Nog voordat ik mijn BBQ had gekocht zat ik al verlekkerd naar al die PP sessies op het forum te kijken... Toen de BBQ er eenmaal was bleef dat niet anders, maar ik durfde de uitdaging nog niet aan te gaan. Langzaam maar zeker begon het steeds meer te kriebelen, dus een maandje terug al 2 procureurs bij Bert besteld en in de vriezer gelegd. Die stap was gemaakt dus nu was het een keer een geschikt moment inplannen. Aangezien ik net een eigen fotostudio begonnen ben, wordt mijn tijd in het weekend al wat schaarser. Komend weekend hadden we op zich niks in de planning staan, behalve wat klussen in en rond huis, een mooi moment om dit varkentje maar eens te gaan wassen dus!
Woensdag de knoop doorgehakt en de procureur uit de vriezer gehaald. Gisteravond even een marinade injector bij Gerard gehaald, dus vanavond ga ik hem voorbereiden volgens het wedstrijdrecept van Dennis. Na het wegbrengen van de kinderen naar school vanmorgen eerst nog maar even langs de Appie voor wat laatste ingredienten. Toch fijn als je uiengranulaat nodig hebt, en er enkel uienpoeder is... en dat je mosterdpoeder nodig hebt en er enkel mosterdzaadjes hangen
Enfin, dan die maar mee, en de mosterdzaadjes zelf maar fijn malen.
Zojuist maar alvast de rub gemaakt. Pfff... daar ben je even mee bezig als je 1/4 cup peper moet malen met het handje. Ben blij dat ik nu alvast begonnen was dus
Nu lamme armen van het draaien 
Gelukkig is dat inmiddels achter de rug:
Later vandaag alvast even de injectiemix maken, zodat dat vanavond niet nog hoeft en ik het dan enkel maar even hoef te spuiten en te rubben. En dan is de planning om hem morgenochtend rond een uur of 9 erop te leggen, zodat we morgenavond een heerlijk broodje kunnen eten!
Vandaag nog maar even gebruiken om me nog wat verder in te lezen hoe ik de BBQ het beste in kan richten en op temp kan houden, hoeveel koude en warme kooltjes etc. Ik wil hiervoor deze methode aanhouden: http://www.bluesmoke-bbq.nl/037splitgrill/Split_Grill_BBQ_Procedure.php al zie ik die rookbevochtiger (stap 10) hier volgens mij niet zo vaak terugkomen?
Update:
Zojuist de injectiemix gemaakt.. Ik moet zeggen dat het er nu niet bepaald aantrekkelijk uitziet of ruikt als je er zo mee bezig ben
Het nodigde mij in elk geval niet uit om even te proeven...
De azijn en worchestershire saus geven het een penetrant luchtje, en het bruine kleurtje streelt je smaakgevoel nu ook niet echt :
Toch even wat fotootjes dan maar??
Alles bij elkaar geknikkerd:
Lekker roeren:
Na een paar minuten begin je al mooie laagjes te zien.. vanavond eerst weer even roeren voordat ik ga injecteren dus
Woensdag de knoop doorgehakt en de procureur uit de vriezer gehaald. Gisteravond even een marinade injector bij Gerard gehaald, dus vanavond ga ik hem voorbereiden volgens het wedstrijdrecept van Dennis. Na het wegbrengen van de kinderen naar school vanmorgen eerst nog maar even langs de Appie voor wat laatste ingredienten. Toch fijn als je uiengranulaat nodig hebt, en er enkel uienpoeder is... en dat je mosterdpoeder nodig hebt en er enkel mosterdzaadjes hangen

Zojuist maar alvast de rub gemaakt. Pfff... daar ben je even mee bezig als je 1/4 cup peper moet malen met het handje. Ben blij dat ik nu alvast begonnen was dus


Gelukkig is dat inmiddels achter de rug:

Later vandaag alvast even de injectiemix maken, zodat dat vanavond niet nog hoeft en ik het dan enkel maar even hoef te spuiten en te rubben. En dan is de planning om hem morgenochtend rond een uur of 9 erop te leggen, zodat we morgenavond een heerlijk broodje kunnen eten!
Vandaag nog maar even gebruiken om me nog wat verder in te lezen hoe ik de BBQ het beste in kan richten en op temp kan houden, hoeveel koude en warme kooltjes etc. Ik wil hiervoor deze methode aanhouden: http://www.bluesmoke-bbq.nl/037splitgrill/Split_Grill_BBQ_Procedure.php al zie ik die rookbevochtiger (stap 10) hier volgens mij niet zo vaak terugkomen?
Update:
Zojuist de injectiemix gemaakt.. Ik moet zeggen dat het er nu niet bepaald aantrekkelijk uitziet of ruikt als je er zo mee bezig ben



Toch even wat fotootjes dan maar??
Alles bij elkaar geknikkerd:

Lekker roeren:

Na een paar minuten begin je al mooie laagjes te zien.. vanavond eerst weer even roeren voordat ik ga injecteren dus

