Het is enige tijd gelden dat ik iets van mijn BBQ inspanningen heb gepost.
Omdat de discussie over sinterklaas en zwarte pieten weer oplaaide en we guurder weer hadden, heb ik besloten om gevuld speculaas te maken.
Normaal gesproken gaat dit gewoon in de oven, nu ik lekker onder een overkapping sta en in het bezit ben van een Primo heb ik de stoute schoenen aangetrokken.

Het deeg heb ik een dag van te voren gezet, uit de koeling op temperatuur laten komen doorzetten en rollen maar.

Als vorm heb ik een schaaltje van de Ikea gebruikt, deze zijn absoluut niet duur en super handig.
Aan de onderzijde een stukje bakpapier om het speculaas na het bakken goed te kunnen lossen.

Lekker laagje amandelspijs, deeg en spijs moet ongeveer even dik zijn. bij mij mag het altijd wel ietsje meer zijn

De Primo ruim van te voren aangestoken zodat de kolen goed branden, temperatuur zat ongeveer rond de 170 graden C.

Super tevreden met het eindresultaat, mooi gaar en heerlijke smaak.
Gaat goed met een kopje koffie, of...... chocolademelk met slagroom
Omdat de discussie over sinterklaas en zwarte pieten weer oplaaide en we guurder weer hadden, heb ik besloten om gevuld speculaas te maken.
Normaal gesproken gaat dit gewoon in de oven, nu ik lekker onder een overkapping sta en in het bezit ben van een Primo heb ik de stoute schoenen aangetrokken.

Het deeg heb ik een dag van te voren gezet, uit de koeling op temperatuur laten komen doorzetten en rollen maar.

Als vorm heb ik een schaaltje van de Ikea gebruikt, deze zijn absoluut niet duur en super handig.
Aan de onderzijde een stukje bakpapier om het speculaas na het bakken goed te kunnen lossen.

Lekker laagje amandelspijs, deeg en spijs moet ongeveer even dik zijn. bij mij mag het altijd wel ietsje meer zijn


De Primo ruim van te voren aangestoken zodat de kolen goed branden, temperatuur zat ongeveer rond de 170 graden C.

Super tevreden met het eindresultaat, mooi gaar en heerlijke smaak.
Gaat goed met een kopje koffie, of...... chocolademelk met slagroom
