BasBQ
Beef en Steak

Wat doe jij in je lekbak?

 
 

rudik

Kooltjesharker
Berichten
201
Iets wat mij toch wel bezig houdt:"Wat doe jij in je lekbak"?

Niks
water
wijn
appelsap
bier

Ik ben benieuwd naar wat jullie gebruiken en voor welk recept.
 
de lekbak in de smoker of een lekbakje in de bbq?
 
Meestal, bier of water. Het maakt voor de smaak niks uit ;).
 
Als het de lekbak of waterbak is van de smoker heb ik er aluminiumfolie in e.e.a. volgens het advies van Noskos  werk perfect
 
Niks, alle goede vloeibare dingen gaan in de pitmaster  :D
 
Structor +1 !
 
helemaal niks! Af en toe sprayen is m.i. veel beter voor het krijgen van een goede Bark
 
Niks.
 
Beetje water...
 
daar doe ik ook niks in, ik leg er of een alu bakje onder of een laagje alu folie, verder niks
 
Laagje kokend water
 
In het Ei alleen een leeg opvangbakje/ schaal.
In de WSM in de waterpan liggen 2 terracotta schalen, afgedekt door alufolie (ivm schoonmaken)

Mac
 
In de UDS  ligt defuser bestaande uit een stalen dienblad met daar op een wok gevuld met hydro-korrels en afgedekt met alu-folie.
Geen water of ander vocht, wordt het 1 grote smerige bende van.
Condens dat via de wanden naar beneden stroomt en met de as-resten mixt.

In de kettle's gebruik ik wel vaak een bak met kokend water.
Ideaal voor de vet opvang en het makkelijker stabiel houden van....
Bij de kettle's gelukkig nooit last van overmatige condensvorming :)

 
Alleen aluminum folie (voor schoonmaak gemak).

<edit>  het maakt niet uit wat ik kook/voorbereid
 
Terug
Bovenaan Onderaan