BasBQ
Beef en Steak

Paaslammetje

Sander Wiessner

Sprokkelaar
Berichten
30
Vanochtend maar weer eens naar de Turkse slager geweest om in te kopen voor vanavond.
Een lekker lamsboutje en wat kalfsgehakt gehaald, deze keer wat extra vet er doorheen laten draaien voor extra sappigheid.
Het lamsboutje met wat biryani kruiden ingewreven en in anderhalf uur rustig laten garen bij zo'n 170°, daarna ingepakt (om te proberen) en zo nog eens twintig minuten laten "sudderen". Wow! Bijna al het vet tussenin was weg en het vlees supermals, gaan we meer mee doen 👌.
Het gehaktexperiment is ook naar volle tevredenheid verlopen, heel smaakvol en na +/-25 minuten op de smoker nog steeds sappig.

IMG_20220417_184904.jpg


IMG_20220417_195824.jpg


IMG_20220417_200004.jpg


IMG_20220417_180122.jpg
 
Dat ziet er meer dan lekker uit..
 
Mooi stukje vlees! Niet het eerste stukje vlees van je Turkse slager. Hij heeft mooi spul zeg. Dat ziet er goed uit!
 
Wij zijn hier geen fan van lam, maar als ik het zo zie toch nog maar eens proberen.
 
Mooi werk. 🤪
 
Terug
Bovenaan Onderaan