noskos zei:
Het voordeel van de raspberry pi is dat je hem ook standalone kunt gebruiken. Dat wordt bij jouw variant iets lastiger denk ik. Waarom ik dat handig vind is omdat we de regelaars niet altijd thuis gebruiken maar ook tijdens wedstrijden. Als het dan niet werkt omdat je geen dataverbinding hebt is dat dus niet handig.
Wat niet inhoud dat ik er niet ook wil hebben hoor voor thuis
De pi voegt alleen het configuratie deel en het grafiek deel via web toe. In principe zit in het originele ontwerp een lcd scherm en een aantal knoppen bij de heatermeter.
Deze zijn ook nog aan mijn bbqcontroller (dan heb ik feitelijk de originele heatermeter

) toe te voegen. Ik heb ze achterwege gelaten omdat voor de aansturing van een lcd ook een latch nodig is chip met 20 poten. Dit is relatief lastig om op een proto-print te zetten en ik had geen 3.3V variant voor handen (of ik heb niet zo goed gekeken in mijn doos met elektronica uit het verleden.
In principe heb ik een standaard heatermeter, alleen heb ik het lcd en de knopjes weggelaten. In de heatermeter zit optioneel (in de laatste versie) dezelfde RF chip, alleen wordt deze voor een andere toepassing gebruikt.
Je zou het ook nog iets anders kunnen doen. In de vorm van de mavericks. Dus een doosje zoals ik hem heb. En een doosje met een lcd en knopjes om het geheel te configureren (met name het setpoint) en de temperatuur van de probes en je pit te volgen. Die module voorzie je uiteraard ook van RF dan kun je lekker vanaf binnen rechtstreeks de boel af lezen of in stellen.
In de all in one variant dus bbqcontroller met lcd en knopjes of de 'maverick variant' heb je volgens mij een betere portable situatie dan met de PI. Denk ook even naar dat je in de portable variant de boel ook wilt kunnen voeden vanaf batterij.
Ik zou ook nog een derde variant kunnen verzinnen waarin je via een bluetooth stack het geheel via bluetooth via je mobiel gaat bedienen voor portabel gebruikt.
Keuzes, keuzes, keuzes...
Voor de toepassing waar je de realtime ontsluiting moet hebben heb je in ieder geval een netwerk component ergens hebben.
Wellicht is het handig voor de mensen die mee willen doen een lijstje samen te stellen. In de vorm
Code:
Ik wil:
1) de temperatuur af binnen kunnen aflezen
2) blablah
Het zou leuk zijn:
1) dat hij sociale webontsluiting heeft
2) blablah
Het zou fantastisch zijn:
1) blablah
noskos zei:
Wat webserver en ruimte betreft, wat denk je voor zoiets nodig te hebben? Het forum staat bij service4hosting, de service van Jan van Duin, ??n van de mannen van het BBQ Blog het Rookgordijn. Ik denk dat hij zo'n project ook wel leuk vind en dat er vast wel iets is te regelen. En er zijn ook andere mensen hier op het forum die daarin kunnen helpen.
Zelf krijg ik komend voorjaar glasvezel hier, de infrastructuur ligt er al, en ik heb al een macmini staan die als server gebruikt kan worden. Daar kan het vast ook wel op.
Ik programmeer het liefst in C#. Zodra ik wat toonbaars heb kan ik het wellicht even via Azure ontsluiten, dat blijft gratis als je heel weinig traffic gebruikt. Ik zou het ook geen probleem vinden om hier een betaalde variant van neer te zetten (zolang het redelijke kosten blijven). Ik zou het wel leuk vinden als dit publiekelijk gaat om het dan ook onder de forum vlag te doen.
Zodra het 'productie rijp' is moeten we dan even nadenken waar we het dan gaan plaatsen. Op een macmini kun je prima gaan hosten. Een ander forum waar ik veel kom wordt ook vanaf een macmini gehost vanaf een thuissituatie.
O ja we kunnen natuurlijk ook de originele maker van de heatermeter hierbij betrekken. Ik heb al met hem gemaild of ik mijn aangepaste code mag openbaren en aan zijn enthousiasme denk ik dat hij prima mee wil sparren. Als je hem naar hier uitnodigt heb je wel het 'nadeel' dat we verder moeten gaan in het engels (wellicht gooit dat barrieres op?).