BasBQ
Beef en Steak

Vraag over pp en de temperatuur zo constant proberen te houden

Zou ook voor mij als starter met mijn nieuwe weber 57 cm gbs van pas komen! Ben nog steeds flink verschillende sites en technieken aan het bekijken, maar ik wil een goeie eenduidige handleiding hebben voor PP voor een weber 57 cm.......

Als extra hulpmiddel twijfel ik wel om een smokenator in denemarken te bestellen of de nepper op marktplaats......maar goed.....dat is eigenlijk voor sessies van 6 a 7 uur en niet voor PP...toch? Het is me overigens wel gelukt om een eigen opstelling te cre?ren met vuurbrekers RVS schaal met wateren extra aluminium folie, maar ik ben gewoon lui!

Ik zeg "go" voor een mooie handleiding....denk dan ook dat niet iedere keer dezelfde vragen gesteld gaat worden. Maar ook als er geen handleiding komt , is de hulp op deze site echt super!

succes met je eerste PP...ik zal gauw volgen!
 
Een smokenator heb je niet echt nodig vind ik.
 
Hannibal zei:
Zou ook voor mij als starter met mijn nieuwe weber 57 cm gbs van pas komen! Ben nog steeds flink verschillende sites en technieken aan het bekijken, maar ik wil een goeie eenduidige handleiding hebben voor PP voor een weber 57 cm.......

Als extra hulpmiddel twijfel ik wel om een smokenator in denemarken te bestellen of de nepper op marktplaats......maar goed.....dat is eigenlijk voor sessies van 6 a 7 uur en niet voor PP...toch? Het is me overigens wel gelukt om een eigen opstelling te cre?ren met vuurbrekers RVS schaal met wateren extra aluminium folie, maar ik ben gewoon lui!

Ik zeg "go" voor een mooie handleiding....denk dan ook dat niet iedere keer dezelfde vragen gesteld gaat worden. Maar ook als er geen handleiding komt , is de hulp op deze site echt super!

succes met je eerste PP...ik zal gauw volgen!

Ik heb voor mijn PP toch zo'n 8 uur uitgetrokken (en dat is de verkorte versie doordat je injecteerd) normaal duurt het nog langer of haal ik nu weer iets door elkaar?
 
Als je niet inpakt na 7uur,dan duurt het langer.
 
Oja tuurlijk inpakken in mijn vandaag gescoorde alu-folie van de Lidl
 
ik vind die snake variant zo cool voor een lange sessie.......ik woon gelukkig vlak bij een colruyt in Belgie, dus op advies van de test van frits de flamy cocos gekocht.....is denk ik een voordeel van die platte briketten wat het stapelen waarschijnlijk wat makkelijker maakt.........

misschien kun je deze methode proberen mitch? Op youtube staan genoeg filmpjes van een australier
 
Hannibal zei:
ik vind die snake variant zo cool voor een lange sessie.......ik woon gelukkig vlak bij een colruyt in Belgie, dus op advies van de test van frits de flamy cocos gekocht.....is denk ik een voordeel van die platte briketten wat het stapelen waarschijnlijk wat makkelijker maakt.........

misschien kun je deze methode proberen mitch? Op youtube staan genoeg filmpjes van een australier

De snake methode gaat niet werken met PP.
Te weinig warmte.
 
oh?!

dan ben ik zeker benieuwd naar een goeie handleiding om PP te maken op een kettle

Ik zie steeds OTP en OTG, etc....maar wat heb ik dan eigenlijk?? Ik heb officieel een weber master touch GBS systeem limited edition 57 CM......hoe heet dit ding afgekort op dit forum?
 
Hannibal zei:
oh?!

dan ben ik zeker benieuwd naar een goeie handleiding om PP te maken op een kettle

Ik zie steeds OTP en OTG, etc....maar wat heb ik dan eigenlijk?? Ik heb officieel een weber master touch GBS systeem limited edition 57 CM......hoe heet dit ding afgekort op dit forum?

Ik noem hem gewoon otp 57 mt
Dat mt maakt waarschijnlijk niet veel uit als je het rooster gewoon origineel gebruikt , alhoewel het rooster volgens mij wel dikker is dan van de normale otp
 
mitch01 zei:
Ik heb voor mijn PP toch zo'n 8 uur uitgetrokken (en dat is de verkorte versie doordat je injecteerd) normaal duurt het nog langer of haal ik nu weer iets door elkaar?

Injecteren doet niets aan de tijd, inpakkan verkort de tijd omdat je geen vocht aan de buitenkant aan het verdampen bent.

En als we al die dingen nou gewoon OTX noemen, dus one touch type x, dan kunnen weet iedereen weer gewoon waar we het over hebben, en dat er dan wat extra toeters en bellen aanzitten doet voor de werking niet echt veel...
 
Maatje van mij wou laatst ook PP maken op een Weber OT uh X vanaf nu ;) en die heeft deze site gebruikt, daar wordt aardig in beeld gebracht hoe je een low & slow sessie op een Weber OTX kunt doen.

http://www.buttfarm.dk/pulledpork/
 
Helaas moet ik mijn PP nog een week uitstellen :mad: :mad:
Dus niet deze zaterdag maar de week erop

Ach ja dan kan ik me nog meer verdiepen...

 
Gabor zei:
Maatje van mij wou laatst ook PP maken op een Weber OT uh X vanaf nu ;) en die heeft deze site gebruikt, daar wordt aardig in beeld gebracht hoe je een low & slow sessie op een Weber OTX kunt doen.

http://www.buttfarm.dk/pulledpork/

Het ziet er leuk uit,maar voor dat de houtsnippers branden neemt het vlees geen rook meer op.
En met deze hoeveelheid kolen ben ik bang dat je het niet gaat redden.
 
Ok, goed om te weten, maar hoe lang neemt het vlees dan eigenlijk rook op?
 
Gabor zei:
Maatje van mij wou laatst ook PP maken op een Weber OT uh X vanaf nu ;) en die heeft deze site gebruikt, daar wordt aardig in beeld gebracht hoe je een low & slow sessie op een Weber OTX kunt doen.

http://www.buttfarm.dk/pulledpork/

Interessant hoor.... Vooral die briketten als een soort lont (daar heb ik hier nog niets over gelezen dacht ik)
Zou dat een goede methode zijn?? Misschien kan er een kenner reageren
 
Mike v R zei:
Gabor zei:
Maatje van mij wou laatst ook PP maken op een Weber OT uh X vanaf nu ;) en die heeft deze site gebruikt, daar wordt aardig in beeld gebracht hoe je een low & slow sessie op een Weber OTX kunt doen.

http://www.buttfarm.dk/pulledpork/

Het ziet er leuk uit,maar voor dat de houtsnippers branden neemt het vlees geen rook meer op.
En met deze hoeveelheid kolen ben ik bang dat je het niet gaat redden.

Dus de houtsnippers eerder in "het lont" leggen??

Is het trouwens echt nodig om met houtsnippers (roken) dit te maken?
 
Ik heb nog een stukje gevonden over het maken van mijn eerste PP.

Na zoveel pulled pork voor bij zien komen de afgelopen dagen,heb ik ook maar besloten om het te gaan te proberen.
Zaterdag vlees gehaald blauwedoos van de makro.

ppweber001.jpg


Gelijk 1 stuk in de koeling 2.8kg en de rest in de vriezer.Zondag had ik nachtdienst en heb ik bij thuiskomst de procureur ingevreven met rub.

ppweber002.jpg


Daarna ingepakt en terug de koeling in.

ppweber004.jpg


Maandagavond om 20.00 de BBQ aangestoken.

ppweber005.jpg

ppweber006.jpg


Met de Minion methode.1 volle starter en 10 brandende brikketen van weber en wat houtsnippers.

Om 21.30 had ik de temp. onder controle toen de procureur er op gelegd.

ppweber007.jpg

ppweber009.jpg


Tijd Dome Kern
21.30 110 9
22.00 112 10
22.30 113 22
23.00 115 34
23.30 114 44
00.00 115 51
00.30 114 56
01.00 116 58
02.00 112 61
02.30 110 63
03.00 110 63
03.30 106 63
04.00 115 65
04.30 113 66
05.00 108 67
05.30 105 67
06.00 120 67
06.30 117 67
07.00 125 68 en foto gemaakt.

001.jpg


Tijd Dome Kern
21.30 110 9
22.00 112 10
22.30 113 22
23.00 115 34
23.30 114 44
00.00 115 51
00.30 114 56
01.00 116 58
02.00 112 61
02.30 110 63
03.00 110 63
03.30 106 63
04.00 115 65
04.30 113 66
05.00 108 67
05.30 105 67
06.00 120 67
06.30 117 67
07.00 125 68
07.30 105 70
08.00 125 72
08.30 120 74
09.00 120 76
09.30 122 78
10.00 122 82
10.30 115 84
11.00 118 84
11.30 120 84
12.00 128 85
12.30 130 87
12.45 129 88 hehe

pp2001.jpg


En daar is ie.

pp2002.jpg


Ik heb hem ingepakt,nu een uurtje wachten en dan uit elkaar trekken.
En hier zijn de laatste foto's

ppp001.jpg

ppp002.jpg

ppp003.jpg


Misschien dat je hier alvast wat aan heb.
 
mitch01 zei:
Gabor zei:
Maatje van mij wou laatst ook PP maken op een Weber OT uh X vanaf nu ;) en die heeft deze site gebruikt, daar wordt aardig in beeld gebracht hoe je een low & slow sessie op een Weber OTX kunt doen.

http://www.buttfarm.dk/pulledpork/

Interessant hoor.... Vooral die briketten als een soort lont (daar heb ik hier nog niets over gelezen dacht ik)
Zou dat een goede methode zijn?? Misschien kan er een kenner reageren

Dat wordt de snake en de hoefijzer methode genoemd.

The Snake Method - Charcoal Kettle Tutorial, Low and Slow Technique
 
Gabor zei:
Ok, goed om te weten, maar hoe lang neemt het vlees dan eigenlijk rook op?

Het vlees neemt later ook nog wel wat rook op,maar wil je een rookring krijgen in je vlees dan moet je dat voor de 60 graden doen als ik me niet vergis.
De meningen zijn hier over erg verdeeld,maar ga je rookhout gebruiken gebruik het dan van af het begin.
 
Terug
Bovenaan Onderaan