BasBQ
Beef en Steak

International Bacon Day 2020 - de resultaten

 
 
 
 
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
Berichten
5.093
Plaats hier je foto's van International Bacon day 2020
 
Ik heb er zin, hier in huis gaat de bbq morgen aan voor een mooi stuk Zeeuws spek!

Update:
Deze is erg lekker geworden.

0A8BB09C-864B-4F72-8FD6-741F74210E49.jpeg
hier de link naar het draadje
 
Laatst bewerkt:
IMG-20200905-WA0005.jpeg

Happy bacon day everyone!
 
MOINK balls liggen klaar in de koelkast. Straks ding maar eens aansteken. In het kader van Bacon day, wel het hele stripje spek er omheen gewikkeld ipv een halve.
IMG_4517.jpg

Intussen zijn de klaar.
6C7ADBBB-038D-481B-B5DD-1D81484205FE.jpeg

Link naar het draadje
 
Laatst bewerkt:
Bacon and Eggs.....

Vanmorgen vroeg een stuk buikspek gehaald welke al in de planning lag voor Porchetta komende week
Hiervan een mooi stuk afgehaald om mijn bacon and eggs te maken.

Tot mijn grote verbazing zag ik dat mijn Kamado nog warm was (gister BCC met friet en appelmoes)en dacht ik doe 'm soort van "cave man slyle".....
Hop in het gietijzer en zo op de kolen.

Al met al door deze jaarlijkse traditie heb ik mezelf een heerlijk broodje gegund.
Hieronder nog wat foto's van de weg er naar toe en hoop hiermee mijn "stikkertje" te prolongeren.

C31A79CB-1001-450B-A0C4-30C9AF47D8C2.jpeg


9C5F620C-94FE-48B9-9146-166A0A9CE34D.jpeg


0E578461-9CA4-47B4-ADEF-29D6A5CBF547.jpeg


524AE6FA-EA14-4624-BCE0-35085206E64C.jpeg


9B22BAAA-27E1-4C99-958F-3637E5103D83.jpeg
 
Creatief met kur... Oh nee. Buikspek.

Stukje Duroc van 1,5 kg. Gesplitst in 0,5 en 1,0 kg. Van de halve kilo maken we pork belly burnt ends en van de rest bacon. Wanneer de bacon op tijd klaar is en afgekoeld mogelijk met de rest warmte van de bbq nog wat pig candy. Kilootje heeft drie dagen gepekeld en verder niets. Op 120 graden samen met de burnt ends, welke in de succor rub zitten. Blokje appel en blokje kers. Inmiddels de burnt ends in suiker, agave en boter terug en buikspek bij 65 graden er af. Burnt ends twee uur later in de saus. Karameliseren er af. Bbq opstoken. Pig candy maken. Allemaal gelukt. Spekjes 3x, bacon 2x, zo een hapje met burnt ends en candy. Straks pulled pork tacos. Geslaagde dag 💪🏻.

Succor rub ends...
1.jpg


Colorozo gepekeld buikspek.
2.jpg


Uche Uche Uche...
3.jpg


Afkoelen en dan snijden. Voorraadje en hopelijk pig candy... Wordt vervolgd...
5.jpg


Spekjes x 3, Bacon x 2, Pork Belly Burnt Ends, Pig candy...
7.jpg


Happy Bacon Day 2020!
 
Laatst bewerkt:
Vanochtend schoot het me binnen. Helemaal vergeten, geen bacon in huis.......Vrouwlief erop uitgestuurd om te halen, kon ik lekker met de baby knuffelen. Komt ze terug met Bacon van de rug :oops: ok, wat nu? Ik had nog kippedijfilet liggen. En worstjes. Rollen maar dan. Broodjes erop, tomaatjes voor de kleine. Erg lekker, worstjes waren minder. Kippedijfilet blijft toch sappiger.

20200905_174345.jpg


20200905_172711.jpg


20200905_171211.jpg


20200905_164833.jpg


20200905_164624.jpg
 
Vanochtend schoot het me binnen. Helemaal vergeten, geen bacon in huis.......Vrouwlief erop uitgestuurd om te halen, kon ik lekker met de baby knuffelen. Komt ze terug met Bacon van de rug :oops: ok, wat nu? Ik had nog kippedijfilet liggen. En worstjes. Rollen maar dan. Broodjes erop, tomaatjes voor de kleine. Erg lekker, worstjes waren minder. Kippedijfilet blijft toch sappiger.

Bekijk bijlage 8472

Bekijk bijlage 8473

Bekijk bijlage 8474

Bekijk bijlage 8475

Bekijk bijlage 8476

Uiteindelijk toch gelukt, dus niks mis mee 👍🏻
 
Bij deze mijn eerste international Bacon day bijdrage.

Ik heb vanmiddag bacon uitgebakken op de bbq. Nog wat procureur geroosterd en na laten garen.
Alles heb ik in de koeling gedaan om later te gebruiken.

Het eitje heb ik ingericht om een brood te kunnen afbakken en meteen wat extra vlees warm te maken.
Het brood is opengesneden en besmeerd met milde mosterd. Daarop kwam de bacon, geroosterde procureur, kaas en augurk. Iedere laag heb ik voorzien van wat maple syrup. 😋😋 Over het brood nog wat olijfolie waarna het werd afgebakken.

De temperatuur van de steen was te hoog, wat resulteerde in een op sommige plaatsen wat verbrand brood.
Verder een prima broodje, waar ik nog wat aan gesleuteld kan worden om hem nog wat beter te krijgen.
Ik zit te denken aan minder mosterd en een lichtere kaas, mozzarella?

IMG_0261.jpeg

IMG_0267.jpeg

IMG_0269.jpeg

IMG_0275.jpeg

IMG_0276.jpeg
 
Mmmm, 😋
 
Porkstrami op de wsm
Hier een draadje van de bereiding
DSC_1972.JPG
 
Bij deze mijn bijdrage aan International Bacon Day 2020

Zie hieronder het draadje.

Drie borrelhapjes gemaakt

IMG_3777.jpg
IMG_3779.jpg
IMG_3781.jpg



IMG_3782.jpg



IMG_3792.jpg


IMG_3793.jpg
IMG_3794.jpg


Denk allen aan de gezonde lijn. ;);)

IMG_3783.jpg


IMG_3788.jpg
 
Laatst bewerkt:
Hierbij mijn bijdrage voor International Bacon day 2020

Buikspek met zwoerd.
Gisteren voorbereid, gekruid en gaatjes in de zwoerdlaag prikken en dan 1 nacht in de koelkast
Vandaag zeezout laag er op en op de KJ gelegd op 220 graden (totdat de zoutlaag hard is en je hem eraf kan halen )
Zeezout laag eraf en indirect nog 60 minuten (van onderen ingepakt)
Daarna direct grillen totdat de zwoerd laag krokant is

In de tussen tijd ook nog even gemarineerde speklapjes gemaakt.

Bekijk bijlage 8579

Bekijk bijlage 8580

Bekijk bijlage 8581

Bekijk bijlage 8582

Bekijk bijlage 8583

Bekijk bijlage 8584

Bekijk bijlage 8585

Bekijk bijlage 8586

Bekijk bijlage 8587

Bekijk bijlage 8588

Bekijk bijlage 8589

Bekijk bijlage 8590
Interessante bereiding. Slaan we op...
 
Terug
Bovenaan Onderaan