BasBQ
Beef en Steak

Can I "Pull the Pork"?

haha! zeker niet..  ;D
en heb wat te vertellen maandag!!

Als hij ooit bij de 88 graden is en ik pak hem in dan moet dat voor een uurtje maar kan dat ook langer?
Zeg maar als ik eindelijk weer eens m'n bed in kan ;)

Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
19:45 | 72      | nog niet erop
20:15 | 111    | 10
21:15 | 107    | 22
22:15 | 109    | 41
23:15 | 106    | 53
00:15 | 106    | 60
01:15 | 107    | 64
02:15 | 105    | 66
03:15 | 110    | 66
04:30 | 101    | 67
06:00 | 109    | 67
08:30 | 103    | 68
09:15 | 100    | 67
10:15 | 110    | 68
11:15 | 107    | 70
12:15 | 108    | 71
13:15 | 106    | 72
14:15 | 112    | 73
15:15 | 113    | 74
17:15 | 108    | 77
19:15 | 107    | 79
21:15 | 110    | 80
22:15 | 109    | 82
 
Hij gaat lekker.
Als je hem inpakt in folie en een paar handoeken,en dan in een koelbox blijft ie lang warm.
 
Tnx Mike..
Maar het maakt verder niet uit hoe lang hij ingepakt is/blijft voor de smaak/kwaliteit/sappigheid?
 
Dit moet wel een heeeeeel lekkere pp gaan worden.
Hij ligt er al zo lang op.
 
MrMannetje zei:
Tnx Mike..
Maar het maakt verder niet uit hoe lang hij ingepakt is/blijft voor de smaak/kwaliteit/sappigheid?

Nee hoor maakt niks uit,je bark zal wat zachter worden.
Maar dat is niet erg.
 
Je eerste PP is net als (censuur) verrassend goed en erg lekker. het meest verrassende stuk voor de volhouder !! :p ;D
 
En als je het niet vertrouwd,stuur het naar mij op dan proef ik het wel.
 
Mike +1  :D
 
Mike +2  ;D
 
Ik ben dit al aan het volgen vanaf gisteren.
maar een ding weet ik nu a,l dit ga ik nooit maken heb ik geen geduld voor.
Knap dat je dat kan opbrengen, is volgens mij niet alleen voor het eten maar om het te maken ;)
 
Ik had zelf ook niet echt zo lang verwacht.. had zelf 12 tot 16 uur in de planning.
Tja, tis nu het dubbele geworden, het zal het wachten waard worden!

Heb zelf ook nooit geduld voor dingen maar dit gaat best ok.
Heb zelf niet 1 keer de deksel geopend om te kijken.  ;)

Het ruikt trouwens ook echt heerlijk rondom de BBQ, de buren zullen wel jaloers zijn!

Huidige status

Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
19:45 | 72      | nog niet erop
20:15 | 111    | 10
21:15 | 107    | 22
22:15 | 109    | 41
23:15 | 106    | 53
00:15 | 106    | 60
01:15 | 107    | 64
02:15 | 105    | 66
03:15 | 110    | 66
04:30 | 101    | 67
06:00 | 109    | 67
08:30 | 103    | 68
09:15 | 100    | 67
10:15 | 110    | 68
11:15 | 107    | 70
12:15 | 108    | 71
13:15 | 106    | 72
14:15 | 112    | 73
15:15 | 113    | 74
17:15 | 108    | 77
19:15 | 107    | 79
21:15 | 110    | 80
22:15 | 109    | 82
23:15 | 112    | 83
 
Duurt niet altijd zo lang.
Ik had een pp van 2,6 kg en hij was klaar in 12,5 uur.
 
Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
19:45 | 72      | nog niet erop
20:15 | 111    | 10
21:15 | 107    | 22
22:15 | 109    | 41
23:15 | 106    | 53
00:15 | 106    | 60
01:15 | 107    | 64
02:15 | 105    | 66
03:15 | 110    | 66
04:30 | 101    | 67
06:00 | 109    | 67
08:30 | 103    | 68
09:15 | 100    | 67
10:15 | 110    | 68
11:15 | 107    | 70
12:15 | 108    | 71
13:15 | 106    | 72
14:15 | 112    | 73
15:15 | 113    | 74
17:15 | 108    | 77
19:15 | 107    | 79
21:15 | 110    | 80
22:15 | 109    | 82
23:15 | 112    | 83
00:15 | 111    | 83
 
Wat een slopende sessie! Maar wat zal ie straks heerlijk zijn! Houd vol!
 
Tweede zone. Ik zou hem niet langer dan vier uur ingepakt laten, daarna kom je in het temperatuurgebied waar organismen zich heel snel kunnen vermenigvuldigen. Dus dan moet je pullen en snel terugkoelen als je het de volgende dag wilt eten.

En die vier uur geldt dan voor dubbel folie en badlaken en in een koelbox die je van te voren met warm water even hebt opgewarmd.
 
Slopende sessie zeker, maar vind het nog steeds heel leuk  ;D

Tnx voor deze input Noskos, dat was precies waar ik naar opzoek was.
Sta nu op 84, hoop over 2/3 uur op 88 te zijn. Ga hem dan gewoon een uurtje inpakken en zet de wekker wel..
Na zo'n sessie mag het laatste loodje het natuurlijk niet verpesten!




 
Is inderdaad het beste, gewoon even pullen na het rusten en dan de koelkast in. Wel even wat snoepen meteen natuurlijk!
 
Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
19:45 | 72      | nog niet erop
20:15 | 111    | 10
21:15 | 107    | 22
22:15 | 109    | 41
23:15 | 106    | 53
00:15 | 106    | 60
01:15 | 107    | 64
02:15 | 105    | 66
03:15 | 110    | 66
04:30 | 101    | 67
06:00 | 109    | 67
08:30 | 103    | 68
09:15 | 100    | 67
10:15 | 110    | 68
11:15 | 107    | 70
12:15 | 108    | 71
13:15 | 106    | 72
14:15 | 112    | 73
15:15 | 113    | 74
17:15 | 108    | 77
19:15 | 107    | 79
21:15 | 110    | 80
22:15 | 109    | 82
23:15 | 112    | 83
00:15 | 111    | 83
04:30 | 101    | 86
04:45 | 113    | 86

Tnx Maverick for saving my ........ (PP)  ::)
 
Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
19:45 | 72      | nog niet erop
20:15 | 111    | 10
21:15 | 107    | 22
22:15 | 109    | 41
23:15 | 106    | 53
00:15 | 106    | 60
01:15 | 107    | 64
02:15 | 105    | 66
03:15 | 110    | 66
04:30 | 101    | 67
06:00 | 109    | 67
08:30 | 103    | 68
09:15 | 100    | 67
10:15 | 110    | 68
11:15 | 107    | 70
12:15 | 108    | 71
13:15 | 106    | 72
14:15 | 112    | 73
15:15 | 113    | 74
17:15 | 108    | 77
19:15 | 107    | 79
21:15 | 110    | 80
22:15 | 109    | 82
23:15 | 112    | 83
00:15 | 111    | 83
04:30 | 101    | 86
04:45 | 113    | 86
06:00 | 109    | 88 DONE

Na een heftige 33 uur is eindelijk de 88 graden kern temperatuur bereikt!!

Hier de eerste foto's.. (hij is wel wat zwart..  :()

IMG_2369.jpg


IMG_2372.jpg


Hij ligt nu ingepakt te wachten om gepulled te gaan worden..

nog een uurtje  and then... I can Pull the Pork!!  ;D ;D ;D
 
Terug
Bovenaan Onderaan