BasBQ
Beef en Steak

International Bacon Day 2020 - de resultaten

Wat een heerlijke plaatjes allemaal. Bacon day 2020 is weer een geslaagde dag geworden.
Dit jaar ook weer een heerlijk bacon gerecht gemaakt. Een rollade van buikspek
Het draadje vind je hier.

SkTqhl3h.jpg


tnTRPRvh.jpg


Dat was weer ouderwets genieten.
Groeten Bram
 
Laatst bewerkt:
Vandaag is het de 1e zaterdag van September, dus maar weer eens pork belly burnt ends gemaakt om dit te vieren!
Het Livar buikspek is een topper!

IMG_6800[1].jpg


IMG_6799[1].jpg


IMG_6797[1].jpg


IMG_6794[1].jpg


IMG_6793[1].jpg


7FAEB3F6-4B6E-4C13-B322-2649CF7E1CE1.JPG


IMG_6791[1].jpg


IMG_6789.jpg


IMG_6776[2].jpg


IMG_6772[1].jpg


IMG_6778[1].jpg


IMG_6773[1].jpg


IMG_6772.jpg


IMG_6771[1].jpg


IMG_6770[1].jpg
 
Toevalligerwijs eerder deze week al gepland om Walchers Gilden Spek van Noskos te maken. Dus die lag al in de koeling te wachten. Gezien de aankondiging van Bacon Day deze maar een dag extra in de pekel laten liggen en vandaag gemaakt. Voor mij de eerste keer met colorozo gewerkt. Maar wat een fantastisch resultaat!

IMG_0447.JPG



IMG_0452.JPG
 
Wat een heerlijke plaatjes allemaal. Bacon day 2020 is weer een geslaagde dag geworden.
Dit jaar ook weer een heerlijk bacon gerecht gemaakt. Een rollade van buikspek
Het draadje vind je hier.

SkTqhl3h.jpg




Dat was weer ouderwets genieten.
Groeten Bram
[/QUOTE
Bram, dat ziet er weer lekker uit..
Ik zou zeggen, nodig voldoende gasten van dit forum uit om te komen proeven. 😋😋
 
Gepekeld krokant buikspek babi pangang stijl.
Eergisteren een stuk buikspek zonder zwoerd vet ingesneden en gepekeld met zout, suiker, rijstazijn, zwarte peper en 5 Spice, homemade babi pangang saus gemaakt , (blijft de lekkerste) en een nachtje in de koelkast.
Buikspek gegaard bij 150 graden tot kern 70 graden op de vetkant, omdraaien, vetkant naar boven temp naar 230 graden en vetje krokant laten worden tot een kern van 95 graden.
Bami erbij, Heerlijk!
20200905_135119.jpg

20200905_160519.jpg

20200905_160739.jpg

20200905_181830.jpg

20200905_192442.jpg

20200905_194858.jpg

20200905_200105.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ik heb de laatste tijd erg weinig tijd maar gisteren wel even de moeite genomen om een soort van club sandwich te maken, met kip, ei, ontbijtspek en avocado. Spek in de skillet uitgebakken, en de kipfilet H&F gebakken.
IBD2020-1.jpg


Het eindresultaat was simpel maar erg lekker
IBD2020-2.jpg
 
Breakfast, The Day after 🥓🥓 BaconDay. 🥓🥓
Mini quiche met spek en uit.

Zie het bijgevoegde draadje.

IMG_3798.jpg
IMG_3800.jpg
IMG_3802.jpg


IMG_3804.jpg


🥓🥓🥓
 
Zojuist maar eens naar de super geweest voor een lekkere lunch van de BBQ! Het is eigenlijk een dag te laat, maar vooruit.
Het worden MOINK burgers :)
Dus burgers volgens het recept van de MOINK balls:
IMG_20200906_091235.jpg

Burgertje maken, spek eromheen en klaar om op te stijven in de koelkast:
IMG_20200906_092651.jpg

Ik heb er voor gekozen om geen extra rub over de burgers te strooien daar ik het anders te zout vind worden.
Op het roostertje, helaas geen rookhout.... de buurvrouw hing net het dekbed te drogen buiten:
IMG_20200906_100819.jpg

En klaar:
IMG_20200906_115651.jpg
IMG_20200906_115849.jpg
 
Hierbij mijn bijdrage voor dit jaar. Het stickertje moet natuurlijk wel weer worden verlengd. ;)

Mini quiches gevuld met paprika, ui, knoflook wat tomaatjes en natuurlijk veel home made bacon.
1LDGnI7.jpg


En ook een mooi stukje buikspek uit de BBQ Smokey honey marinade.
aIK7QWI.jpg
 
Helaas is het mij ook niet gelukt aandachtig genoeg te zijn om een stuk buikspek te pekelen dus bacon moet nog even wachten. Daarentegen nog wel op het laatste moment één van onze favoriete burgers gemaakt: beer can burger met portobello en roquefort.

Men neemt gehakt (mix van zelfgemalen Picanha gehakt + wat supermarkt gehakt omdat er op het laatste moment nog een eter bij kwam) en maakt er een bakje van d.m.v. een blikje:

1599415361162.png


Portobello's met wat olijfolie op de Q. Indirect op 180 graden met een stukje hickory hout:
1599415405919.png


Bacon om de burgers heen. De portobello's na 20-30 minuten in blokjes haken. Bakken met rode ui, peterselie, jalapenos, roquefort, peper en zout en vullen maar:
1599415456293.png


Vervolgens mochten de hamburgers nog even terug op de Q:
1599416169998.png


Afmaken met wat sla, tomaat, augurk en bbq saus en smullen maar:
1599416223251.png
 
Roast red pork

F60E9076-E58C-4F67-BEFC-A8FB458F5606.jpeg


 
Vandaag twee bescheiden bijdragen aan het IBD 2020 feest:

1. Pig Shots

Net op de Q:
IMG_8565.jpg


Eindresultaat (erg lekker!):
IMG_8566.jpg


2. Poging to Pig Candy:

Net op de Q:
IMG_8569.jpg


Eindresultaat:
IMG_8568.jpg


Deze Pig Candy was eigenlijk echt te zwart, dus ook nog een tweede ronde gedaan die beter was dan weer net iets langer had gemogen. Was een beetje aan het klooien met de temperatuur na een ronde pig shots en de eerste ronde pig candy.
 
Terug
Bovenaan Onderaan