BasBQ
Beef en Steak

International Bacon Day, zaterdag 5 september 2015

Morgen komt de buikspek binnen, kan niet wachten om te marineren, op naar 5 sep!
Credits naar het forum voor het gratis zout.
 
Marineren? Pekelen die hap!  :p
 
Morgen een afspraak in Easterwood voor wat Leozout... 😀
 
Morgenochtend uit de vriezer halen.

't giet oan!
 
Eerst volledig ontdooien voordat je start met pekelen of combineer en smokkel je iets?
 
Ontdooiingsproces zal door het zout wel worden versneld. Ik laat het lekker low & slow ontdooien...
 
Dan doe ik dat nu ook... vrijdag pekelen... heerlijk!

Succes allemaal!
 
Sander72 zei:
Dan doe ik dat nu ook... vrijdag pekelen... heerlijk!

Succes allemaal!

Dat gaat een rook opleveren boven Nederland volgend weekend.... :D
 
JaapAap zei:
Heb het stuk buikspek ook vanmorgen uit de vriezer gehaald!

ik heb net een reminder in mijn telefoon gemaakt om het morgenochtend uit de vriezer te halen (vrijdagmiddag pekelen).
 
chckstrk zei:
Nou hij ligt in de pekel, ben benieuwd

Nu al? Vrijdag 4-9 goed ontzouten! (paar uur in een bak met koud water)
 
Terug
Bovenaan Onderaan