Walchers Gilden Spek.
Ingredienten:
1000 gram buikspek (zwoerd verwijderd)
5 eetlepels ketjap (trade mark A, is niet zo zout als anderen)
2 eetlepels water
1 theelepel Worcestersaus
30 gram ( kruidenmix kip pikant Verstegen)
4 gram zout.
Het stuk buik in 2en verdeeld,zwoerd verwijderd en het spek in geprikt met een vork zodat de marinade in het vlees kan trekken.
Voor 3 dagen de koeling in.
De BBQ klaar gemaakt,dome temperatuur 165graden C. en een stukje appelhout.
Na 1uur waren ze klaar,kerntemperatuur 72graden C.
Wat vonden we ervan,een lekker stukje spek wat pittiger dan zeeuws spek.
Ingredienten:
1000 gram buikspek (zwoerd verwijderd)
5 eetlepels ketjap (trade mark A, is niet zo zout als anderen)
2 eetlepels water
1 theelepel Worcestersaus
30 gram ( kruidenmix kip pikant Verstegen)
4 gram zout.
Het stuk buik in 2en verdeeld,zwoerd verwijderd en het spek in geprikt met een vork zodat de marinade in het vlees kan trekken.
Voor 3 dagen de koeling in.
De BBQ klaar gemaakt,dome temperatuur 165graden C. en een stukje appelhout.
Na 1uur waren ze klaar,kerntemperatuur 72graden C.
Wat vonden we ervan,een lekker stukje spek wat pittiger dan zeeuws spek.