BasBQ
Beef en Steak

Firsttime Brisket

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.961
Vandaag maak ik mijn eerste brisket op de WSM. Ik volg de methode die Dennis ook gebruikt heeft zodat we wat vergelijkingsmateriaal hebben.

Hier de foto's

De schoongemaakte brisket

foto.JPG


De injectie spuit voor de boulion

IMG_2891.JPG


In de marinade op de WSM

IMG_2896.JPG


en nu maar wachten :).

08:15 -  51?F / 10?C
08:45 -  89?F / 32?C
09:15 - 125?F / 51?C
09:45 - 152?F / 66?C
10:15 - 151?F / 66?C
10:45 - 150?F / 65?C
11:15 - 149?F / 65?C

To be continued ;)
 
Ben benieuwd.
Moest je veel schoonmaken?
Mooie spuit.
 
Super! Dit wil ik ook, maar wist nooit een goede brisket te vinden in NL.
Tot nu toe geen enkel slager wist wat ik bedoelde.
Via jullie, Beef en Steak is de beste neem ik aan?

 
Mike, het viel reuze mee met de troep van het spuiten ;).

Alabama, Beef en Steak halen hun Briskets uit Amerika en zijn dus hetzelfde als wat je gewend was in de States. Je moet bij een slager vragen naar een Borstlap van de koe. Als je alleen de point wil moet je vragen naar de Puntborst.
Runderen worden, in Nederland anders gevoed dan in Amerika, hij zal zich dus wat anders 'gedragen' in je smoker.
 
Spannende actie Frits!
 
Update:

08:15 -  51?F / 10?C
08:45 -  89?F / 32?C
09:15 - 125?F / 51?C
09:45 - 152?F / 66?C
10:15 - 151?F / 66?C
10:45 - 150?F / 65?C
11:15 - 149?F / 65?C
11:45 - 146?F / 63?C
 
goed bezig Frits, is een mooi stuk vlees wat je erop hebt liggen. ik ga de kunst bij je afkijken
 
Mooi, mooi, mooi... dit ga ik weer met interesse volgen.
 
Update:

08:15 -  51?F / 10?C
08:45 -  89?F / 32?C
09:15 - 125?F / 51?C
09:45 - 152?F / 66?C
10:15 - 151?F / 66?C
10:45 - 150?F / 65?C
11:15 - 149?F / 65?C
11:45 - 146?F / 63?C
12:15 - 145?F / 63?C
 
hij gaat prachtig Frits
 
Update:

08:15 -  51?F / 10?C
08:45 -  89?F / 32?C
09:15 - 125?F / 51?C
09:45 - 152?F / 66?C
10:15 - 151?F / 66?C
10:45 - 150?F / 65?C
11:15 - 149?F / 65?C
11:45 - 146?F / 63?C
12:15 - 145?F / 63?C
12:45 - 144?F / 62?C
 
je zit duidelijk in een zone zo te zien
 
Tja dat denk ik ook. Ben wel 4 graden Celcius ergens verloren ;).
 
Het wordt spannend.
Is het bij de groothandel ook niet te koop?
 
Update:

Update:

08:15 -  51?F / 10?C
08:45 -  89?F / 32?C
09:15 - 125?F / 51?C
09:45 - 152?F / 66?C
10:15 - 151?F / 66?C
10:45 - 150?F / 65?C
11:15 - 149?F / 65?C
11:45 - 146?F / 63?C
12:15 - 145?F / 63?C
12:45 - 144?F / 62?C
13:15 - 144?F / 62?C

Ron ik heb het nog niet zien liggen bij de groothandel, maar je moet wel gewoon een puntborst kunnen bestellen. Volgens mij maken ze er gewoon gehakt van in Nederland
 
hou vol, ff blazen misschien  :)
Hij gaat helemaal goedkomen Frits
 
Lekker bezig Frits! Ben blij te zien dat jij rond dezelfde temperatuur blijft hangen.
 
08:15 -  51?F / 10?C
08:45 -  89?F / 32?C
09:15 - 125?F / 51?C
09:45 - 152?F / 66?C
10:15 - 151?F / 66?C
10:45 - 150?F / 65?C
11:15 - 149?F / 65?C
11:45 - 146?F / 63?C
12:15 - 145?F / 63?C
12:45 - 144?F / 62?C
13:15 - 144?F / 62?C
13:45 - 147?F / 62?C
 
Even een kleine update... De temperatuur is ongewijzigd. Vermoed dat het nog wel een uur zo kan blijven. Of langer ;)
 
Update...

08:15 -  51?F / 10?C
08:45 -  89?F / 32?C
09:15 - 125?F / 51?C
09:45 - 152?F / 66?C
10:15 - 151?F / 66?C
10:45 - 150?F / 65?C
11:15 - 149?F / 65?C
11:45 - 146?F / 63?C
12:15 - 145?F / 63?C
12:45 - 144?F / 62?C
13:15 - 144?F / 62?C
13:45 - 147?F / 63?C
14:15 - 146?F / 62?C
14:45 - 147?F / 63?C
15:15 - 147?F / 63?C
 
Terug
Bovenaan Onderaan