BasBQ
Beef en Steak

Verjaardags BBQ voor 14 man, verslag bericht #19

 
 
 

Poetsertje

Pitmaster
Berichten
502
Morgen de verjaardags bbq voor 14 man ingepland.

Op het menu:

Uit de zee:
Warmgerookte wilde zalm
Gamba's met basilicum en bacon er om heen.

Low en slow bordje:
Spareribje, MOINK balletje, pulled pork en ABT's

Steak proeverij:
Longhaas, Sucade en Lomo al trappo

Dessert van de Mrs maar die is koud.
(Elvis cake uit Memphis)

Hopelijk vergeten we geen foto's te maken en valt het weer mee.

Ik zie er erg naar uit, maar ik ben toch wel gespannen......LOL
 
Hoop voedsel voor 14 personen maar wel lekker. Succes ermee ;D
 
Kleine stukjes, geen hele brokken per persoon.

Ik schat het wel in als te overzien
 
Ik ben wel erg benieuwd naar de Elvis cake
 
Ik zou persoonlijk het stuk low & slow weglaten, past mijns inziens niet bij de andere gerechten. Maar eerlijk is eerlijk, wel een verwennerij ;-)
 
Ziet er allemaal lekker uit, dus dat moet wel een geslaagd feestje gaan worden!

Maar eerlijk gezegd ben ik hier nog het meest benieuwd naar:
Poetsertje zei:
(Elvis cake uit Memphis)
;D
 
Mooi menu!
Succes morgen!
 
Heel veel suc6 Poetsertje
En jij gespannen......helemaal niet nodig hoor  :)
Komt helemaal goed.

Mac
 
Leuk!
Wel heel veel, maar we komen je graag helpen opeten :)
 
Ik lees het nog net op tijd en ben vroeg op vandaag. Dus laat maar weten hoe laat we aan tafel gaan!  :D
 
Succes vandaag!!
 
Ik zeg: Party on!
 
Kom maar op!!!! 8) :eek: ::)
 
Als ??n van de gasten op dit feest, kan ik bevestigen dat het resultaat ?cht super was.

Aangezien ik al vaker van zijn BBQ kunsten heb mogen genieten, heb ik me zojuist ook maar eens voorgesteld hier om een snuifje van de technieken, tips en heerlijke recepten op te doen.

Ik ben om! 
 
Hahaha, mooi man!!

Was gezellig, maar niet alles verliep zoals ik voor ogen had.
Altijd lastig met veel hooi op je vork

1 ding helemaal mis gegaan.
De foto's

Ik had er totaal geen tijd voor helaas.
Wel een paar gemaakt, die post ik van de week even met een verslag.
 
Foto's vergeten  ???  Ik zeg iedereen weer opnieuw uitnodigen en opnieuw  :p
 
Zo....

(druk thuis en op de zaak, dus weinig tijd gehad...excuus)

Te ambitieus en te veel hooi op mijn vork?
ehhhh.......

Ja, denk het wel
Omdat het eigen verjaardag is wil je zelf ook gezellig mee eten en genieten.
Dat gaat lastig

Maar goed.

Een schitterende Sockeye zalm lag zomaar te kijken naar me tijdens het boodschappen doen.
Tja, die MOET je dan kopen.

IMG_2064_zpsc109509d.jpg


Pezo en Evo en langzaam garen met appelhout.
Temperatuur 90 graden en toch op het cederhouten plankje, ondanks dat dat niet echt functie had.
Samen met de garnalen
Maar daar zijn geen foto's van.

Wel van de dag er na, die waren gevuld met basilicum, kaas en knoflook.

IMG_2068_zps917594b4.jpg


IMG_2074_zpsbb6b218d.jpg


Zalm was prachtig op smaak, garnalen zijn zo ook super.

Toen een bordje gemaakt met twee MOINK balls, stukje sparerib en hapje pulled Pork.
Even een stukje low and slow.
Dat inpakken en uitpakken, moppen etc kost toch meer tijd dan je lief is helaas.

Geen pica's  :-[

Mijn ribben waren vers en wat willekeurig uitgesneden, oogten rommelig maar de smaak was acceptabel.
Ik geef toch de voorkeur aan de Tony's
De rest was beproeft en lekker.

Toen lomo al trappo.
Gewoon eerlijk, beetje showelement
Prachtige smaak, maar had ook een minuutje korter gemogen.

IMG_2067_zps0f0ed64f.jpg


IMG_2066_zps74991e7f.jpg


ik had geen openmaak foto's want hete ossenhaas afborstelen en afsnijden kost tijd

Maar toch gespot gelukkig:

1059418_10152928196170214_1576922050_n_zps0d5cc2da.jpg


1062749_10152928200370214_778687730_n_zps2a596413.jpg


1063628_10152928194640214_1270669255_n_zps2a582964.jpg


Verder 2 mooie Australische sucade's gegrild en de nog ongelovigen bekeerd tot de sucadesteak sekte  :p

1e was spot on, de tweede was iets te rood, maar het mocht niet terug.

En toen was men vol.
Het werd een beetje koud en toen zaten er 14 man binnen aan tafel om de Elviscake met een zalig dessertwijntje
in het laatste gaatje te proppen.

http://www.24kitchen.nl/recepten/elvis-cake

Die moet je niet te vaak eten anders gaat hij tegenstaan, maar zo af en toe is dat echt zalig.

Even een 'stockfoto'

Elviscake_zps2b67d649.jpg


Dessertwijntje er bij is een aanrader

IMAG0308_zpsa899ebe2.jpg


Zit een bubbeltje in en normaal houd ik van zoet en wit, maar dit was een verrassing.

En toen was het mooi geweest......
Alles was op en iedereen voldaan.

Volgende dag op de restjes dag nog wat garnalen, bavette en een mooi longhaasje gebakken.

IMG_2069_zps66648ebb.jpg


 
Terug
Bovenaan Onderaan