voor de tips.
IMG_20220215_095628.jpg
 

Smokingwood

Pitmaster
 
 
 
Berichten
603
Ik overweeg nu een klein vuurtje te maken in de vuurbox van mijn Oklahoma.
Denk dat ie dan te veel temperatuur gaat krijgen... Kun je de rookuitlaat niet wat knijpen?
 

Free_ltd

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
4.641
Moet hij wel warmer worden? Ik ben niet zo thuis in dat koud roken, maar heb enkel eens gelezen dat het in de kast niet warmer mag worden dan 30°.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
714
Rook uitlaat staat al bijna volledig dicht.
Rook komt ook uit kieren lager dan waar het vlees hangt, dus rook zit zeker rond het vlees.
Het vlees ruikt wel goed naar rook.
Ik heb ergens gelezen dat roken best tussen 15 en 23 Gr gebeurt.
Vandaar dat ik aan een beetje extra warmte dacht. Die 200 kg ijzer kan wel wat hebben voor het te warm wordt.
 
Laatst bewerkt:

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.334
Hij gaat ook nog donkerder worden door te drogen.
Ik zou gewoon rustig verder doen en niets veranderen.

Zorg wel dat de rook naar buiten kan, dit kan anders een ranzige smaak geven.
 

de volle

Pitmaster
 
 
 
Berichten
994
Mijn koud gerookt spek kleurde ook niet de laatste keer. Rook smaak was prima. (2 x gerookt) kon iets zouter, maar dat is beter dan te zout.
Verder wel erg lekker.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
714
Ik heb het deze middag allemaal nog eens goed bekeken.
Er zat een beetje condens vocht op mijn vlees. Heb het droog gedept.
Verder gewoon wat meer geduld wellicht.
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
714
Nu bijna 7de keer de CSG leeg.
Ik denk dat dat het bijna genoeg zal zijn.
Heeft nu meer kleur.
Nu dat het hier rond de 10gr is pakt de rook precies beter.
IMG_20220216_173347.jpg
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.334
mmmm, ziet er mooi uit.

Dan nog ergens laten drogen en iedere keer je die deur opent komt je een zalige geur tegemoet :love:
 

Ghost

Pitmaster
 
 
 
Berichten
714
Twijfel nog waar ik verder ga drogen.
Buiten in de BBQ of binnen.
Binnen is het misschien te warm.
In ons huis in het nergens kouder dan 18 Gr.
 

Stijn

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.334
je bent nog maar 2 weken onderweg, voor mijn is 6 weken dikwijls de sweetspot (ook niet altijd hoor).

zeker niet aan snijden...want dan is hij op :)
 
Bovenaan Onderaan