- Berichten
- 35
Hoi,
Ik ben Melis Schaap, woon in Heemskerk en heb vandaag mijn weber 57 ingewijd met een BCC. Geleerd van Gerard van ProBBQ(de sponsor van dit forum begrijp ik ;-) op een workshop met collega's (een aanrader).
De kip was fantastisch! en daarna de bbq nog gebruiken voor een paar bananen met rolo's: super!
lang getwijfeld of het gas of kolen moest worden. Het is toch kolen geworden.
Ben erg benieuwd hoe ik de ribs moet bereiden. De kids willen ze volgende week graag eten. Vooral de tijd en de temp zijn nog niet mijn ding als ook de te gebruiken kolen/briketten.
Bij mijn weber zat een starter en 3kilo weber briketten. Ik heb ze netjes afgemeten(zoals in de weberhandleiding stond) en de temp was rond de 160C, maar met volledig open schuif beneden en dekselschuif helemaal open. Ben benieuwd hoe dit met die kokosbriketten gaat.
Leuk forum!!
Ik ben Melis Schaap, woon in Heemskerk en heb vandaag mijn weber 57 ingewijd met een BCC. Geleerd van Gerard van ProBBQ(de sponsor van dit forum begrijp ik ;-) op een workshop met collega's (een aanrader).

De kip was fantastisch! en daarna de bbq nog gebruiken voor een paar bananen met rolo's: super!


lang getwijfeld of het gas of kolen moest worden. Het is toch kolen geworden.
Ben erg benieuwd hoe ik de ribs moet bereiden. De kids willen ze volgende week graag eten. Vooral de tijd en de temp zijn nog niet mijn ding als ook de te gebruiken kolen/briketten.
Bij mijn weber zat een starter en 3kilo weber briketten. Ik heb ze netjes afgemeten(zoals in de weberhandleiding stond) en de temp was rond de 160C, maar met volledig open schuif beneden en dekselschuif helemaal open. Ben benieuwd hoe dit met die kokosbriketten gaat.
Leuk forum!!