BasBQ
Beef en Steak

Plaats hier je resultaten van Bacon Day 2015.

 
 
 
 

Mike v R

Forum Meubilair
Berichten
10.409
Hier mag je de resultaten plaatsen van Bacon Day 2015.
En verdien de Bacon badge.
 
Vanmorgen vroeg uit de veren om het allemaal net te halen voor afspraken enzoo vanmiddag .. Het is gelukt :)

Nadat ik gister de bacon nadat ie een week in de maplecure had gelegen heb gedroogd kon ie op de smokert!

Nu de foto's nog..

e9129fa6b14d69c2b0b3f31ce3e144ba.jpg

Op het rekje gedroogd uit de koelkast..

f141f049b4576bd20d88cf8f563a3e8a.jpg


Roken vandaag met appelhout!

8c62e59834cbaedc4190e8b9a74e5715.jpg


De 37 er met een bakje vol kooltjes..

59542874dc4add5f03a61c0f9910e9a0.jpg


464c24a6f6f8fc090e1f5781d7c56b1e.jpg


Daar gaat ie dan...

7c3778351efbb98ba2f979e4d94159d7.jpg


Smoken in de harde regen..

c873cbd9e2984f88f1942ce681f2bb08.jpg


Na 1,5 ziet ie er al mooi uit.. Kerntemp op 50c

099feea57a1a8654867bb4efbed5c7d1.jpg


e5f603460544cd332dc677b00759fd0f.jpg


45 mins later op 68c... Goed genoeg voor een stukje van 400 gr.. Hij mag eraf..

f8841aa4f4cbd62a32ecedcc36a9a3e9.jpg


Ziet er volgens mij goed uit.. Ruikt heerlijk! 

Wat gaan we ermee doen? Vanavond in de penne carbonara met courgette en tijm is een mooie vuurdoop :-D

Thx for watching & happy baconday!




 
Vandaag vroeg uit bed, want toch wakker om 7:30. Maar dat is voor de zaterdag toch wel te vroeg.
Briketten aangestoken en snel naar binnen.......want regen.....yeeh.

Het buikspek staat nog even op kamertemperatuur te komen.
ab6929765460bad67b20744c2686bf78.jpg


Dan jas je er gewoon wat haken door, want ik wil een egale kleur op mijn bacon.
4e72ec1ea8df42fcab05be95f83ee0ee.jpg


En dan is het zo ver!!
5e281463280854f542789bfb0f5c11b4.jpg
27403c9b79d80f3efcf1f8bbc34d04ec.jpg
403f17c837411d23db9327b034dda5a4.jpg


De temperatuur was mooi stabiel, allen had ik het idee dat het wat snel ging in het begin. Uiteindelijk 3,5 uur onderweg geweest.
4dc793b27354199d7e00e6f21ddf6bb2.jpg


En toen mocht ie er af.....
8fe62371c9490cf8b1c8e167e53ab2a8.jpg

Mooooooi!
281519248a246b851d25a7c5e509ed7e.jpg


1a3e7ac8bf42110d6292011bde0d58d7.jpg


Nu af laten koelen en dan snijden, proeven........
 
Links 5-spices, rechts met honing. 5 uurtjes gerookt met beukenhout op 100 C tot een kern van 72 C

Vanavond van snoepen met vrienden..
 
Happy bacon day allen!!

Mijn keuken ruikt geweldig nu mijn 1,5kg Walchers spek ligt af te koelen.
Heeft 1 week in de smaakzak gelegen en vanochtend een uur of 3 op de BGE met een stukje appelhout.

f2dea26b3a7f2bcff0b3c1ad5d469a5c_zpsfcjbnl21.jpg

 
M'n eerste, en daarom mooi standaard bacon
e491757706f5c39f9aa7bbee8b23fd8d.jpg


Vanochtend wat moeite de Q op temperatuur te krijgen, maar uit eindelijk heel stabiele run. 1,5 kg in precies drie uur naar de 65 graden.
999b4bc4954a6d1dfe34ec05f06d02e9.jpg
5065c446494b70bf3a2ee00a792c0cb7.jpg


En met zonder zwoerd
3074cd0b64d64cc953e2376c271d72b4.jpg

3f9a534d03cab41e9548d6104f546023.jpg


Uiteraard al een stukje geproefd. Ik denk wat aan de zoute kant, niet goed genoeg gespoeld na dubbele zouting ivm lekke ziplock, maar niet on tevreden, leuke test!
 
Mijn geslaagde (al zeg ik het zelf) sessie:

Links golden-bacon en rechts standaard recept, klaar voor een weekje in de koelkast
2s623w9.jpg


Na een week draaien:
aeo293.jpg


Op de WSM met 2 blokken kersenhout:
smzszn.jpg


Smoke it!
1zp2wox.jpg


Na dik 2 uur (WSM ging wat te hard vanwege de wind, volgende keer andere plek kiezen..)
Standaard:
xe5477.jpg

Golden:
x36zis.jpg

Close-up:
2rxfe3b.jpg


Nu afkoelen, waarschijnlijk overnacht in de koelkast en dan snijden en in porties invriezen.

Happy Bacon Day!
 
Lekker bezig geweest vandaag. Veel geleerd. Had waterbak gebruikt maar hierdoor is het een beetje gaan "zweten". Het rookkleurtje had naar mijn idee hierdoor wat donkerder kunnen zijn. Genoeg idee?n om dit nog een paar keer over te kunnen doen. Al met al blij met het resultaat. Zwoerd er net af gesneden en afkoelen. Ruik zelf ook als een stukje bacon....

285d45d8d6ccd6fc1270fa443eb97110.jpg


77d863a31b6879a37007b5e74a5ccae4.jpg


94eebddfe203265727a2c68e1f98fd16.jpg
 
Maple cure cherry smoked bacon, stukje van 700 gram

20150829_170645_zpsa9zcl7br.jpg


Weekje badderen
20150829_171326_zpsgz9cdbjh.jpg


Na een week:

20150905_131643_zps63pdbfgu.jpg


20150905_131734_zpsxty0ykoa.jpg


20150905_151322_zpsrqzi6rhw.jpg


20150905_160526_zpsbmtxfdua.jpg


20150905_160735_zpsbx4mzi12.jpg


 
Mijn eerste bijdrage voor baconday 2015, The Baconator.
Wachtend tot het Walchers Gilde spek klaar is, heb ik ondertussen een burgertje gemaakt.
Een dubbele spiffburger, met bacon, cheddar en Sea Side Smokers BBQ-saus op een zacht broodje.

2fd4a0481484102e2b0b74c806ed2ed2.jpg


72c8d56e62510eb59896573ad4bc2c4d.jpg


57e8afb21326fb0bf0fe0108b68f6e54.jpg


321d447496ff07c5f101290e5724dac0.jpg
 
Dit jaar de "gewone"gemaakt, met een scheutje ketjap bij de pekel (geen foto's van het voortraject.. :blush:)

Op de UDS in de rook van beukenhout:


Kern 65:



Af laten koelen en meteen gesneden en verpakt:




150gr reepjes gebruikt in de baked beans voor het eten van vanavond:


Was het iedere week maar International Bacon Day..... :D
 
Na de Baconater als lunch hier mijn tweede bijdrage voor de Baconday, Walchers Gilde Spek.

0d47ea6c6906b84349d395ef15e2d8ec.jpg


4ed204f493f8efe6cbe7e3c349f59d50.jpg


e131f20f9c8ea86c318d86a0855c960e.jpg


ee8e775ceaf8c2937805571a92a53f3c.jpg
 
Mijn bijdrage, een Fatty.

Bacon en chorizo uitgebakken, BBQ guru rub en fijngestampte venkezaadjes

Nog wat Emmentaler erop, gehakt opgerold en 2 uur laten opstijven in de koelkast. Ondertussen vlechtwerkje van bacon gemaakt

Ruim 2,5 uur op de Q met appelrookhout (110 gr). Laatste 15 min opgestookt naar 185 gr om bacon knapperig te maken

Bacon was heerlijk knapperig

Heerlijk bordje met frietjes uit de oven, coleslaw en goed glas rode wijn. We hebben weer genoten
(volgende jaar toch maar eens een stuk buikspek proberen te maken)
 
Terug
Bovenaan Onderaan