BasBQ
Beef en Steak

Can I "Pull the Pork"?

Volhouden sowieso!  ;D

Vraag me alleen af of de kern temp nog sneller gaat straks of dat het in dit tempo blijft gaan.
Er moeten sowieso bijna nieuwe kooltjes bij, er is inmiddels bijna 5kg Ecobrasa doorheen gebrand.
 
je hebt een groot en zwaar stuk vlees, dat duurt echt wel even, temp zal gestaag stijgen
 
Volgende keer je kolenring helemaal volgooien voor zo'n sessie, dan hoef je niet bij te vullen ;)
 
Dacht dat ik wel genoeg zou hebben an 5kg maar vol is dus echt tot het randje..  ;D
Heb er nu 30 kooltjes bij gedaan bovenop het laatste smeulende restje. Zien wel hoever ik daarmee kom.

Is het een probleem dat de brandende kolen zich aan een kant van de WSM bevinden?
Temp in de dome is gewoon stabiel dus volgens mij niet..

Zit al bijna aan de 20 uur.. 

Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
19:45 | 72      | nog niet erop
20:15 | 111    | 10
21:15 | 107    | 22
22:15 | 109    | 41
23:15 | 106    | 53
00:15 | 106    | 60
01:15 | 107    | 64
02:15 | 105    | 66
03:15 | 110    | 66
04:30 | 101    | 67
06:00 | 109    | 67
08:30 | 103    | 68
09:15 | 100    | 67
10:15 | 110    | 68
11:15 | 107    | 70
12:15 | 108    | 71
13:15 | 106    | 72
14:15 | 112    | 73
15:15 | 113    | 74
17:15 | 108    | 77
 
Nee, hoor, maar niet uit waar het brandt, gaat een beetje in een raar patroon meestal, volgt de zuurstof ;)
 
Gaat de goeie kant op, nog 11 graden.
Succes met de laatste loodjes.
 
wordt laat eten Daan, maar je zal er van genieten.
 
Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
19:45 | 72      | nog niet erop
20:15 | 111    | 10
21:15 | 107    | 22
22:15 | 109    | 41
23:15 | 106    | 53
00:15 | 106    | 60
01:15 | 107    | 64
02:15 | 105    | 66
03:15 | 110    | 66
04:30 | 101    | 67
06:00 | 109    | 67
08:30 | 103    | 68
09:15 | 100    | 67
10:15 | 110    | 68
11:15 | 107    | 70
12:15 | 108    | 71
13:15 | 106    | 72
14:15 | 112    | 73
15:15 | 113    | 74
17:15 | 108    | 77
19:15 | 107    | 79

Intussen maar alvast wat bbq saus gemaakt.. ;)

IMG_2358.jpg


Ga ook maar vast wat lekkere coleslaw maken en dan hopen dat het vlees er dan klaar voor is!
 
echt, nog even volhouden, het zou zo jammer zijn als je hem er eerder afhaalt.
Ik heb het met de nieuwe methode gedaan, en dat gaat een stuk sneller, daar ben ik mij van bewust.

Maar blijf erbij dat het o zo spannend is de eerste keer
 
Ik zou gewoon de temperatuur wat opschroeven ;)
 
Gewoon nog even volhouden, het is even werk maar dan heb je ook wat!

@ Dennis;  zou je in dit stadium ook nog kunnen inpakken om het een beetje te versnellen?

 
Dat zou je kunnen doen om een tweede zone te voorkomen.
 
Je ligt toch niet te slapen h? zou zonde zijn!!!  Nog even vol houden ... Schijnt dat je dan beloont word! Heb ik gehoord.
 
Tijd    | Dome | Vlees
------------------------------------
19:45 | 72      | nog niet erop
20:15 | 111    | 10
21:15 | 107    | 22
22:15 | 109    | 41
23:15 | 106    | 53
00:15 | 106    | 60
01:15 | 107    | 64
02:15 | 105    | 66
03:15 | 110    | 66
04:30 | 101    | 67
06:00 | 109    | 67
08:30 | 103    | 68
09:15 | 100    | 67
10:15 | 110    | 68
11:15 | 107    | 70
12:15 | 108    | 71
13:15 | 106    | 72
14:15 | 112    | 73
15:15 | 113    | 74
17:15 | 108    | 77
19:15 | 107    | 79
21:15 | 110    | 80

Slapen gaat idd vorlopog nog niet gebeuren  ;)
Vannacht ook niet echt gebeurd maar het is voor het goede doel!
Ik blijf gewoon door bikkelen, net weer wat nieuwe kooltjes erbij dus we kunnen weer een paar uur voort.

Heb nog niet gekeken maar net wel even via de voorkant tijdens het bijvullen de onderkant gezien.
Dat geeft weer nieuwe motivatie om door te gaan!

Zal kijken of ik zo ff een foto van de onderkant kan maken met de iphone en flits..  ;D

Net ook alvast lekkere Coleslaw gemaakt..

IMG_2360.jpg

 
ik heb met je te doen, maar het is het echt waard
 
Dat heb je goed gehoord. ;D
Het resultaat is het wachten waard.
 
Net via de voordeur van de WSM van onder een fototje genomen..

IMG_2363.jpg
 
Terug
Bovenaan Onderaan