- Berichten
- 503
Ondanks hier en daar een poging krijg ik het niet voor elkaar mijn vrije tijd,
mijn gezinstijd en mijn werk af te stemmen op lid zijn van een BBQ-team.
Nu maar met wat vrienden afgesproken regelmatig bij elkaar te komen (doen we toch al eigenlijk)
en dan lekker eten te combineren met elke keer een stuk wedstrijdvlees.
Ons gelegenheidsteam "Just some BBQ friends" is een feit
Gisteren stond Pulled pork op het programma.
Voor de rest wilde we wat anders eten dan anders en lag er zomaar een longhaas en een Ibericorack in de koelkast 8)
Pulled pork was van een echte Buston Butt, maar het bot was helaas minimaal.
Toch was het een verrassend lekker stukje vlees.
Hij was super sappig gebleven en de smaak gaat de goede kant op
Maar verder zwijgen we in alle talen...hahahaha
Saillant detail was wel dat hij helemaal op ging.......... ??? en het was best veel.
Eigenlijk begonnen we de avond met Longhaas.
Geen toestanden, gewoon zout en na het grillen, peper.
Jammer genoeg bleef er na het schoonsnijden van 1400 gram, 750 gram over
en ik heb er geen stukje te veel van af gesneden.
Dat moet anders kunnen
Helaas moeten de andere leden van het team (lees onze vrouwen) nog even in hun rol
vallen, want er zijn niet veel foto's gemaakt.
Maar ohhhhhhhhhhh wat is Longhaas lekker, hier met stip binnen gekomen op 1, zalig
Veel groente gegrild (niet gebeurd is aardappelsalade, gemengde groentes, groene/witte asperges en maiskolven)
maarja...geen foto's
Pulled pork gegeten en toen als toetje het rack
Indirect laten garen tot 54 graden en toen even aangrillen voor het korstje
Leuk effect zoals bij picanha met veel rook en vlammen.
Toen 10 minuutjes rusten.
Ook hier enkel peper en zout.
Mensen wat een uber stukje varken en hij was prachtig gelukt gelukkig.
mrs deed ook nog even een Charlottecake van Spiffs en we konden rollend naar huis.
Ik vermoed wel dat het bier en de limoncello ook meegespeeld hebben aan dat feit

Hopelijk een voorbode van veel moois in de toekomst
Nu nog een grappig logo verzinnen en we komen meedoen op de wedstrijden.
Dat is alleen al om er te zijn een geweldig doel vind ik.
mijn gezinstijd en mijn werk af te stemmen op lid zijn van een BBQ-team.
Nu maar met wat vrienden afgesproken regelmatig bij elkaar te komen (doen we toch al eigenlijk)
en dan lekker eten te combineren met elke keer een stuk wedstrijdvlees.
Ons gelegenheidsteam "Just some BBQ friends" is een feit

Gisteren stond Pulled pork op het programma.
Voor de rest wilde we wat anders eten dan anders en lag er zomaar een longhaas en een Ibericorack in de koelkast 8)
Pulled pork was van een echte Buston Butt, maar het bot was helaas minimaal.
Toch was het een verrassend lekker stukje vlees.
Hij was super sappig gebleven en de smaak gaat de goede kant op

Maar verder zwijgen we in alle talen...hahahaha
Saillant detail was wel dat hij helemaal op ging.......... ??? en het was best veel.
Eigenlijk begonnen we de avond met Longhaas.
Geen toestanden, gewoon zout en na het grillen, peper.
Jammer genoeg bleef er na het schoonsnijden van 1400 gram, 750 gram over
en ik heb er geen stukje te veel van af gesneden.
Dat moet anders kunnen
Helaas moeten de andere leden van het team (lees onze vrouwen) nog even in hun rol
vallen, want er zijn niet veel foto's gemaakt.
Maar ohhhhhhhhhhh wat is Longhaas lekker, hier met stip binnen gekomen op 1, zalig


Veel groente gegrild (niet gebeurd is aardappelsalade, gemengde groentes, groene/witte asperges en maiskolven)
maarja...geen foto's
Pulled pork gegeten en toen als toetje het rack
Indirect laten garen tot 54 graden en toen even aangrillen voor het korstje
Leuk effect zoals bij picanha met veel rook en vlammen.
Toen 10 minuutjes rusten.
Ook hier enkel peper en zout.
Mensen wat een uber stukje varken en hij was prachtig gelukt gelukkig.




mrs deed ook nog even een Charlottecake van Spiffs en we konden rollend naar huis.
Ik vermoed wel dat het bier en de limoncello ook meegespeeld hebben aan dat feit


Hopelijk een voorbode van veel moois in de toekomst
Nu nog een grappig logo verzinnen en we komen meedoen op de wedstrijden.
Dat is alleen al om er te zijn een geweldig doel vind ik.