BasBQ
Beef en Steak

Smaak experiment

Sander Wiessner

Sprokkelaar
Berichten
30
Vandaag de voorbereidingen voor de bier en barbecue proeverij van aanstaande vrijdag maar vast begonnen.
Hét moment om m'n nieuwe injectiespuit te testen!
Gisteren het vlees bij de Turkse supermarkt gehaald en vandaag al het een en ander getest, je weet immers maar nooit hoe de kronkels uit gaan pakken.
De standaard worst heb ik geïnjecteerd met whisky, smaak van de whisky viel enigszins weg tegen het varkensvlees.
De kalfsbiefstuk heb ik dun gesneden en wat platter geklopt, de binnenkant gekruid met za'ater kruiden en wat extra sumak voor het zuurtje. Daarna opgerold en in zo'n 25 minuten laten garen tot nog net rosé.
De lamshaasjes in stroken gesneden en een stokje in gestoken, ingesmeerd met Franse mosterd en zout, peper,tijm en rozemarijn.
Op gepaste afstand van de warmtebron langzaam laten garen en daarna kort dichtbij.

IMG_20220717_170335.jpg


IMG_20220717_170340.jpg


IMG_20220717_171951.jpg


IMG_20220717_172854.jpg


IMG_20220717_180310.jpg


IMG_20220717_180407.jpg


IMG_20220717_182534.jpg
 
Ziet er heerlijk uit in ieder geval, wordt een lekkere proeverij
 
Terug
Bovenaan Onderaan