BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door JamieK

  1. J

    Buitenkeuken voor Weber 57

    Ging prima, de afkortzaag is dan ook de Metabo KGS 254 M. Die gaat tot 92 mm zaagdiepte. Heb wel een maand moeten wachten tot die geleverd was, maar is het zeker waard! Mocht je minder diep kunnen zagen dan maak je eerst een maximale zaagsnede en draai je daarna je balk een kwartslag (en daarna...
  2. J

    Buitenkeuken voor Weber 57

    Na veel voorbeelden te hebben gezien (zowel op het forum als bij een bevriende bbq'ers) én omdat we sinds dit voorjaar de veranda aan het huis hebben laten bouwen, werd het ook bij ons tijd voor een buitenkeuken. De Weber heb ik het eerste jaar 'los' gebruikt met een tafeltje erbij, maar kwam al...
  3. J

    Nieuwe barbecue tafel.

    Mooi werk!
  4. J

    Chunkies en overig rookhout voor weing

    Heb laatst bij houtskool.nl anderhalve kilo kersen chunks gekocht voor een tientje en die zijn prima. (En moet nog steeds eens bij een lokale fruitteler vragen of ze ook het hout verkopen [emoji12]).
  5. J

    dikte van het hout.

    Ben zelf bezig met een meubel van vergelijkbare afmetingen en gekozen voor 70x70 balken. Mooie dikte en inderdaad niet zo grof als de 90x90 balken die onder de tuintafel staan. Meubel komt overigens op wielen maar zal doorgaans op 1 plek gebruikt worden.
  6. J

    Noskos' frikandellen burnt ends

    Ze staan op de todo! Ziet er smakelijk uit.
  7. J

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Mooie actie inderdaad, gister ook 2 sauspannetjes meegenomen. Wellicht ook handig voor mini-s’mores
  8. J

    Verjaardagribs

    Was zelf tot een jaar geleden ook geen fan van spareribs.. taai en droog vlees, daar is toch niks aan. Tot we ze zelf gingen maken en het zo van het bot af viel, mals en super veel smaak. Sindsdien staan ze regelmatig op het menu (maar nog steeds alleen van de eigen Q). Dus gewoon een keer doen...
  9. J

    Verjaardagribs

    Oeps.. basterdsuiker zit ook in de rub, vergeten op te sommen. En daarnaast worden ze ook nog ingepakt met honing en suiker dus ja.. zoet genoeg [emoji16]
  10. J

    Kamado meubel met betegeld werkblad

    Eerst het gat in het hout zagen, de tegels omgekeerd uitleggen en met het blad erop de juiste cirkel uittekenen? Ben voor mijn toekomstige meubel het zelfde van plan maar nog niet toe gekomen aan hoe de betegeling gaat zijn [emoji85]
  11. J

    Kamado meubel met betegeld werkblad

    Klinkt als een mooie constructie. Een centimeter of anderhalf speling tussen je Q en werkblad is doorgaans voldoende voor de warmte, kijk maar bij andere bouwers. Tegels rond snijden heb ik geen ervaring mee. Met de decoupeerzaag kan idd een optie zijn.
  12. J

    Sunday, Smokey Sunday

    Vandaag komt het er dan eindelijk van, de BCC. Maar eerst nog de borrel voorbereiden: Jalapeño peppers en een paar drumsticks in de vriezer gevonden en te lang geleden dat we MOINK balls hebben gemaakt, dus het borrelmenu was al snel duidelijk: een Smokey Goodness BBQ party platter met chicken...
  13. J

    Ribs van de Weber MTP

    Alle begin is lastig maar hopelijk smaakt het maar meer. Weer wel dat wij na onze eerste eigen ribs niet meer anders willen!
  14. J

    Maiden Voyage Bastard Spareribs

    Lekker hoor, en als bonus een gepofte ui [emoji16]
Terug
Bovenaan Onderaan