- Berichten
- 20.953
Ingredi?nten:
- 6 kipfilets
- 2 liter water
- 200 gram zout
- 1 eetlepel gekneusde peperkorrels
- 1 eetlepel tijm
- 1/2 theelepel rozemarijn
- 4 laurierblaadjes.
Werkwijze:
De kipfilets moet gepekeld worden. Hiervoor maak je een pekeloplossing door het water, zout en alle kruiden even aan de kook te brengen, zo lost het zout goed op en komt de smaak van de kruiden in het water.
Laat dit goed afkoelen, en leg dan de kipfilets ongeveer dertig minuten in de pekeloplossing. De kipfilets daarna afspoelen en droog deppen en laten nadrogen in de koelkast.
Intussen de Weber Smokey Mountain klaargezet met de Minion Methode en twee blokken appelhout.
Bij de Minion methode leg je een aantal brandende briketten bovenop een stapel briketten die nog niet branden. Hierdoor kan je langer roken bij een lagere temperatuur.
Daarboven de zes kipfilets.
Drie uur later bij een temperatuur van 100 graden C, waren de kipfilets klaar (78°C).
Toen af laten koelen en daarna inpakken.
Ik heb er vijf ingepakt, de zesde heb ik gelijk geprobeerd.
Hij was heerlijk, meer rooksmaak dan bij gerookte kip uit de winkel, maar niet te overheersend.
Bedankt voor het kijken.