BasBQ
Beef en Steak

Dubbele Pulled Pork

 
 
 

Chucky69

Vuurmaker
Berichten
80
Eindelijk is het zover...
Mijn jongste dochter is jarig dus ik heb een goede reden om eindelijk voor de eerste keer Pulled Pork te maken B-)
Jullie hebben me hier zo lekker gemaakt voor PP en ik weet nog niet eens hoe het smaakt.... :blush:
Daar gaan we dus vandaag eens verandering in aanbrengen.

Pulled Pork is dus vandaag op het menu en dan ook maar meteen een duo.
Heb 2 keer een ruime 2,5kg varkensschouder met bot.
E?ntje gaat erop met het Weber Smoker boek recept van  Jamie Purviance en de andere met het Sea Side Smokers "Wedstrijd Pulled Pork" recept.

Gisteren avond voorbereid:






en vandaag 4:45 starter aan:


5:20 eindelijk het vlees op de smoker :)

Om half 11 de wedstrijd recept varkensschouder geglazed en de andere ingepakt:



Het weer zit helaas niet mee :(


De Jamies versie is klaar om te pullen na een uur rusten in de alu folie:



De Noskos' versie is klaar en uitgepakt na een uur rusten in de folie:


Daarna was het echter zo'n drukte dat ik er niet meer aan toegekomen ben om foto's te makken van de gepulde schouder en de eindsausen.
Ik dacht pas weer aan de foto's op het moment dat ik de laatste half broodje aan het eten was. Alles was ondertussen op, dus ik kon ook geen mooi broodje meer maken voor de foto.
Dan maar hetgeen waar ik nog een foto van kon maken:


2 keer ruim 2,5 kg voor 13 volwassenen en 7 kinderen en alles op....
Op ??ntje na, had nog niemand ooit pulled pork gehad (of zelfs van gehoord).
Maar ik weet zeker dat het iedereen gesmaakt heeft, want ze bleven terug komen...  :D

En eerlijk is eerlijk: de Sea Side Smokers versie "Wedstrijd Pulled Pork" was het lekkerst.
Dat vonden ze zowat allemaal hier, behalve sommige kids die liever de iets minder kruidige versie hadden.

Dank jullie wel voor jullie input, want jullie ervaringen hier op het forum gaven mij de tools om het zelf eens te doen.

Temp overzicht:
TijdSmokerNoskosJamie PurvianceOpmerkingen
5:30
121​
7​
8​
5:50
115​
18​
23​
6:18
94​
34​
40​
7:00
104​
51​
55​
8:00
104​
62​
64​
9:00
104​
68​
68​
10:00
94​
72​
72​
10:30
94​
74​
74​
10:45
115​
70​
70​
nieuwe kolen en hout
12:00
109​
72​
80​
13:00
104​
74​
86​
Jamies eruit om te rusten en Noskos' ingepakt
14:00
87​
76​
-​
extra kolen in starter, om zo weer aan te vullen
14:30
93​
80​
-​
15:15
104​
85​
-​
 
Heel veel succes vandaag!!!
 
Succes, we gaan je volgen!
En gefeliciteerd met je dochter  <:p
 
Dat heeft toch wel iets magisch h?? Zo midden in de nacht je Q opstarten. Proficiat met je dochter en vergeet geen foto's te maken!
 
toi toi toi!
 
Wat gaat de wedstrijd recept versie hard plotseling, zit nu ongeveer 1,25 uur met de glaze terug in de smoker en al 80 graden...
De al ingepakte zit pas op 72 graden

Nog even wachten met inpakken of nu al doen....?
Of is het helemaal niet meer nodig als ik al snel 88 graden bereik?
 
Je probe zit niet tegen het bot aan dat hij zo snel gaat? Of heb je het bot er uit gesneden?

Ziet er wel gezellig uit zo je Q-hoekje!
 
Ahum, zie net dat ik na het inpakken en glazen de temp van de 2 verwisseld heb.. :blush: De ingepakte gaat sneller uiteraard

Het hoekje heb ik kunnen cre?ren nadat ik een hoge boom weggehaald had, en bij mijn buurman ook....
Het was plotseling een kaal hoekje, waar ik wel raad mee wist.  :)
't is alleen op een dag als deze continu door de regen heen en terug rennen.

Wordt ook tijd dat ik het doek klaar krijg om de hoek zelf wat droog te houden, de oude parasol is niet echt ideaal.
 
pp altijd lekker
 
hoe staat het er inmiddels mee? :D
 
Heb net de openingspost geupdate.

Maar het was een super succes!
'T is natuurlijk wat 'eng' om iets nieuws te maken als er meerdere mensen op bezoek komen.
Ik had het zelfs zelf nog nooit gehad (of geroken).

Bij even het vlees proeven onder het pullen, had ik zoiets van, is dit nou zo bijzonder?
Maar toen het broodje, vlees, sla en saus samen kwamen, mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, Mjammie mjammie
Dit is een blijvertje!!!!

Er waren helaas een aantal die niet te lang konden blijven, om bij hun thuis st. Maarten te vieren.
Dat hoorde ik gisteren pas, en limiteert dus je deadline. Ik was gelukkig vroeg genoeg begonnen.....

Dus om 5 uur konden we eten gaan en was alles binnen no-time op....
Dat deed me goed, ik zag gewoon iedereen smullen.

Uiteraard weten jullie dat allang uit eigen ervaringen, maar hier was iemand echt blij dat het goed gelukt was.

ps, nog dankjewel voor de felicitaties van mijn dochter!
 
Ziet er heerlijk uit!

Ennuh, Sint Maarten, is op de 11e van de 11e, morgen dus ;)
 
Leuk om te lezen Chucky.
Lekker bezig geweest, en een mooi resultaat hoor.
Ik voel een knorretje aankomen hoor  :)

Mac
 
Terug
Bovenaan Onderaan