- Berichten
- 406
Gisteren dan mijn allereerste Beer-Can-Chicken gemaakt!
Vooraf flink ingelezen afstelling van de BBQ, recepten, rookhout etc.
Als eerste maar het resultaat: H E E R L I J K !!!
Ik vond hem super gelukt en de BCC smaakte heerlijk. Behoorlijke rooksmaak aan de kip wat een extra 'swung' gaf. Gezinnetje vond het ook heel erg lekker (zie laatste foto
). Al vonden ze de rooksmaak niet allemaal even lekker maar dat kan de volgende keer worden verminderd verwacht ik.
Het recept.
Als rub heb ik voornamelijk deze (http://www.bbq-nl.com/2012/05/noskos-funky-chicken-rub.html) rub gevolgd. Al heb ik wel verse knoflook gebruikt (2 teentjes) ipv de poeder. Heb ik een paar takjes rozemarijn in de kip gedaaan en heb ik de rub aangelengd met verse citroensap.
De BBQ.
Ik heb mijn OTO47 middels het bijgeleverde rekje klaargemaakt voor indirect grillen aan 1 kant (anders werd het allemaal wel erg krap). Daarnaast heb ik de uitlekbak gezet. Ik heb de snelstarter voor iets meer dan helft gevuld met houtskool. Dit bleek echter iets te veel te zijn - leermomentje.
Onderste ventilatie roosters heb ik dicht gezet en de bovenste (in het deksel) geheel open. De ventilatieroosters in het deksel had ik boven de kip geplaatst en niet boven de houtskool zodat de rook langs de kip zou komen.
Ervaring
Al met al viel het me 100% mee. Eigenlijk best easy en ontzettend leuk.
Ook stond ik er van te kijken hoe simpel de temperatuur te regelen is door met de luchttoevoer te spelen.
Ik ben 'bang' dat ik nog veel meer ga BBQ-en de komende tijd!
Hier nog wat fotootjes:
Na enkele minuten
Na ongeveer 40 minuten
Maagdelijke BCC ready!
Vooraf flink ingelezen afstelling van de BBQ, recepten, rookhout etc.
Als eerste maar het resultaat: H E E R L I J K !!!
Ik vond hem super gelukt en de BCC smaakte heerlijk. Behoorlijke rooksmaak aan de kip wat een extra 'swung' gaf. Gezinnetje vond het ook heel erg lekker (zie laatste foto

Het recept.
Als rub heb ik voornamelijk deze (http://www.bbq-nl.com/2012/05/noskos-funky-chicken-rub.html) rub gevolgd. Al heb ik wel verse knoflook gebruikt (2 teentjes) ipv de poeder. Heb ik een paar takjes rozemarijn in de kip gedaaan en heb ik de rub aangelengd met verse citroensap.


De BBQ.
Ik heb mijn OTO47 middels het bijgeleverde rekje klaargemaakt voor indirect grillen aan 1 kant (anders werd het allemaal wel erg krap). Daarnaast heb ik de uitlekbak gezet. Ik heb de snelstarter voor iets meer dan helft gevuld met houtskool. Dit bleek echter iets te veel te zijn - leermomentje.
Onderste ventilatie roosters heb ik dicht gezet en de bovenste (in het deksel) geheel open. De ventilatieroosters in het deksel had ik boven de kip geplaatst en niet boven de houtskool zodat de rook langs de kip zou komen.
Ervaring
Al met al viel het me 100% mee. Eigenlijk best easy en ontzettend leuk.
Ook stond ik er van te kijken hoe simpel de temperatuur te regelen is door met de luchttoevoer te spelen.
Ik ben 'bang' dat ik nog veel meer ga BBQ-en de komende tijd!
Hier nog wat fotootjes:
Na enkele minuten

Na ongeveer 40 minuten

Maagdelijke BCC ready!
