De eerste BBQ sessie van het nieuwe jaar: Frankfurters naar het recept van Rytek Kutas
Zeer fijn gedraaid (2mm plaat) mager rund en varkens vlees (60/40).
Mengsel van zout, kruiden en melkpoeder :-/ erbij en goed kneden maar.
Daarna gaat het mengsel samen met ijswater in de keukenmachine om tot emulsie gedraaid te worden. Deze emulsie ziet er dan uit alsof het zojuist door de kat gerecycled is. :-& Als dat maar goed komt. :-O Het is zaak om alles goed koud te houden anders gaat de emulsie schiften.
Vervolgens wordt het mengsel in een schapensnaar gestopt, en tot worstjes van zo'n 18cm gedraaid. Klaar om gerookt te worden.
Na anderhalf uur roken op 75C met flink wat beuken snippers zien ze er dan zo uit.
Glaasje gl?hwein erbij en je voelt je zo een echte Frankfurter
Maar wat vonden we er van?
De geur, smaak en structuur waren prima, daar hoeft niets meer aan veranderd te worden, maar ik vond de worstjes veel te droog, er moet dus nog wel wat aan het recept gesleuteld worden. Misschien moet er meer vocht in de emulsie of misschien is er een verschil tussen mager vlees in de USA en mager vlees hier in Nederland.
Zeer fijn gedraaid (2mm plaat) mager rund en varkens vlees (60/40).

Mengsel van zout, kruiden en melkpoeder :-/ erbij en goed kneden maar.

Daarna gaat het mengsel samen met ijswater in de keukenmachine om tot emulsie gedraaid te worden. Deze emulsie ziet er dan uit alsof het zojuist door de kat gerecycled is. :-& Als dat maar goed komt. :-O Het is zaak om alles goed koud te houden anders gaat de emulsie schiften.

Vervolgens wordt het mengsel in een schapensnaar gestopt, en tot worstjes van zo'n 18cm gedraaid. Klaar om gerookt te worden.

Na anderhalf uur roken op 75C met flink wat beuken snippers zien ze er dan zo uit.

Glaasje gl?hwein erbij en je voelt je zo een echte Frankfurter


Maar wat vonden we er van?
De geur, smaak en structuur waren prima, daar hoeft niets meer aan veranderd te worden, maar ik vond de worstjes veel te droog, er moet dus nog wel wat aan het recept gesleuteld worden. Misschien moet er meer vocht in de emulsie of misschien is er een verschil tussen mager vlees in de USA en mager vlees hier in Nederland.