BasBQ
Beef en Steak

2x bacon (aller eerste keer......)

 
 

Boel0037

Pitmaster
Berichten
960
Vandaag gaat het dan gebeuren. Bij de slager een stuk buikspek gehaald en we gaan bacon maken.
Verdeeld in 2 stukken, 1x standaard bacon en 1x Golden Bacon (met eigen siroop 8))

Recepten die ik gebruikt heb:
Voor de standaard bacon: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2051.0
Voor de golden bacon: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=1045.0

O ja.... had ik beloofd dus bij deze... Dit draadje is mede mogelijk gemaakt door Dominique (bedankt voor het Zout!!!!!!)  8)

Heb ze net gezout en liggen nu in de koelkast, volgende week meer....

955B1F7F-9862-4D6A-A797-AB309325A22E-2150-000003418D9658A3_zps728e3329.jpg

B0A224D7-3AC9-4BEC-A208-DC58AFA77463-2150-00000341931CCAD9_zps151cfdae.jpg

03F135A0-B476-4D8C-9D76-DD0461EC6E83-2150-0000034198AA9F1D_zps788013ab.jpg
 
Ha! Goed dat je eraan begint, Boel! Ik hou je in de gaten ;)
 
He Boel, je eerste twee foto's staan op z'n kop!

Maar, leuk project! Je eigen bacon is veel lekkerder dan die uit de winkel.
 
Nosmo zei:
He Boel, je eerste twee foto's staan op z'n kop!

Maar, leuk project! Je eigen bacon is veel lekkerder dan die uit de winkel.

Haha Ja heb het gezien, had mn telefoon op zn kop, en krijg het niet zo snel goed.....
 
Boel0037 zei:
Nosmo zei:
He Boel, je eerste twee foto's staan op z'n kop!

Maar, leuk project! Je eigen bacon is veel lekkerder dan die uit de winkel.

Haha Ja heb het gezien, had mn telefoon op zn kop, en krijg het niet zo snel goed.....

Je kunt ze in photobucket omdraaien, beter is natuurlijk om ze gewoon even op je computer te bewerken. Ik gebruik daar irfanview voor.
 
Vergeet het drogen niet na het spoelen! Heel belangrijk dat er zich een velletje ( pellicule)vormt dat de rook als het ware pakt.

 
Nosmo zei:
Boel0037 zei:
Nosmo zei:
He Boel, je eerste twee foto's staan op z'n kop!

Maar, leuk project! Je eigen bacon is veel lekkerder dan die uit de winkel.

Haha Ja heb het gezien, had mn telefoon op zn kop, en krijg het niet zo snel goed.....

Tis gelukt..... bedankt voor de tip!
Je kunt ze in photobucket omdraaien, beter is natuurlijk om ze gewoon even op je computer te bewerken. Ik gebruik daar irfanview voor.
 
Omdat ik het gewoon mooi vind en eigenlijk niet kan wachten wachten tot volgend weekend om te beginnen met roken hier even een tussentijdse update. Ben ik er toch even mee bezig geweest  : 8)
Spek net omgedraaid en ik zag dat er al best veel vocht in de zakken zit.

0B3CBDC1-4B9D-469B-B806-BDDD881906BC-3154-00000562C028D50B_zpsadd9bf7a.jpg

8C21FC54-73B7-45E8-9A7E-2E87F6B1661A-3154-00000562BA94FD7E_zpsaabf56cd.jpg


Week duurt nog wel lang pfff  :)
 
Volhouden! Je kan het :)
 
Ik weet het een week kan erg lang zijn maar de voldoening duurt jaren.
 
de aanhouder wint  :-\
 
Hij gaat goed. Hoe meer vocht eruit des te beter. Krijg je geen slappe zooi zoals uit supermarkt. Geduld wordt beloond.
 
Vandaag de spek uit de koelkast gehaald, er zat behoorlijk wat vocht in de zak (vond ik zelf), en gespoeld.
Druk weekend waarbij ik morgen ochtend de spek ga roken. Morgen middag naar de brandstof dag  ;)

Heb nog 1 vraag, ik zag in het standaard bacon recept van Dennis een eindtemperatuur van 65 staan en het goldenbacon recept van mike een eindtemperatuur van 72. Is dat omdat het verschillende soorten spek zijn of maakt het niet zoveel uit?

Hier nog wat fotos....

EBDAE016-B609-49BE-9117-2B92672E7769-6379-00000ACB74314C99_zpsaeeb800d.jpg


F9EA9E76-1838-4D28-AFF7-4F82EE71CF4C-6379-00000ACB7980973C_zps130cb699.jpg


317CF972-1493-4B33-B93D-E6C26764ACD2-6379-00000ACB8752AA22_zps435782ff.jpg
 
Ik denk dat je bij het draadje van zeeuws of walchers spek heb gekeken daar is het spek 72 graden.
 
Als je 65?C aanhoudt heb je een half fabrikaat, dus moet je de plakken bakken voordat je ze opeet. Hoger en ze zijn gaat en kun je het zo wegpeuzelen, mocht je dat lekker vinden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan