BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Sander Wiessner

  1. Sander Wiessner

    Eerste beercan chicken

    Vandaag de eerste poging gewaagd voor een beercan chicken. Vanochtend nog snel even naar de Turkse slager geweest voor een mooi kippetje. Voor deze maar een recept voor de rub opgezocht, lekker in gemasseerd en geïnjecteerd. Het reservoir gevuld met een alcohol vrije IPA van t uiltje en de...
  2. Sander Wiessner

    Bieren en bikken avondje

    Was absoluut niet droog, voordeel van de dijen is de hoeveelheid vet die er nog aanzit. Heb m ook op redelijke afstand van de warmtebron laten garen, scheelt ook wel denk ik
  3. Sander Wiessner

    Bieren en bikken avondje

    Gisteren was het dan eindelijk weer zover, een tweede editie van "bieren en biksels". Het leeuwendeel vorig weekend geprobeerd en gedeeld, op deze na😁. Voor het eerst "pulled turkey" gemaakt 🙃. Een flinke kalkoendijfilet eerst in een droge rub (geïnspireerd op het recept van de bbqbastard)...
  4. Sander Wiessner

    Smaak experiment

    Vandaag de voorbereidingen voor de bier en barbecue proeverij van aanstaande vrijdag maar vast begonnen. Hét moment om m'n nieuwe injectiespuit te testen! Gisteren het vlees bij de Turkse supermarkt gehaald en vandaag al het een en ander getest, je weet immers maar nooit hoe de kronkels uit gaan...
  5. Sander Wiessner

    Wat een verschil

    Ga ik eens uitzoeken, bedankt voor de tip. Viel me wel op dat de temperatuur behoorlijk constant bleef en dat voor een redelijk dunwandige smoker. Vlees was onveranderd supermals 👍
  6. Sander Wiessner

    Wat een verschil

    Vrijdag voor het eerst met een losse temperatuur sensor gewerkt, ik had wel verwacht dat er iets verschil in de temperaturen zou zitten. De temperatuur op het deksel gaf bijna 100°C méér aan de de sensor op t rooster, dus alles wat ik de laatste tijd in high and fast heb gepost hoort eigenlijk...
  7. Sander Wiessner

    Paaslammetje

    Gewoon in een paar lagen aluminium folie
  8. Sander Wiessner

    Paaslammetje

    Vanochtend maar weer eens naar de Turkse slager geweest om in te kopen voor vanavond. Een lekker lamsboutje en wat kalfsgehakt gehaald, deze keer wat extra vet er doorheen laten draaien voor extra sappigheid. Het lamsboutje met wat biryani kruiden ingewreven en in anderhalf uur rustig laten...
  9. Sander Wiessner

    Terug van weggeweest

    Foto's van de bereiding heb ik niet meer kunnen maken😅. Ben er wel achtergekomen dat ik én geen mager rundgehakt moet gebruiken én meer truffel toe moet voegen voor de smaak, qua kruiden zit het wel snor maar te weinig truffelsmaak. Volgende keer beter en dan op de offset smoker👌
  10. Sander Wiessner

    Terug van weggeweest

    Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier iets gepost heb. Vandaag de bbq maar weer eens onder het stof vandaan gehaald en een snelle maaltijd voorbereid. Maar eens een variatie op de moinkballs gemaakt, deze keer met zomertruffel erin
  11. Sander Wiessner

    Heerlijk avondje

    Voor m'n dochter, die houd niet zo van uitgesproken smaken
  12. Sander Wiessner

    Heerlijk avondje

    Zoals in de asla beloofd, de vervolgfoto's van het heerlijk avondje. Vooraf moinkballs Biryani-stijl en als afsluiter een lekker dikke entrecote met coffeerub ( moest voor de gasten helaas medium rare😢 maar vooruit, was wel heel lekker).
  13. Sander Wiessner

    Allegaartje

    Vandaag eindelijk weer eens de smoker aangestoken 🙃. Maar even redelijk simpel gehouden met een beenhammetje ( met dryrub van venkel, chiliflakes en mosterdzaad), spiesjes van biefstuk puntjes ( gemarineerd in Port met sinaasappel) en wat Hasselback aardappels met knoflook/chili olie.
  14. Sander Wiessner

    picanha en pizza

    Omdat het mooie weer het nog een dagje volhield nog maar eens wat nieuwe dingen geprobeerd. Gisteren bij de Turkse slager een mooi stuk picanha gehaald en eens heerlijk in de coffee-rub gezet. Vandaag gelukkig ook de temperatuur beter onder controle kunnen houden maar de picanha toch nét iets...
  15. Sander Wiessner

    gevulde beenham

    Ja klopt. Ik heb ze alleen wat verder ingesneden dan standaard, dacht dat dat de garing ook zou bevorderen en de smaakjes beter zou verdelen
Terug
Bovenaan Onderaan