- Berichten
- 6.637
In een dappere poging om mijn todo-lijst een stukje korter te krijgen, leek het mij een prima plan om een bacon en het hammetje van Nosmo te gaan maken. In mijn enthousiasme richting macro getogen aldaar buikspek en fricando ingeslagen. En o ja ik had nog zout met nitriet nodig. Helaas kwam ik er in de macro achter dat ze alleen 0.6% nitriet zout verkochten en alleen per 25 kg. Dit leek me een wat overdreven hoeveelheid, maar ik laat me niet snel tegenhouden dus die ook maar mee.
'S avonds nogmaals het forum er op nageslagen en ojee Nosmo's hammetje ging niet lukken met mijn colorozo zout :'(. Dus dan maar verder met de voorbereiding voor de bacon. Alles klaar gelegd en toen bedacht ik me dat mijn stuk buikspek nooit in de grootste ziplock bag die ik had zou passen. Weer forummen, aha het walchers spek van Mike V R of Mac zag er ook goed uit. Stond ook op de todo-list, dus van de nood een deugd maken. Het mes ging in het buikspek en zo werden 2 projecten, 3 projecten
.
Nu alleen Nosmo's hammetje nog, Dominique had ooit heel enthousiast geroepen dat ze Leo-zout kon 'leveren' dus maar even een pm-tje sturen. Het was er binnen een dag ???.
Dus gisteravond met mijn oudste dochter nog even de keuken in gedoken. Ze heeft heel secuur alle hoeveelheden afgewogen en na afloop was het weer een gezellige puinhoop in de keuken.
De brine let even op mijn ijsblokjes
En hier het slachtoffer:
En vanochtend bij daglicht nog even een wat nettere foto van de drie biggetjes:
Ik heb vanavond nosmo's hammetje gespoeld en gedept:
Morgen verder....
o ja de bronvermelding:
Bacon: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2051.0
Walchers spek: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1855.0
Walchers spek: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1833.0
Nosmo's ham: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2217.0
'S avonds nogmaals het forum er op nageslagen en ojee Nosmo's hammetje ging niet lukken met mijn colorozo zout :'(. Dus dan maar verder met de voorbereiding voor de bacon. Alles klaar gelegd en toen bedacht ik me dat mijn stuk buikspek nooit in de grootste ziplock bag die ik had zou passen. Weer forummen, aha het walchers spek van Mike V R of Mac zag er ook goed uit. Stond ook op de todo-list, dus van de nood een deugd maken. Het mes ging in het buikspek en zo werden 2 projecten, 3 projecten



Nu alleen Nosmo's hammetje nog, Dominique had ooit heel enthousiast geroepen dat ze Leo-zout kon 'leveren' dus maar even een pm-tje sturen. Het was er binnen een dag ???.
Dus gisteravond met mijn oudste dochter nog even de keuken in gedoken. Ze heeft heel secuur alle hoeveelheden afgewogen en na afloop was het weer een gezellige puinhoop in de keuken.
De brine let even op mijn ijsblokjes

En hier het slachtoffer:
En vanochtend bij daglicht nog even een wat nettere foto van de drie biggetjes:
Ik heb vanavond nosmo's hammetje gespoeld en gedept:
Morgen verder....
o ja de bronvermelding:
Bacon: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2051.0
Walchers spek: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1855.0
Walchers spek: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1833.0
Nosmo's ham: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2217.0