K
klaas.o
Gast
Fijne nieuwe barbecue-vrienden!
Ik ben al jaren groot fan van barbecue?n, maar sinds ik recentelijk in de US ben geweest, heb ik me gerealiseerd dat ik nog op een erbarmelijk BBQ-niveau zit. Ik wil gaan slow-cooken, en mijn eerste uitdaging is de pulled pork zoals die beschreven staat op dit forum.
Maar voordat ik dat kan doen, heb ik heel wat vragen over dingen die ik hier heb gelezen. Er is zoveel te kiezen, en wat is nou een goede keuze?! Ik hoop dat er aantal lezers is, dat mij daarmee verder wil helpen! Ik heb geprobeerd om me goed in te lezen, ben al een hele dag aan het googelen & zoeken op dit forum (vriendin zal blij zijn, stofzuigen is erbij ingeschoten).
Toch kan het zijn dat ik dubbele dingen vraag, schroom niet om me terug de RTFM hoek in te sturen, met een link
Ik brand los:
Ik heb momenteel twee Weber BBQ's. Een WGA & een kogel met een doorsnede die ongeveer 47cm is. Op dit moment is het voor mij geen optie om een Weber Rook-kolos aan te schaffen, misschien als ik het heel leuk blijk te vinden een keer!
Vraag 1: Welke van de twee BBQ's die ik al heb, is geschikter om toe te passen voor slow cooking?
Ik moet de gekozen BBQ gaan uitrusten met een thermometer. Daarvoor kun je gebruik maken van een door-de-deksel setup of de thermometer-door-de-aardappel setup.
Door de deksel komt eigenlijk in twee varianten. Een gaatje boren en daar een meter doorheen bevestigen. Dit wordt afgeraden door Weber, maar lijkt wel een goedkope manier die "goed aanvoelt".
Wanneer ik zoek op de resultaten hiervan, krijg ik gemengde reacties. Welke thermometer pas je toe? bv. De outdoorchef? http://www.barbecueswinkel.nl/product/outdoorchef-thermometer-voor-kogelbarbecues/45138/ De schaal lijkt me een beetje onnauwkeurig voor slow cooken, is dat een probleem? Ook lees ik veel slechte ervaringen van mensen die kokend water van 120 graden Celsius meten met deze unit..
Is dit een thermometer setup waar mensen succes mee hebben? Is er een beter alternatief in deze setup verkrijgbaar?
De tweede thermometer-door-de-deksel setup is er eentje die minder goed aanvoelt. Je gebruikt de luchtschijf aan de bovenkant om een thermometer op te klemmen en die door je luchtgaten te laten proben in het binnenwerk. Dit betekent dat je luchtgaten altijd enigszins open staan. Zijn er situaties denkbaar dat die helemaal dicht moeten zijn?
Ik heb gelezen over de Weber replacement Food and Grill thermometer 9815. http://www.ebay.com/itm/Weber-Replacement-Food-and-Grill-Thermometer-9815-/320939851203 Wederom maak ik me zorgen over de schaal. Ik kan weinig plekken vinden waar ze deze verkopen in NL, en als ze hem hebben, staat het beugeltje om hem aan de luchtschijf te klemmen, niet op de foto's. Is deze thermometer out of the box geschikt om het doet te bereiken?
Ergens heb ik gelezen over een thermometer die Conrad.nl aanbiedt. Artikelnummer 672466 - 89 Op conrad.nl. Deze lijkt op het plaatje inclusief klemmetje te zijn, is niet duur, en de schaal lijkt fijn genoeg.
Heeft iemand ervaringen met deze setup icm met deze thermometer?
Dan de thermometer-door-de-aardappel setup. Als ik het goed begrijp, moet hiervoor een draadje onder de deksel doorlopen. Hierdoor gaat de deksel niet meer goed dicht, en het lijkt me dat er daardoor warmte en rook kan ontsnappen. Is dit een probleem? Is het een probleem dat de deksel altijd op het draadje klemt ivm draadbreuken?
Wat is nou "de mooiste"/aangeraden oplossing om de temperatuur te meten in de BBQ?
Dan de thermometer om de garing van het vlees te bepalen. Daar neig ik zeer sterk naar een draadloze unit. Maar betekent draadloos nou ook dat er geen draadje onder je deksel meer doorloopt? Of betekent dat dat er draadje onder je deksel doorloopt naar een zender en dat je ontvanger draadloos is?
Voor brandstof ga ik het setje aanschaffen van Eco-Logisch http://www.eco-logisch.nl/Ecobrasa-Barbeque-set-4183 . Daar heb ik zoveel goede dingen over gelezen, dat daar geen twijfel meer over bestaat. Meteen een startertje erbij, klaas is Klaas.
Dan de roosters. Ik heb de standaard roosters bij de Webers, maar heb op deze site iets gelezen over een gietijzeren rooster maken voor de WGA. Waar is dat voor nodig? En heb je dat dan eventueel ook nodig voor de ketel BBQ? Wat gebeurt er als je dit niet hebt?
Als iemand kan helpen mij te verlichten op deze punten, kan ik aan de slag met de voorbereidingen. Sorry voor het aantal vragen, en bij voorbaat dank voor de hulp!
Gr. Klaas
Ik ben al jaren groot fan van barbecue?n, maar sinds ik recentelijk in de US ben geweest, heb ik me gerealiseerd dat ik nog op een erbarmelijk BBQ-niveau zit. Ik wil gaan slow-cooken, en mijn eerste uitdaging is de pulled pork zoals die beschreven staat op dit forum.
Maar voordat ik dat kan doen, heb ik heel wat vragen over dingen die ik hier heb gelezen. Er is zoveel te kiezen, en wat is nou een goede keuze?! Ik hoop dat er aantal lezers is, dat mij daarmee verder wil helpen! Ik heb geprobeerd om me goed in te lezen, ben al een hele dag aan het googelen & zoeken op dit forum (vriendin zal blij zijn, stofzuigen is erbij ingeschoten).
Toch kan het zijn dat ik dubbele dingen vraag, schroom niet om me terug de RTFM hoek in te sturen, met een link

Ik brand los:
Ik heb momenteel twee Weber BBQ's. Een WGA & een kogel met een doorsnede die ongeveer 47cm is. Op dit moment is het voor mij geen optie om een Weber Rook-kolos aan te schaffen, misschien als ik het heel leuk blijk te vinden een keer!
Vraag 1: Welke van de twee BBQ's die ik al heb, is geschikter om toe te passen voor slow cooking?
Ik moet de gekozen BBQ gaan uitrusten met een thermometer. Daarvoor kun je gebruik maken van een door-de-deksel setup of de thermometer-door-de-aardappel setup.
Door de deksel komt eigenlijk in twee varianten. Een gaatje boren en daar een meter doorheen bevestigen. Dit wordt afgeraden door Weber, maar lijkt wel een goedkope manier die "goed aanvoelt".
Wanneer ik zoek op de resultaten hiervan, krijg ik gemengde reacties. Welke thermometer pas je toe? bv. De outdoorchef? http://www.barbecueswinkel.nl/product/outdoorchef-thermometer-voor-kogelbarbecues/45138/ De schaal lijkt me een beetje onnauwkeurig voor slow cooken, is dat een probleem? Ook lees ik veel slechte ervaringen van mensen die kokend water van 120 graden Celsius meten met deze unit..
Is dit een thermometer setup waar mensen succes mee hebben? Is er een beter alternatief in deze setup verkrijgbaar?
De tweede thermometer-door-de-deksel setup is er eentje die minder goed aanvoelt. Je gebruikt de luchtschijf aan de bovenkant om een thermometer op te klemmen en die door je luchtgaten te laten proben in het binnenwerk. Dit betekent dat je luchtgaten altijd enigszins open staan. Zijn er situaties denkbaar dat die helemaal dicht moeten zijn?
Ik heb gelezen over de Weber replacement Food and Grill thermometer 9815. http://www.ebay.com/itm/Weber-Replacement-Food-and-Grill-Thermometer-9815-/320939851203 Wederom maak ik me zorgen over de schaal. Ik kan weinig plekken vinden waar ze deze verkopen in NL, en als ze hem hebben, staat het beugeltje om hem aan de luchtschijf te klemmen, niet op de foto's. Is deze thermometer out of the box geschikt om het doet te bereiken?
Ergens heb ik gelezen over een thermometer die Conrad.nl aanbiedt. Artikelnummer 672466 - 89 Op conrad.nl. Deze lijkt op het plaatje inclusief klemmetje te zijn, is niet duur, en de schaal lijkt fijn genoeg.
Heeft iemand ervaringen met deze setup icm met deze thermometer?
Dan de thermometer-door-de-aardappel setup. Als ik het goed begrijp, moet hiervoor een draadje onder de deksel doorlopen. Hierdoor gaat de deksel niet meer goed dicht, en het lijkt me dat er daardoor warmte en rook kan ontsnappen. Is dit een probleem? Is het een probleem dat de deksel altijd op het draadje klemt ivm draadbreuken?
Wat is nou "de mooiste"/aangeraden oplossing om de temperatuur te meten in de BBQ?
Dan de thermometer om de garing van het vlees te bepalen. Daar neig ik zeer sterk naar een draadloze unit. Maar betekent draadloos nou ook dat er geen draadje onder je deksel meer doorloopt? Of betekent dat dat er draadje onder je deksel doorloopt naar een zender en dat je ontvanger draadloos is?
Voor brandstof ga ik het setje aanschaffen van Eco-Logisch http://www.eco-logisch.nl/Ecobrasa-Barbeque-set-4183 . Daar heb ik zoveel goede dingen over gelezen, dat daar geen twijfel meer over bestaat. Meteen een startertje erbij, klaas is Klaas.
Dan de roosters. Ik heb de standaard roosters bij de Webers, maar heb op deze site iets gelezen over een gietijzeren rooster maken voor de WGA. Waar is dat voor nodig? En heb je dat dan eventueel ook nodig voor de ketel BBQ? Wat gebeurt er als je dit niet hebt?
Als iemand kan helpen mij te verlichten op deze punten, kan ik aan de slag met de voorbereidingen. Sorry voor het aantal vragen, en bij voorbaat dank voor de hulp!
Gr. Klaas