- Berichten
- 193
Afgelopen week weinig met het ei gewerkt, te druk. Dit weekend wel weer eens zo'n weggooi bbq gebruikt, laten we zeggen, het is te doen maar echt vrolijk wordt je daarniet van. Ga nu op zoek naar een meeneem BBQ die op campings te gebruiken is en waar lekkere gerechtjes vanaf kunnen komen. Maar dat even ter zijde!
Ik heb mijn eerste bacon gemaakt! Vorige week 1,5 kilo Livar buikspek bij de Hanos gehaald en deze met Colorozozout en suiker gepekeld, ik heb er ook maar een eetl. maple syrup aan toegevoegd. 7 dagen in de koeling en zondag afgespoeld en 24 uur laten drogen. Maandag eitje aan met een dome temp tussen de 100 en 115 gr. Buikie ophet rooster en wachten maar. Tussen het houtskool lagen appelhoutsnippers en twee Hickory blokjes. Na ruim 2,5 uur genieten van de geuren die uit het eitje kwam was de kerntemp. 72 gr. en heb ik het spekkie laten afkoelen. Snijden doen we vanavond dus daar heb ik geen foto's van, maar de geur alleen al, geweldig, ik kan niet wachten!
Daar gaan we vanavond eens lekker van genieten als onderdeel van een zomerse salade.
Ik heb mijn eerste bacon gemaakt! Vorige week 1,5 kilo Livar buikspek bij de Hanos gehaald en deze met Colorozozout en suiker gepekeld, ik heb er ook maar een eetl. maple syrup aan toegevoegd. 7 dagen in de koeling en zondag afgespoeld en 24 uur laten drogen. Maandag eitje aan met een dome temp tussen de 100 en 115 gr. Buikie ophet rooster en wachten maar. Tussen het houtskool lagen appelhoutsnippers en twee Hickory blokjes. Na ruim 2,5 uur genieten van de geuren die uit het eitje kwam was de kerntemp. 72 gr. en heb ik het spekkie laten afkoelen. Snijden doen we vanavond dus daar heb ik geen foto's van, maar de geur alleen al, geweldig, ik kan niet wachten!




Daar gaan we vanavond eens lekker van genieten als onderdeel van een zomerse salade.
