BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me januari 2013 - Citroengras Runder Sat?

Sander72

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.097
Bavette is heerlijk vlees, ziet er zalig uit zeg!
 

Maccie

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
2.592
Vandaag is steven weer langs geweest en we hadden er zin in.

De ingredi?nten


Ik heb bavette gebruikt.

De marinade. Geen vijzel, alles in een bekertje 7 seconden met de Bamix erdoor en het resultaat mag er zijn.


Alles in de marinade


Aan de spiezen ermee




Op de Q ermee



Op een broodje met sla


Wat zonde om op een broodje te doen. Gelijk mee gestopt maar DAMN wat lekker zeg. Snel nog wat marinade bewaard. Zou zo morgen maar eens op kip kunnen verschijnen. Deze gaan we zeker vaker maken.

Bedankt voor het kijken.


 

stormjack

Vuurmaker
 
 
Berichten
74
Vandaag Steven over de vloer gehad :D

We hadden zin in sat?, dus even speuren tussen de Steven & Me en deze is het geworden.

Biefstuk gebruikt ipv stoofvlees.

Heerlijk recept en de komkommer relish was ook heerlijk.
Gaan we zeker vaker doen  :D










 

Wailer

Stoker
 
 
Berichten
339
Wil niet onnodig kicken, maar de gemalen koriander is korianderpoeder?
Komend weekend gaan we aan de slag met de (biologische) bavette van de lidl, kan ik me ns een foutje permiteren.

Moet je bavette ook tegen de draad in snijden voor de sate?


Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 

Ceriel

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
7.242
Wailer zei:
Wil niet onnodig kicken, maar de gemalen koriander is korianderpoeder?
Komend weekend gaan we aan de slag met de (biologische) bavette van de lidl, kan ik me ns een foutje permiteren.

Moet je bavette ook tegen de draad in snijden voor de sate?

Gemalen koriander is idd poeder/ketoembar.
Het vlees gewoon in blokjes snijden.
Succes, we zien het fotoverslag hier wel verschijnen  ;)
 

Wailer

Stoker
 
 
Berichten
339
Steven was laat bij mij ;-)

Maar goed, lekkere recepten moet je altijd proberen toch?

Enfin.

Alle ingredienten zoals bij topicstarter vermeld in vijzel, en malen maar.

b1a977d0631c1a7e1cac17f781c5c36a.jpg


Vlees, bavette van de lidl, er in. Ik had het in blokjes gesneden.

4e65a206fbb9349c07fe645154c0f5c2.jpg


In de tussentijd Domi's pindasaus Maken, jummie maar veuls te veul . Ik heb er wel meer sambal ingedaan.
6dad38bff69f5ee28c8a017c3aa4ef4f.jpg


Ook nog even Thaise fried rice gemaakt (uit een Thais kookboek)
6c68ac4ada030835c66e64c74d432c7c.jpg


En Thaise groentesalade: broccoli, peultjes en babymais: even de kook erover, koud afspoelen en dan een mengsel van chilisaus, limoensap en limoenrasp en honing er overheen en husselen maar.
275620414a06e07c2fd083a8f2eabff4.jpg


Resultaat op een bordje
2dee1a3b510519506ea9ef03eb5666c7.jpg


Vlees was echt verrukkelijk. De dome tenp was ongeveer 240 dus lekker heet voor het vlees. Wat een smaken!

Moest direct weer terugdenken aan onze reizen naar Borneo, Maleisie en Thailand... Kon zo bij een avondmarkt worden geserveerd

Dank voor het kijken, en mocht ie ergens anders moeten dan hoor ik dat graag.

 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.636
Tijd om weer eens een Steve en Peter te maken. Vanochtend bij de Makro een mooi "ezeltje" gekocht. Marinade gemaakt, vlees erin, komkommer/paprika en venkel/wortel/rucola salade gemaakt. En pasta met pindasaus (erg lekker). . De geuren die tijdens het q-en vrij kwamen deden me denken aan mijn eerste vakantie in Thailand (1989). Vrouw, kind en vriend van zoonlief vonden deze Steve ERG lekker. Gaan we dus vaker maken.


DE basis voor de marinade, was best lang vijzelen

Het ezeltje

Op het stokje en insmeren maar

Het ruikt heerlijk

Hoeft maar even op de Q

Nog beetje marinade over het vlees en opdienen maar

Zeer geslaagde Steve, komt vaker op ons menu te staan
Bedankt weer voor het kijken
 

avr

Pitmaster
 
 
Berichten
918
En ook deze ziet er weer heerlijk uit!
 

SilverFox

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.305
Lekker
 

Edvdmm

Kooltjesharker
 
 
 
 
Berichten
144
Ik hou van sat?. Elke gelegenheid om met anderen te bbq-en maak ik sat?, ik heb zelfs een aparte bbq voor alleen sat?.
Dus toen ik dit recept tegenkwam stond ie al snel op de shortlist, mede omdat ik normaal sat? van kip of varken maak, met hier en daar een uitstapje naar kippenhart, lever, kalfstong en Tahu. Maar sat? van rund had ik eigenlijk nog niet gemaakt.
Dus ik bij de slager een mooi stukje bavette gekocht, deze bij thuiskomst in de marinade gedaan en toen wat klusjes in huis gedaan zodat het even de tijd heeft te marineren.
107f275af5844c65c906da92e452d7f7.jpg

Na de marinade zag het qua kleur er al uit alsof het gaar was.
cdd72fbb77930da22edc1f004e6d6036.jpg

Daarna de bbq opstoken, en ondertussen de rijst koken, groentes roerbakken en sat?saus maken.
Toen de bbq heet was heb ik de stokjes erop gelegd.
cdf525a14b289dc3d8e03f878f2e46c4.jpg
3a16d1472e78d1a779a4df6cfe746fb3.jpg
141e1e2da44122d384598ae9dbe8f266.jpg

Toen het klaar was na ongeveer 6 minuten heb ik de stokjes eraf gehaald en alles op een plank gelegd en opgegeten.
7b4d6892ff3c72f672fe98b986f987c8.jpg

Ik vind het erg lekker, deze ga ik zeker nog eens maken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 

McPeet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.636
Bovenaan Onderaan