- Berichten
- 1.164
Voor dagelijks onderhoud gaat er niets boven een keramische slijpstaaf. Voor een euro of 25 heb je er een, van Skerper bijvoorbeeld. Voel je dat die rijpe tomaat ff niet zo soepel gaat? Dan is een paar halen over de slijpstaaf genoeg, mits je het tijdig bij houdt.
Een aanzet staal slijpt feitelijk niet, richt alleen de gerolde snede maar. Een keramische slijpstaaf richt ook, maar slijpt ook daadwerkelijk. Veel effectiever.
Dit kan ik alleen maar beamen. Ik heb dit jaar voor mijn verjaardag een aanzetstaal van mijn verloofde gekregen en ik zei van de week nog dat het een fantastisch cadeau is. Ik ben uiteindelijk voor de Global G45 keramische aanzetstaal gegaan die mooi bij de rest van mijn messen past.
Waar ik vroeger snel naar mijn messenslijper zou grijpen gebruik ik nu regelmatig de aanzetstaal om de messen weer vlijmscherp te maken. Ik kan het iedereen aanraden om messen beter te onderhouden