BasBQ
Beef en Steak

Koud gerookte hesp spek

Ik ga zeker nog wachten.
Weet dat het alleen maar lekkerder zal worden.
 
Vandaag mijn hesp spek aangesneden.
😲😲😲😲😲😲😲
Nog nooit zulk een lekker stukje vlees geproefd denk ik.
Zout perfect, kruiden mix mooi waarneembaar op de achtergrond.
Nu ik het ook flinterdun kan snijden komen de smaken nog beter uit.
Vlees is aan de vetkant iets minder ingedroogd.
Gewicht was nu 1980 gr. Dus mooi droog nu.
Ik ben zeer tevreden.
Ik ben blij dat ik ditmaal echt alles heb afgewogen en de bewerking heb opgeschreven.
Dit maak ik zeker opnieuw.

IMG_20220401_152111.jpg


IMG_20220401_151255.jpg
 
Dat ziet er fantastisch uit!

Ik kom morgen bij jou mijn boterhammen smeren. 😋😋
 
ziet er fantastisch uit.
Is het vet ook wat zachter/smaakvoller geworden?
 
Ook nog zeker een dikke dank u aan allen die mij tips gaven om dit tot een goed einde te brengen.
 
Vet is ook zeer lekker.
Niet uitgehard zoals soms bij de slager zijn ham.
 
Wat een mooi verslag, en wat een mooi stuk vlees bij de start en een fantastisch einde als resultaat.
Respect dat je het geduld op kan brengen, ik heb al moeite met een week voor mijn Zeeuws spek project .. 😁
 
Wat geduld betreft.
Zorgen dat je tegelijkertijd ook dingen doet die minder lang duren😉
 
Hoe zou ik nu best het vlees bewaren?
Als ik ze hier in de keuken laat liggen is ze te snel op😉
Wil zeker binnen 3 maand ook nog vrienden laten proeven met mijn verjaardag.
Porties in diepvries?
Of gewoon in koelkast.
Ik kan vacuüm trekken.
 
Na even te rekenen kom ik op een gewicht verliest van ongeveer 30%.
 
2de opinie.
Familie vind het vlees zeer lekker maar iets te zout.
 
Hoe zou ik nu best het vlees bewaren?
Als ik ze hier in de keuken laat liggen is ze te snel op😉
Wil zeker binnen 3 maand ook nog vrienden laten proeven met mijn verjaardag.
Porties in diepvries?
Of gewoon in koelkast.
Ik kan vacuüm trekken.

aangezien het gezouten/gerookt/gedroogd is kan je hem gewoon vacuum trekken en in de koelkast bewaren.
Kan je verschillende maanden laten liggen en op die manier wordt het drogingsproces gestopt.

Uit de vacuum en direct opeten vind ik meestal iets minder lekker.
Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar de dag op voorhand uit het vacuum en dan pas opeten.
 
Bedankt voor de tips.
Ik ga dat dan zo doen.
Denk dat er al een 500 Gr op is 🙂
 
Omdat het vorige winter zo goed is gelopen met mijn hesp avontuur wil ik dit opnieuw gaan doen.
Heeft er iemand nog een tip voor een 2de bereiding?
Andere kruiden mix of zelfs een ander stuk vlees.
Er is natuurlijk teveel om op te noemen wellicht, vandaar mijn vraag.
 
Vandaag dus terug vlees in de pekel gestoken in onze koelkast.
4 stuk, allen rond de 1.6 kg.
3 hetzelfde als vorig jaar.
1 met een andere pekel, deze is met ketjap en Worcester en chilipeper poeder

IMG_20230104_133749.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik heb even je hele avontuur van vorig jaar teruggelezen. Waar en op welke temperatuur heb je uiteindelijk gedroogd? En is dit droogkast er inmiddels?

Man man man, dit is fantastisch! Succes!!
 
Droogkast is er nog niet
Die gaan altijd voor teveel geld.
Vorige bleef het vlees gewoon in de smoker hangen buiten.
 
Het vlees daarnet in de rook gehangen.
Deze morgen al afgespoeld en terug in koelkast om te drogen.
Het verschil in pekel is goed zichtbaar, ook geur is helemaal anders, was te verwachten natuurlijk 🤔, die foto is mislukt ☹️,
ik heb de vetlaag nu ook licht ingesneden, dan trekt het vlees niet zo krom hoop ik.

IMG_20230117_185346.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan