Beef en Steak

Plaats hier je resultaten van Bacon Day 2015.

Tja en dan is het alweer Baconday 2015. En omdat ik tot afgelopen donderdag heerlijk warm op Kos zat had ik geen tijd om een "echte" bacon voor te bereiden vandaar dat ik "iets met bacon" heb gedaan. En dat telt ook toch? Het zijn MOINKS geworden, heerlijk!!
Happy Baconday iedereen!

atkv8k.jpg


2hz0950.jpg


fjnno7.jpg


aakd4p.jpg
 
Beste topic van de dag:)

Tot hoever garen jullie de bacon. Recept zegt 65 maar die dat sommige tot 80 gaan? Heb mijn tempo op 72 staan. Net nog heerlijke baconburgers gemaakt
 
Lekker hoor allemaal!
 
nou hier mijn bijdragen voorde bacon day.

omdat er een dun los stuk aan mijn spek zat heb ik deze los mee gepekeld en vandaag als een rollade opgebonden.

























 
Yes Bacon Day 2015!

Elk jaar weer een leuk moment om naar uit te kijken, hier mijn bijdrage!
Vorige week vrijdag in de "standaard-pekel" de koelkast is, donderdag er uit en goed afgespoeld en weer terug de koelkast in om te drogen........ en vanmorgen er weer uit om mee te gaan naar de camping!

de Q klaargemaakt en een stukje bij de caravan vandaan gezet ;), wil wel de geur van de bacon ruiken maar niet uitgerookt worden grijnzzzz

gewoon lekker simpel, beetje EB's aangestoken en aan 1 kant gestort....

stukje appelhout voor de rooksmaak

op naar de 72 graden en er weer af....... en natuurlijk direct aansnijden om te proeven!


Zo als wel vaker weer heeeel erg lekker van smaak!

Helaas vandaag maar een klein stukje gegeten omdat ik morgen 100km ga rijden
https://www.ridefortheroses.nl/


Als ik morgen thuis ben ga ik er lekker voor zitten om te geniet van de Bacon!

Have a nice BBQ weekend  :P
 
Na drie dagen draaien in de fridge is het eindelijk Bacon Day!

1312C5A2-8520-47AB-8CCB-7DDA35FB6E1E_zpsmsol4t08.jpg


Op de Oval Office met een klontje Kers.

AEB1D836-07B6-4121-AA83-9BB5D5BC205F_zpsq6x5zk4h.jpg


Bij 72 graden kern eraf

38E8F6BF-5240-48B5-A79F-B110E18AD05E_zpsnilbij0l.jpg


Kontje eraf om warm op te eten. NOM. De rest laten afkoelen, gesneden en verdeeld ingevroren. Op naar Bacon Day 2016!

B55D1E95-5156-4AEC-BBD0-C6CA155CECF0_zpsussg1qrd.jpg
 
Voor baconday 2015 maar weer walchers gilden gemaakt.
Deze al eens eerder gemaakt en goed bevallen.

afff29224c257d6ce4fe00081be2ec8b.jpg

Klaar om op de Q te gaan.
74370a91b6d5cd495547869101767d13.jpg

a3bf697fe5bfd7d431f777910cee5c70.jpg

cd7fc2a8c6741e5153ed6434ee48a8e3.jpg
d1eaa73b990f3722358051f776066124.jpg

Ff snel een paar broodjes gemaakt
c23252894f5669b92474a76e35711baa.jpg

En dan heb je nog ff een borreluurtje en dan hou je niet veel over
c3ad080355f4e2f0e99a4031dd380292.jpg

Weer een goede reden om het vaker te doen.
 
Mijn eerste bacon (standaard recept) en ook meteen de maiden run van mijn nieuwe speeltje.
Man man, wat lekker!


 
Hoe lang duurde jullie sessie? Zit al een uur al op ruim 50 graden, wtf!
Dat is veel te snel. Snap er weinig van. Bbq doet altijd wat ik wil. Net nog lekkere burgers gemaakt en daarna goed laten afkoelen.
 
Bij mij een dikke 2 uur maar na een uur zat ik ook al vrij hoog qua temperatuur... Ook nog helemaal bleek op dat moment maar de laatste graadjes duren het langst blijkbaar  ;)
Komt helemaal goed!!
 
Nou voor mij ook de eerste keer Bacon gemaakt. Zag er een beetje tegenop week in de pekel ......... Gaat dat allemaal wel goed.....

Het is Maple Syrup Bacon geworden.

Nou hier het proces.

2,5 kilo buik (gewonnen met een FB actie bij Jan Aalvink B-) :D )

De pekel




Tijd om te rusten


Klaar om te drogen........ ( rare knobbel  :P )



Op de Q ermee


Bijna klaar


Klaar met een kern van 65 graden


De voorraad.



Damn Damn Damn wat is dat lekker. Oef dit gaan ik vaker maken. Ben nog helemaal onder de indruk.

Bedankt voor het kijken.

 
Time flies when you're having fun! International Bacon Day 2014 was pas gisteren en nu is de editie 2015 al weer aan de beurt.

??n van mijn favorieten blijft het Walchers spek volgens het recept van Mike.

Afgelopen woensdag alles lekker in de marinade gezet en vandaag lekker roken met kers tot de juiste kerntemp. Yummie!!

















 
Geen tijd voor bacon, maar wel voor MOINK balls.
ea77b224077124acf1ed87b533df3247.jpg


2dd16e3b62aa70bbae536bd22c1d7919.jpg
 
Gisteren op Bacon day mijn dochters verjaardag gevierd. Op Bacon Day hoorde daar natuurlijk MOINK balls bij.

20150905_170225_zpsa820opft.jpg
 
Hier bewijs van mijn deelname.
Het was de eerste keer Bacon en zeker voor herhaling vatbaar met toch wel wat verbeter punten.








Erg lekker  (waarom krijg ik geen emoticons in windows edge?)
 
Gisteren op Triple-T training pig candy gemaakt. Gewoon. Omdat het kon.
4fdc9c28856d8b32b6c0881bfc00b841.jpg

En de dag ervoor mijn eigen jerk bacon, gerookt op kersenhout
b1de02eecdc6984194e9cd8717cf8dce.jpg


Lekker? Tamelijk!
 
Beste BBQ-vrienden!

Wat een geweldig mooi draadje is dit nu al geworden zeg!

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo gek van bacon, maar deze is echt geweldig, ik had een prachtige magere biologische varkensbuik en het hartige van de whisky is echt goddelijk!











Happy Bacon Day Everybody!
 
Terug
Bovenaan Onderaan