BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me januari 2013 - Citroengras Runder Sat?

structor

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.708
Nee gewone sukade bij de appie, ik had eigenlijk geen tijd (mijn twee dochters zijn jarig geweest en hadden vandaag hun feestje) dus ik heb heel snel de spullen bij elkaar gescoord. Daar zaten nog stukken zeen in (denk ik, witte taaie stukken), die heb ik verwijderd.

Ik ga inderdaad proberen mee te doen.

Dominique, dat is inderdaad een blijvertje
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Hmm, onze sukade is totaal niet te vergelijken met de Amerikaanse en is eigenlijk gedoemd om te mislukken wanneer je het grilt, zeker een stukje van de super :(

Ik ga je op de lijst zetten!
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Er gaat een wereld voor je open met een US sukade! Ik zou een deel als steaks opsnijden ;) Als je naar de Sligro gaat snijdt de slager de zeen er ook nog voor je uit als je het lief vraagt!
 

FelixH

Pitmaster
 
 
Berichten
586
Bij deze het verslag van mijn eerste (en zeker niet laatste Steven & me).

Bij de slager een bavette besteld.
Had het nog nooit eerder gehad. Mooi stuk vlees.
Ik heb het afgelopen zomer veel in de franse supermarkten zien liggen, maar toen nooit meegenomen.

IMG_1082_zpsf65881bb.jpg


Van de bavette mooie reepjes gesneden.
Helaas niet dwars op de draad... :mad: :mad:

IMG_1084_zpsfb2c3205.jpg



Vervolgens de marinade gemaakt:
IMG_1081_zps444d544c.jpg


Jas aan, dikke schoenen aan; de kou in...brrr...
IMG_1091_zps83791d28.jpg


en grillen maar...
IMG_1094_zps4c34b432.jpg


Snel weer naar binnen; pindasaus van Dominique erbij en een bordje nasi

IMG_1097_zps30865e92.jpg



Wat we ervan vonden:
Smaak is heerlijk!! ga ik deze week nog een keer maken.
Dan goed op de draad snijden.

Verder mag de WGA wat hoger worden opgestookt om een wat bruiner resultaat te verkrijgen.
 

Mac

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.494
Wat een heerlijk plaatjes allemaal (kwijl kwijl)
Ga ik zeker eens maken.
Thx allemaal

Mac
 

Big-T

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.093
krijg er honger van!
 

JohanD

Stoker
 
 
Berichten
344
Onder het motto "beter laat als nooit" hierbij mijn resultaten, wat een fantastisch gerecht.

DSC01711_zps002df867.jpg


DSC01714_zps28f2951a.jpg


DSC01715_zps0c24e41c.jpg


DSC01716_zps7e97f22d.jpg
 

Boldeagle

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
4.066
Vandaag deze ook gemaakt.
Heb rosbief gebruikt en de ingredieenten aangepast voor 4 spiesjes (had vandaag er nog meer op liggen) Ipv de peper heb ik sambal gebruikt maar de rest hetzelfde gelaten.
In de marinade
DSC02053_DxO.jpg

Op de Q
DSC02076_DxO.jpg

en op het bordje
DSC02077_DxO.jpg


Wat vonden we ervan, erg lekker en het citroengras kwam goed terug in de smaak. waarschijnlijk ook omdat ik 1 stengel gebruikt heb en de rest van de kruiden terug heb gebracht naar 4 spiezen dus deze verhouding was uit balans maar toch erg lekker.
 

noskos

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
11.691
Lekkere stokjes hoor!
 

Boel0037

Pitmaster
 
 
Berichten
960
Ziet er prima uit!
 

RedFox

Gerijpt
 
 
 
 
Berichten
3.160
die lust ik wel als zondagochtend ontbijtje  ;)
 

NasQ

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.174
Vandaag bijna alle ingredienten gehaald voor deze, ik ga proberen een inhaalslag te maken de aankomende week omdat ik dan toch vrij ben!
Dadelijk nog de citroengras halen en dan kunnen we vanmiddag aan de slag! :)
 

NasQ

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.174
Mijn bijdrage.. Het was heerlijk!

Helaas was me vriendin grieperig en snotverkouden, dus toen ik vroeg of ze het lekker vond kreeg ik
het antwoord dat ze het amper kon proeven, maar zoals ze mij zag smikkelen had ze wel het idee dat het lekker was! :)

De foto's..

Alles in de vijzel:
7BE398C9-2AF6-439D-A349-44D1F2D2A932-54693-0000078B06AC7063_zps91088303.jpg


In de marinade, heb het grof gehouden.
F5CF3836-BB75-48CE-9287-6A2727265492-54693-0000078B10BD2E4C_zps5b0989c4.jpg


Het kwastje :)
F41913A1-1770-4118-BD53-429A88BBB469-54693-0000078B181B58AF_zps236c429f.jpg


De Smokey Joe maar weer eens uit de kast getrokken :)
69B25200-CE86-4467-A3C9-38F6FAF719F5-54693-0000078B62CE9B35_zps576ff6ef.jpg


B9A6C813-06DE-4A67-985B-61F9A7BBCA32-54693-0000078B6925E273_zps930a358f.jpg


Aan tafel!
2F62ADA5-0E98-4EE7-8D41-27A9C9EB819D-54693-0000078B9932F0A2_zps3ce12fa8.jpg
 

Dominique

BBQ Junkie
 
 
 
Berichten
6.753
Hee! Heb je die pennen bij barbecuepaleis gekocht? Van Steven Raichlen? Ik heb ze ook zien hangen, mooi!
En? Goed receptje he? Ik vond het ook echt keilekker!
 

NasQ

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.174
Dominique zei:
Hee! Heb je die pennen bij barbecuepaleis gekocht? Van Steven Raichlen? Ik heb ze ook zien hangen, mooi!
En? Goed receptje he? Ik vond het ook echt keilekker!

Yes! Heb ze een tijdje terug gekocht bij het bbq paleis. Was nog aan het twijfelen over deze of de nog grotere variant.. Maar deze zijn eigenlijk al groot genoeg!

Zeker een lekker receptje! Echt heerlijk! Zal zeker nog een keer gemaakt worden!
 
Bovenaan Onderaan