BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork, Iberico rack en Longhaas - Just some BBQ friends

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Ondanks hier en daar een poging krijg ik het niet voor elkaar mijn vrije tijd,
mijn gezinstijd en mijn werk af te stemmen op lid zijn van een BBQ-team.

Nu maar met wat vrienden afgesproken regelmatig bij elkaar te komen (doen we toch al eigenlijk)
en dan lekker eten te combineren met elke keer een stuk wedstrijdvlees.

Ons gelegenheidsteam "Just some BBQ friends" is een feit  :p

Gisteren stond Pulled pork op het programma.

Voor de rest wilde we wat anders eten dan anders en lag er zomaar een longhaas en een Ibericorack in de koelkast  8)

Pulled pork was van een echte Buston Butt, maar het bot was helaas minimaal.
Toch was het een verrassend lekker stukje vlees.
Hij was super sappig gebleven en de smaak gaat de goede kant op

IMAG0272_zpsd65e9a23.jpg


Maar verder zwijgen we in alle talen...hahahaha
Saillant detail was wel dat hij helemaal op ging.......... ??? en het was best veel.

Eigenlijk begonnen we de avond met Longhaas.
Geen toestanden, gewoon zout en na het grillen, peper.
Jammer genoeg bleef er na het schoonsnijden van 1400 gram, 750 gram over
en ik heb er geen stukje te veel van af gesneden.
Dat moet anders kunnen

Helaas moeten de andere leden van het team (lees onze vrouwen) nog even in hun rol
vallen, want er zijn niet veel foto's gemaakt.

Maar ohhhhhhhhhhh wat is Longhaas lekker, hier met stip binnen gekomen op 1, zalig

IMG_2006_zps7144e888.jpg


IMG_2009_zps1e0a7ea5.jpg


Veel groente gegrild (niet gebeurd is aardappelsalade, gemengde groentes, groene/witte asperges en maiskolven)
maarja...geen foto's

Pulled pork gegeten en toen als toetje het rack

Indirect laten garen tot 54 graden en toen even aangrillen voor het korstje
Leuk effect zoals bij picanha met veel rook en vlammen.

Toen 10 minuutjes rusten.
Ook hier enkel peper en zout.

Mensen wat een uber stukje varken en hij was prachtig gelukt gelukkig.

IMG_2016_zps71e8dc79.jpg


IMG_2017_zpsd9ed8327.jpg


IMG_2018_zpsc2798277.jpg


IMG_2019_zpsa26255aa.jpg


mrs deed ook nog even een Charlottecake van Spiffs en we konden rollend naar huis.
Ik vermoed wel dat het bier en de limoncello ook meegespeeld hebben aan dat feit

:p

IMG_2020_zps06f717bb.jpg


Hopelijk een voorbode van veel moois in de toekomst
Nu nog een grappig logo verzinnen en we komen meedoen op de wedstrijden.
Dat is alleen al om er te zijn een geweldig doel vind ik.
 
Mooie reportage! En dat team gaat wel scoren zo te zien!
 
Wow, die longhaas ziet er TOPPIE uit!
Heb hier in de buurt bij een "vleesboer" al navraag gedaan.
Waar heb jij het gekocht?
 
Mooie sessie!!! En ik gebruik hier ook vaak gasten als aanleiding om wedstrijd recepten te testen ;)

Doet je team mee met de Cook-Off?
 
Longhaas rules! Lekkere plaatjes hoor. Leuke cake ook als toetje!
 
El Fumarole zei:
Longhaas rules! Lekkere plaatjes hoor. Leuke cake ook als toetje!
H? Jeroen, ook nog wakker in " La douce France" ?
 
De cook-off is wel de bedoeling ja, hopelijk krijgen we de spullen op tijd bij elkaar.
(zal even inschrijven binnenkort)

Vlees gekocht bij PostNL....ow nee wacht ... 8) Beef en Steak

Was wel een grain-fed versie, want de rest was op daar.
Maar schoon ging het uiteindelijk omgerekend naar 45 euro per kilo en dat vind ik wat te gortig
 
Poetsertje zei:
Maar schoon ging het uiteindelijk omgerekend naar 45 euro per kilo en dat vind ik wat te gortig
Ja dat is echt een rib uit je lijf!
 
Hmm, inderdaad een hoop geld voor een "vergeten" stukje vlees.
 
Hier van de week maar eens navraag doen bij de slagers en anders een keer een babbeltje maken met de Sligroslager.
Die vind dat soort dingen altijd erg leuk.

Ik vind boodschappen doen bij BenS sowieso niet voordelig, maarja, beter duur dan niet te koop zeg ik dan maar.
 
Dennis, ik las ergens onlangs dat de vroegere loonslagers dit als een soort "beloning" ontvingen....ik heb ook een lijntje uitgegooid hier in de buurt...benieuwd of er positieve resonantie komt. ;)
 
Prachtige stukken vlees. Beef en steak is inderdaad aan de prijzige kant. Hebben jullie al eens in Duitsland gekeken? Hier hebben ze mooi en betaalbaar vlees. In iedergeval mooier dan bij de gemiddelde NL slager.
 
Nog niet gemaakt maar ziet er goed uit.
 
Dat ziet eruit als een geslaagde sessie!
 
Ziet er allemaal heerlijk uit, leuk verslag!!
 
dat is een hele  mooie en geslaagde sessie geweest.
Leuk dat jullie ook mee willen doen aan de cook off  :)
 
Zo dat ziet er goed uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan