BasBQ
Beef en Steak

Buikspek, langzaam gerookt en gegaard

 
 
 

SAN-RHN

Stoker
Berichten
273
Eigenlijk zegt de titel al alles! Een mooi stuk buikspek van iets meer als 2 kg op vrijdagavond al in een rub gezet. Die even een nachtje in de koelkast laten wachten. Zaterdag rond een uur of 11 de bbq aangestoken en zodra die mooi op temperatuur was een blokje kersenhout en appelhout erbij de de buikspek op het rooster. De temperatuur bleef mooi stabiel tussen 115 en 120 graden.

Na een uur of 3 lekker in de rook zag het er al heel smakelijk uit!

Onder tussen begonnen met het maken van een bbq-mosterd saus. Receptje hiervoor ergens op het internet gevonden.

Ik wilde een kern temperatuur rond de 80 graden halen, dus het moet nog wel even. Een uurtje of wat later was de temp rond de 78 graden, toen nog even gelakt met een bbq sausje voor de smaak en glans.

En toen... klaar! 2 mooie stukken heerlijke pork belly! Even een half uurtje laten rusten en daarna mooie plakken gesneden en nog even van een mooi gril streepje voorzien. Daarna op een broodje met de mosterd-bbq saus en sla. Heerlijk!

We hebben er met 4 volwassenen en 2 kids van gegeten, er bleef een klein stuk over, die is vandaag opgegaan bij een bord patat.

Foto's spreken dan voor zich:
304305c38f18f3d5cd34efe6086d2e1d.jpg
1f85703c8ac3fd8cd816a229f79d7a97.jpg
38695c630d0dac3a995363b5c33535f7.jpg
e99f838bfb35b16e36ae7cf713aa2456.jpg
8e02d53a0de0518591d1b22758b71652.jpg
e1d699bb8c2cd40c53c0aa043610fb88.jpg
266d21c3d0d4ea8f90da2889a11ae182.jpg
11fc9df66f9d2856b26e06d7bba527fd.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
lekker he, een broodjes spek
deze ziet er goed uit zeg. netjes gedaan
 
Zo, dat ziet er smakelijk uit zeg. Mooie kleur ook.

Ik ga morgen buikshalen om zondag te bereiden en heb alweer paar goede ideeën opgedaan hier op het forum.
 
Heerlijk... staat bij mij ook op de planning.. moet allen nog even wat gezelschap vinden om t op te eten 😊..
 
Terug
Bovenaan Onderaan