Gister de complete vriendengroep op bezoek gehad. (15 personen)
Zij hadden mij uitgedaagd om eens wat lekker vlees te gaan bereiden.
Heb er een proeverij van gemaakt en dit stond op het menu:
Q-snacks
- Pigtails
- Moink Balls
Hoofdmenu
- Pulled Pork
- Spare ribs
- Rib eye
Geserveerd met een klein beetje Pommes Duchesse en wat salade.
Begin van de week vlees besteld bij de lokale slager (3 kilo procureur, 4 kilo spare ribs en 8 rib eyes van 275 gram) en donderdagmiddag mijn bestelling opgehaald.
's Avonds gelijk begonnen met de voorbereidingen.
Overtollig vet van de procureur gesneden, geïnjecteerd en in de kruiden gezet.
Heb voor de rest het recept van Noskos - Wedstrijd Pulled Pork gevolgd.
Daarna verder met de spare ribs.
De ribben ontdaan van het vlies en ook deze in de kruiden gezet.
Omdat ik deze al eens vaker heb gemaakt nu eens experimenteren met 2 verschillende kruiden mengsels.
Vrijdagochtend 9.00 uur de Weber buiten gezet en klaar gemaakt voor indirecte bereiding.
Om 10.30 uur het vlees in de Weber gelegd en kon het wachten beginnen.
Na 5 uurtjes was de kerntemperatuur 63 graden en kon de glaze erop.
Het vlees terug in de barbecue en na 2 uurtjes het vlees in de folie gedaan.
Na 3 uurtjes was de kerntemperatuur 91 graden en boterzacht.
Zaterdagochtend 8.30 uur de Webers klaar gemaakt voor indirecte bereiding.
De spare ribs stonden op het programma om te gaan bereiden.
Omdat het om totaal 4 kilo ging heb ik dit verdeeld over 2 Webers.
De spare ribs zijn op de 3-2-1-methode bereidt.
Echter heb ik de 2e fase van de ribben iets verlengd omdat de temperatuur in de grote Weber op een gegeven moment helemaal wegzakte.
Snel alle schuiven open gedaan om maximaal bij te sturen. In de tussentijd nog een aantal briketten klaar gemaakt in de starter en die er bij gedaan.
In de tussentijd ook de pulled pork opgewarmd en de barbecue snacks gemaakt.
Het was de eerste keer dat ik de Moink Balls en Pigtails gemaakt heb.
Super leuk en ze vielen ook zeer goed in de smaak.
Heb ook hier de recepten van Noskos gebruikt.
Toen de eerste gasten arriveerden en het eerste biertje genuttigd werd heb ik de spare ribs uit de koelbox gehaald, afgelakt en terug gelegd in de barbecue. Na een half uurtje konden we overschakelen naar het hoofdmenu.
Nadat iedereen wat stukjes spare ribs en pulled pork had gehad ben ik over gegaan op een live bereiding van de rib eyes.
De rib eyes een dik half uur voor bereiding uit de koeling gehaald, droog gedept en voorzien van een klein beetje grof zeezout.
Er stond inmiddels een Weber klaar voor indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Deze rib eyes zijn met de reverse searing methode bereidt.
Toen de kerntemperatuur van 47 graden was bereikt het vlees uit de barbecue gehaald en onder de folie gelegd.
Extra briketten in de Weber gelegd en alles op temperatuur laten komen.
Daarna nog even snel gegrild om er een mooi kleurtje en korstje aan te geven.
Het vlees nog even laten rusten en toen kon het smikkelen beginnen.
Al met al zeer geslaagde sessies en allemaal tevreden gasten.
Zij hadden mij uitgedaagd om eens wat lekker vlees te gaan bereiden.
Heb er een proeverij van gemaakt en dit stond op het menu:
Q-snacks
- Pigtails
- Moink Balls
Hoofdmenu
- Pulled Pork
- Spare ribs
- Rib eye
Geserveerd met een klein beetje Pommes Duchesse en wat salade.
Begin van de week vlees besteld bij de lokale slager (3 kilo procureur, 4 kilo spare ribs en 8 rib eyes van 275 gram) en donderdagmiddag mijn bestelling opgehaald.
's Avonds gelijk begonnen met de voorbereidingen.
Overtollig vet van de procureur gesneden, geïnjecteerd en in de kruiden gezet.
Heb voor de rest het recept van Noskos - Wedstrijd Pulled Pork gevolgd.
Daarna verder met de spare ribs.
De ribben ontdaan van het vlies en ook deze in de kruiden gezet.
Omdat ik deze al eens vaker heb gemaakt nu eens experimenteren met 2 verschillende kruiden mengsels.
Vrijdagochtend 9.00 uur de Weber buiten gezet en klaar gemaakt voor indirecte bereiding.
Om 10.30 uur het vlees in de Weber gelegd en kon het wachten beginnen.
Na 5 uurtjes was de kerntemperatuur 63 graden en kon de glaze erop.
Het vlees terug in de barbecue en na 2 uurtjes het vlees in de folie gedaan.
Na 3 uurtjes was de kerntemperatuur 91 graden en boterzacht.
Zaterdagochtend 8.30 uur de Webers klaar gemaakt voor indirecte bereiding.
De spare ribs stonden op het programma om te gaan bereiden.
Omdat het om totaal 4 kilo ging heb ik dit verdeeld over 2 Webers.
De spare ribs zijn op de 3-2-1-methode bereidt.
Echter heb ik de 2e fase van de ribben iets verlengd omdat de temperatuur in de grote Weber op een gegeven moment helemaal wegzakte.
Snel alle schuiven open gedaan om maximaal bij te sturen. In de tussentijd nog een aantal briketten klaar gemaakt in de starter en die er bij gedaan.
In de tussentijd ook de pulled pork opgewarmd en de barbecue snacks gemaakt.
Het was de eerste keer dat ik de Moink Balls en Pigtails gemaakt heb.
Super leuk en ze vielen ook zeer goed in de smaak.
Heb ook hier de recepten van Noskos gebruikt.
Toen de eerste gasten arriveerden en het eerste biertje genuttigd werd heb ik de spare ribs uit de koelbox gehaald, afgelakt en terug gelegd in de barbecue. Na een half uurtje konden we overschakelen naar het hoofdmenu.
Nadat iedereen wat stukjes spare ribs en pulled pork had gehad ben ik over gegaan op een live bereiding van de rib eyes.
De rib eyes een dik half uur voor bereiding uit de koeling gehaald, droog gedept en voorzien van een klein beetje grof zeezout.
Er stond inmiddels een Weber klaar voor indirecte bereiding op een temperatuur van ongeveer 180 graden.
Deze rib eyes zijn met de reverse searing methode bereidt.
Toen de kerntemperatuur van 47 graden was bereikt het vlees uit de barbecue gehaald en onder de folie gelegd.
Extra briketten in de Weber gelegd en alles op temperatuur laten komen.
Daarna nog even snel gegrild om er een mooi kleurtje en korstje aan te geven.
Het vlees nog even laten rusten en toen kon het smikkelen beginnen.
Al met al zeer geslaagde sessies en allemaal tevreden gasten.
Laatst bewerkt: