Beef en Steak

Zeeuws Spek uit Zeeuws Vlaanderen...

 
 

Rimconator

Pitmaster
Berichten
683
IMG-20251108-WA0003.jpg
IMG-20251108-WA0002.jpg
IMG-20251109-WA0003.jpg
IMG-20251109-WA0002.jpg
IMG-20251110-WA0003.jpg
IMG-20251112-WA0014.jpg
IMG-20251112-WA0013.jpg
IMG-20251113-WA0002.jpg


De foto's zijn wat groot, ik weet het.... ;) Als iemand mij kan uitleggen om deze wat kleiner te maken hoor ik dat graag.

Als je in Hulst (Zeeuws Vlaanderen) woont, moet je toch een keer Zeeuws Spek maken. Dat heb ik dan ook in november gedaan.

Met hulp van het pakket wat ik online kocht bij van Beekum aan de slag gegaan. Met de nieuwe vacumeermachine het buikspek eerst 1 week in de koelkast laten marineren. Iedere dag natuurlijk wel masseren.

Daarna lekker op de pellet grill tot de juiste temperatuur. (recept gebruikt wat hier te vinden is) en daarna lekker op gegeten met andijviestamppot. Goed gelukt, ga deze zeker nog een keer maken.
 
Lekker hoor! Het originele Van Beekum recept bevat best veel zout heb je dat gemerkt?
 
Lekker hoor! Het originele Van Beekum recept bevat best veel zout heb je dat gemerkt?
36,6 gr zout per 100 gr is wel heel veel. Zelf koop ik al eens kruidenmixen bij Pit&Pit, die hebben een heel gamma zonder zout, je kan zelf mixen en indien nodig zelf zout toevoegen tot een normale hoeveelheid.
 
Keurig ziet er goed uit
Ook wel is bacon geprobeerd of valt de hoeveelheid vet hier ook wel mee

Verstuurd vanaf mijn SM-S901B met Tapatalk
 
@Roland: dat werkt idd goed. In dit geval is trouwens de mix niet het probleem.
Je kan het compenseren met los toe te voegen zout.
Blijkbaar houdt de originele schrijver van het recept van een hartige hap ............
Bij mij thuis wordt iets zouter dan het aangepaste recept "als best getest" smaken kunnen verschillen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan