BasBQ
Beef en Steak

't Gaat gebeuren... mijn eerste PP :)

Rocker zei:
En wel goed op blijven letten dat je spuit diep genoeg zit, anders spuit je je saus over de camera die ik even naast het vlees weg had gelegd. ::)
't Was natuurlijk te verwachten, maar van tevoren nooit bij stil gestaan dat die sappen er ook wel eens wat uit zullen lopen ;)

Als je dit door Wendy van Wanten voor zou laten lezen krijg je er toch hele andere associaties bij. ???

Enne, koolsla natuurlijk!
 
Haha, tja... die enkele opmerking zo uit zijn context gerukt zet wel te denken...  ::)
 
Ik zeg een gurkje ;)
 
Je plan is goed! Als je het nog niet gedaan hebt kun je met een stift bij je onderste schuif markeren waar hij nog net dicht is en half en helemaal open staat. Ik gebruik dezelfde alufolie setup en doe allen een lekbak met een bodempje water onder het vlees. Starten met een paar mm onder open en rustig wachten tot gewenste temp bereikt is. Bij mij wijst de thermometer in het deksel 20 C meer aan dan hij op het rooster is...
Procureur is vergevingsgezind hoor, dus vooral niet druk maken.. Ik wens je veel plezier en voldoening!
En oh ja. Koolsla.. Ruim op tijd maken.. Het augurkje kun je altijd nog toevoegen...
Complimenten voor de foto's!
 
Goed bezig Rocker
Zit er dusver prima uit, en mooie foto's van een mooie voorbereiding.
Suc6 morgen.

Mac
 
Ik zou ook koolsla nemen, lekker.... ;)
 
Dit ziet er al goed uit! Veel succes!
 
keurige presentatie Rocker, buitengewoon mooi op de gevoelige plaat vastgelegd!
 
Succes, gaat vast lukken en alvast: eet smakelijk  :D
 
lekker de koolsla van Dominique :)
 
Nou.. vanmorgen om 8:30 begonnen met het klaarmaken van de Q.. Helaas niet gelijk de kooltjes ook aangestoken toen, dus uiteindelijk ging hij er om 9:15 op
een korte foto impressie...

De BBQ klaarmaken en inpakken met folie:
RLK-20130202-0003.jpg

2 stenen ingepakt erbij:
RLK-20130202-0004.jpg

Kooltjes (40 stuks) erin en wat rookhout ertussen:
RLK-20130202-0005.jpg

Ook nog een deflector aan m'n rooster gehangen en een rvs ikea schaal met kokend water gevuld, hoeft die energie er straks tenminste niet ingestopt te worden :)
RLK-20130202-0007.jpg

Brandende kooltjes erop (8)
RLK-20130202-0008.jpg


En last but not least... het vlees!
RLK-20130202-0009.jpg

RLK-20130202-0010.jpg


De temperaturen tot nu toe:
            Dome Vlees
9:15  26 7
9:25 76 8 schuif naar 1/4
9:30 80 8
9:37 85 9 schuif naar 3/4
9:45 106 11
9:50 117 13 schuif weer naar 1/4
9:55 121 14 schuif nog iets verder dicht
10:00 125 16 bijna helemaal dicht, bovenste schuif ook iets geknepen

De temp schiet iets te ver door... staat nu op 128, terwijl ik de onderste schuif bijna niet verder meer kan knijpen...
 
Succes komt helemaal goed,  bij het knijpen duurt het even voordat de temp zakt dus geef het de tijd. Ben heel benieuwd naar het resultaat.
 
Ik vind een dome temperatuur van 128 graden niet zo schokkend. Op mijn OTP 67 houd ik zelfs meestal een dome temperatuur van tussen de 150-160 graden aan. Temperatuur op het rooster ligt daar zeker wel 10-20 graden onder bij mij en dat vind ik prima.
Met deze temperatuur min of meer constant duurt het bij ongeveer 8-9 uur voor ik de juiste kerntemperatuur heb. Ik moet hierbij wel zeggen dat ik mijn PP nog nooit met alufolie heb ingepakt op de Q, dus hier wijk ik af van het wedstrijdrecept.
 
Temperatuur is dus een paar keer wat hoger geweest dan ik wenste (meet op het rooster, dus gebruik niet de thermometer van de weber zelf...), maar inmiddels redelijk onder controle

Ik moest vanmorgen eerst even boodschappen doen, dus de schuif zo ver mogelijk dicht gedraaid in de hoop dat het ondertussen wel wat zou zakken... was op zich niet zo heel bang dat het echt te ver door zou slaan. Toen ik terugkwam stond hij op 135 ofzo, niet optimaal, maar er is mij verteld dat een procureur wel wat kan hebben :D

Toch even een paar kooltjes eruit gehaald, en kon ik gelijk even een foto maken! :)
RLK-20130202-0011.jpg


Ondertussen maar de koolsla van Dominique gaan maken, een broodje PP met ouwe turk komt later nog wel een keer dan :)

Zojuist in de glaze gezet. Kerntemperatuur is 69, maar ligt er al wel dik 5 uur op.. En als ik het wedstrijd recept goed volg/begrijp, dan gaat het erom dat hij of na 5 uur, of bij 74gr. in de glaze moet.
Gelijk maar wat kooltjes bijgevuld, want die begonnen toch al wel redelijk op te raken..
Zo lag hij er eerst bij:
RLK-20130202-0013.jpg


En toen in de glaze:
RLK-20130202-0014.jpg

RLK-20130202-0016.jpg


En het temp. tabelletje weer even aangevuld:
Dome Vlees
9:15  26 7
9:25 76 8 schuif naar 1/4
9:30 80 8
9:37 85 9 schuif naar 3/4
9:45 106 11
9:50 117 13 schuif weer naar 1/4
9:55 121 14 schuif nog iets verder dicht
10:00 125 16 bijna helemaal dicht, bovenste schuif ook iets geknepen
10:15 132 21
10:30 130 27
11:35 137 50 Terug van boodschappen, schuif dicht gezet
12:15 136 57
13:15 124 65
14:15 126 68
14:30 125 69 Glaze erover, gedraaid en kolen bijgevuld
 
Zojuist ingepakt, kerntemp was toen 79gr en hij lag er mooi bij :)
RLK-20130202-0018.jpg

RLK-20130202-0019.jpg


Geen foto's van na het inpakken trouwens, maar ach.. dat stukje aluminiumfolie geloven jullie vast wel :D
We gaan de laatste fase in dus.. 81 momenteel, nog even wachten tot hij de 88 aantikt! :)
 
Ingepakt gaat ie een stuk vlotter.
Ziet er goed uit. Kan nu niet meer mislukken.
Eet smakelijk.
 
Ik heb er ook alle vertrouwen in :) 83 inmiddels, dus nog maar 5 graden te gaan...
 
Terug
Bovenaan Onderaan