- Berichten
- 522
Hey Pittmasters,
Vandaag was het een dag vol creativiteit.
Als voorgerecht zelfgemaakte Tom plaah gati sod. Een oosterse vissoep op basis van kokosmelk. De kokosmelk wordt op smaak gebracht met laos, vers citroengras, verse citroenbladeren en een halve cm fijngesneden gerookte chipotle.
Als de kokosmelk op smaak is gebracht gaat er een halve kg vis in, met vissaus, champignons, een beetje ananas en wat bamboescheuten.
Na even doorgekookt te hebben, de dutch oven van het vuur halen en limoensap en verse koriander toevoegen. Voor het opdienen de citroengras, citroenbladeren en laos weer verwijderen.
Werkelijk een droomsoep.
Als hoofdgerecht beercan chicken met kersenbier met wat knoflook en gerookt op hout van sinaasappelbomen. In de aroma pan zijn verse takjes tijm en rozemarijn toegevoegd.
Als bijgerecht een stoofpotje in de dutch oven met kleine rode aardappeltjes, paprika, ui, knoflook, tomaatjes en wat snippers gerookte chipotle. Geheel is op smaak gebracht met zeezout en zwarte peper.
Als nagerecht Apple crumble uit de dutch oven. Voor de bovenwarmte is deze gietijzeren pan in de kamado geplaatst op indirect vuur.
Al met een feestelijke maaltijd op een gewone zondag.
Vandaag was het een dag vol creativiteit.
Als voorgerecht zelfgemaakte Tom plaah gati sod. Een oosterse vissoep op basis van kokosmelk. De kokosmelk wordt op smaak gebracht met laos, vers citroengras, verse citroenbladeren en een halve cm fijngesneden gerookte chipotle.
Als de kokosmelk op smaak is gebracht gaat er een halve kg vis in, met vissaus, champignons, een beetje ananas en wat bamboescheuten.
Na even doorgekookt te hebben, de dutch oven van het vuur halen en limoensap en verse koriander toevoegen. Voor het opdienen de citroengras, citroenbladeren en laos weer verwijderen.
Werkelijk een droomsoep.
Als hoofdgerecht beercan chicken met kersenbier met wat knoflook en gerookt op hout van sinaasappelbomen. In de aroma pan zijn verse takjes tijm en rozemarijn toegevoegd.
Als bijgerecht een stoofpotje in de dutch oven met kleine rode aardappeltjes, paprika, ui, knoflook, tomaatjes en wat snippers gerookte chipotle. Geheel is op smaak gebracht met zeezout en zwarte peper.
Als nagerecht Apple crumble uit de dutch oven. Voor de bovenwarmte is deze gietijzeren pan in de kamado geplaatst op indirect vuur.
Al met een feestelijke maaltijd op een gewone zondag.



