Nou, buikspekje is best goed gelukt en middelste plakjes zijn eigenlijk best lekker. Daarom vandaag de hampunt er ook maar op, het was weer een mooie avond en in het weekend wordt het weer druilweer dus de kansen even waarnemen. Hier is de hampunt, die heeft bijna 7 dagen in een kruidenpekel gelegen (niets bijzonders, voornamelijk zout en peper):
Goedkopie (Oklahama?!) offset smoker van pisbakkenijzer en zo lek als een mandje, maar doet het toch best aardig. Tussen de "firebox" en de "smoke chamber" (Noskos bedankt voor de juiste kretologie) heb ik een flinke gietijzeren pan met water staan als "warmtebuffer", beetje gepikt van de ProQ / Weber smokers. Het werkt prima, de temperatuur blijft keurig tussen 95 en 120 graden (deksel heb ik later eraf gehaald). Ik start met briketten en stook daarna verder met (fruitbomen) hout; steeds een (kurk)droog stuk en een kleiner vers stuk.
In het begin geeft dat nog wat teveel rook (zie onder), maar als het eenmaal lekker brandt is het een bescheiden pluimpje uit het schoorsteentje
Ons BBQ tuintje by sunset ;-)

Goedkopie (Oklahama?!) offset smoker van pisbakkenijzer en zo lek als een mandje, maar doet het toch best aardig. Tussen de "firebox" en de "smoke chamber" (Noskos bedankt voor de juiste kretologie) heb ik een flinke gietijzeren pan met water staan als "warmtebuffer", beetje gepikt van de ProQ / Weber smokers. Het werkt prima, de temperatuur blijft keurig tussen 95 en 120 graden (deksel heb ik later eraf gehaald). Ik start met briketten en stook daarna verder met (fruitbomen) hout; steeds een (kurk)droog stuk en een kleiner vers stuk.

In het begin geeft dat nog wat teveel rook (zie onder), maar als het eenmaal lekker brandt is het een bescheiden pluimpje uit het schoorsteentje

Ons BBQ tuintje by sunset ;-)
