- Berichten
- 960
Haha ja is een post van een jaar oud, in de tussentijd zo veel meer geleerd en opgestoken maar de basis is nog steeds hetzelfde......
Met alle tips en tricks en aanmoediging van het forum en de worst workshop is het resultaat nu constant qua sappigheid en consistentie.
Het kinnebakspek is zeker de moeite waard om te proberen dat heb ik nog niet gedaan maar de worst zijn in een jaar tijd toch heel veel beter geworden.
De belangrijkste tips/leerpunten van afgelopen jaar:
- Werk koud, maar dan ook echt koud, vries het vlees aan voor het door de molen gaat, terug koelen voor het mengen en gebruik ijswater!
- Wrijv het gehakt ipv kneden, wrijven net zolang totdat het deeg als een bal aan je handen blijft plakken en het "draderig"is geworden
- Laat de worstjes minimaal een nachtje rusten voordat je ze grilt dan verdelen de kruiden zich goed.
- Wees niet bang om vreemde dingen te proberen, vaak wordt je erg verrast door het resultaat
Voor iedereen die nog twijfelt zeg ik gewoon doen, het is echt heel leuk om te doen en vaak een verrassend resultaat waar je toch best met trots over kunt vertellen als je naast de gril staat met een pintje en een verse worst in je handen
Met alle tips en tricks en aanmoediging van het forum en de worst workshop is het resultaat nu constant qua sappigheid en consistentie.
Het kinnebakspek is zeker de moeite waard om te proberen dat heb ik nog niet gedaan maar de worst zijn in een jaar tijd toch heel veel beter geworden.
De belangrijkste tips/leerpunten van afgelopen jaar:
- Werk koud, maar dan ook echt koud, vries het vlees aan voor het door de molen gaat, terug koelen voor het mengen en gebruik ijswater!
- Wrijv het gehakt ipv kneden, wrijven net zolang totdat het deeg als een bal aan je handen blijft plakken en het "draderig"is geworden
- Laat de worstjes minimaal een nachtje rusten voordat je ze grilt dan verdelen de kruiden zich goed.
- Wees niet bang om vreemde dingen te proberen, vaak wordt je erg verrast door het resultaat
Voor iedereen die nog twijfelt zeg ik gewoon doen, het is echt heel leuk om te doen en vaak een verrassend resultaat waar je toch best met trots over kunt vertellen als je naast de gril staat met een pintje en een verse worst in je handen