BasBQ
Beef en Steak

Varkensbuik: Walchers Gilden Spek.

SGx71

Stoker
 
 
Berichten
273
Thnx.

houdt dus in dat ik 2 stukken spek moet gaan halen ;)

ach ach ach wat heb ik het slecht :p
 

Marieken

Pitmaster
 
 
 
 
Berichten
957
zit er zout in die verstegen mix? dat lijkt me wel belangrijk als ik het ga vervangen...
 

structor

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
6.716
Mike v R zei:
Marieken zei:
zit er zout in die verstegen mix? dat lijkt me wel belangrijk als ik het ga vervangen...
Durf ik niet zo te zeggen.
Ik heb het vervangen door een mix van paprika poeder, zout, knoflook poeder, uienpoeder en cayenne peper. Verhouding heb ik op gevoel gedaan.


Mike v R zei:
Marco zei:
Thnx.

houdt dus in dat ik 2 stukken spek moet gaan halen ;)

ach ach ach wat heb ik het slecht :p
Je kan ook 3 stukken halen, maak je ook gelijk Zeeuws spek. ;)

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/charcuterie/zeeuws-spek/
Oei vergeten anders had ik er 4 ;)
 

Ener

Stoker
 
 
 
Berichten
467
Ziet er echt heerlijk uit. Moet ik dus ook een keer doen...... Jammer.  :^o
 

tripax

Tondelzoeker
Berichten
12
Morgen gaat die er bij mij ook op, samen met een stukje standaard bacon.

Moet ik bij deze ook de pekel erafspoelen, of is dat niet de bedoeling?

Hij heeft bij mij trouwens wel een week in de pekel gelegen samen met het spek voor het standaard recept. Dat is toch geen probleem hoop ik?
 

Mike v R

Forum Meubilair
 
 
 
 
Berichten
10.416
tripax zei:
Morgen gaat die er bij mij ook op, samen met een stukje standaard bacon.

Moet ik bij deze ook de pekel erafspoelen, of is dat niet de bedoeling?

Hij heeft bij mij trouwens wel een week in de pekel gelegen samen met het spek voor het standaard recept. Dat is toch geen probleem hoop ik?
Walchers spek niet afspoelen.
 

nix13

Gemarineerd
 
 
Berichten
1.431
Had dit heerlijke stukkie bacon de 30e nog gemaakt om de volgede dag mee te nemen op visite.
Ik wist van een vorige keer nog dat mijn zwager dit helemaal geweldig vond.
Iedereen vond het weer erg lekker.
En zijn vader vroeg gelijk het recept, hij wil dit ook maken zo lekker vond hij het.
Was best wel weer een trots momentje.
 

Jowi

Kooltjesharker
 
 
Berichten
168
Vraagje: kan het kwaad als je de buikspek langer dan 3 dagen in de marinade laat liggen?
En moet de spek gedroogd worden voordat het de q opgaat?
 

avr

Pitmaster
 
 
Berichten
913
Wat is langer? Laat het zelf ook rustig 4 a 5 dagen in de marinade liggen ( koeling wel op 4 gr) , droogmaken doe ik nooit , uit de marinade op het bord en zo op de Q


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 

Jowi

Kooltjesharker
 
 
Berichten
168
Ik heb het zaterdag einde van de middag in de koeling (4 graden) gelegd, en was van plan om het zaterdag ochtend op de q te leggen. Dus ruim 6 dagen.
 
Bovenaan Onderaan